Και ναζί και «λεβέντες»


Δύο κουβέντες είπε ο καημένος Μιχαλολιάκος για τους «ηττημένους τους 45» (τους ναζί) και κατά τα άλλα είναι ένας αξιόλογος πολιτικός αρχηγός με έργο και δραστηριότητες. Καλός χριστιανός, φιλόζωος και με προσφορά σε διάφορες ιστορίες με «φουντούκια» είναι ο Λαγός. Πρόσωπο παρεξηγημένο, επιστήμονας και νοικοκύρης  ο Κασιδιάρης

Τα παραπάνω είναι επιχειρήματα για τα τρία αρχιναζίδια (αρχιναζί στη Χρυσή Αυγή ο Μιχαλαλιάκος και ο Κασιδιάρης και ο Λαγός έχουν φτιάξει, πια, τις δικές τους ναζιστοσυμμορίες), ώστε να μπορέσουν να έχουν ελαφρυντικά.

Ακολουθούν αποσπάσματα από αυτά που ισχυρίστηκαν, κατά τη διάρκειας της διαδικασίας, οι δικηγόροι τους. Ολόκληρες οι ομιλίες των δικηγόρων τους εδώ: Golden Dawn Watch.

Για τον Μιχαλολιάκο

«Έχει ακολουθήσει μια πορεία μη αρεστή στο 99,9 % αλλά έχει μια διαδρομή, έχει κάνει συνέδρια, έχει κατέβει στη Βουλή και πρέπει να αποδείξουμε το δεδομένο ότι τα γεγονότα που κατηγορείται τα αγνοούσε. (…) Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για μη σύννομο βίο και δε μπορώ να καταλάβω τι διηύθυνε γιατί δεν το άκουσα, τι να σας αντικρούσω; Να συζητήσουμε, δεν είναι σύννομος ο βίος του επειδή πήγε στις Θερμοπύλες; Να συνεννοηθούμε.

(…) Δεν έχει καμία καταδίκη, ίσα ίσα που έχει παράξει έργο, μη αρεστό, δε με ενδιαφέρει, δημιούργησε έναν πολιτικό φορέα που λειτούργησε, έγινε αποδεκτός από την ελλ. κοινωνία, προώθησε αιτήματα μιας μερίδας του ελλ. λαού, έχει μια συγγραφική δράση, μια πολιτική ιδεολογία και δεν μπορεί να του αποδώσει κανείς τίποτα.

(…) Σκεφτείτε στη Γερμανία, στις ΗΠΑ να υπάρχει αντίστοιχη δίκη και να γίνονται αυτά που γίνονται σε μας, εναντίον ενός αρχηγού κόμματος που δεν είχε δώσει δείγμα γραφής, δεν είχε κάνει το παραμικρό. Πού στόχευαν όλα αυτά; Πού θελαν να καταλήξουμε; Επειδή είπε κάποτε “οι λόγχες ξύνονται”; “Οι ηττημένοι του ’45”; Αυτά είναι γελοιότητες».

Για τον Κασιδιάρη

«Είναι ένα πρόσωπο ο Κασιδιάρης παρεξηγημένο που υπέστη έναν ορυμαγδό πραγμάτων, έγινε ορυμαγδός κυνηγητού μαγισσών και έρχομαι να ζητήσω τα εξής. Έχει μια διαδρομή, αυτή που έχει, είναι επιστήμονας, εργαζόμενος, δραστηριότητα σε συγκεκριμένο τομέα, αυτά είναι τα εύκολα να τα πω ωμά, έχει πολλά αρνητικά πρόσημα όμως τεχνηέντως γιατί είναι παρεξηγημένος.

(…) Πήγε σε πολλά δικαστήρια και απηλλάγη. Μια σειρά δικαστικών λειτουργών έκριναν ότι είναι αθώος. Ή θα του πούμε επειδή κύριε σου αρέσει να κάνεις σκοποβολή δεν έχεις σύννομο βίο; Γιατί αν πάμε έτσι, θα πουμε στον άλλο «γιατί κάνεις σερφ», «γιατί είσαι γυμνιστής», «γιατί κάνεις τζάμπι-τζάμπι».

(…) Έχει εκλεγεί βουλευτής, δημοτικός συμβουλος και σημαίνει ότι ανεξαρτήτως της αποφάσεως σας μια μερίδα λαού τον κρίνει ότι έχει ένα προφίλ που τον εκφράζει. Αυτό δε σημαίνει σύννομο βίο; Ή όλοι αυτοί είναι παρατρεχάμενοί του; Επίσης μια και άκουσα με προσοχή την απόφασή σας, τον καταδικάζετε για απλή οπλοκατοχή. Για τον περίφημο μειωτήρα φαντάζομαι. Αλλά δεν έχει να κάνει. Ξέρετε γιατί ήταν φυλακή 14 μήνες; Γι’ αυτό που τον απαλλάξατε. Γιατί για την εγκληματική που τον κρίνατε ένοχο δεν τον προφυλάκισαν. Πήγε φυλακή γι’ αυτό που τον απαλλάξατε και προαναγγέλλοντάς το στη βουλή δυο μήνες πριν προφυλακιστεί (…) Ο Κασιδιάρης λοιδορήθηκε όσο κανένας, στοχοποιήθηκε, προπηλακίστηκε όσο κανένας, παρ’ όλα αυτά άντεξε»

Για τον Λαγό

«Βρέθηκαν μες στη δικογραφία έγγραφα της ΕΥΠ για Λαγό μαστρωπό κλπ, τελικά αυτά εξαφανίστηκαν αλλά δημιουργώντας τεράστια ζημία για έναν άνθρωπο. (…) Τελικά αυτός ο άνθρωπος που δούλευε, μετά μετατρέπεται σε διευθυντή εγκλ. οργάνωσης (…) Είχε πολιτικό έργο και θα σας θυμίσω για τα φουντούκια που ερχόντουσαν από την Τουρκία. Έργο που κάποιος μπορεί να θεωρήσει γραφικό ή περίεργο, πάντως έργο. Έργο ανθρώπου που προσπαθεί από το δικό του μετερίζι, που ίσως μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου να μην ασπάζεται αλλά υπάρχει κάποιο που προσπαθεί μέσω αυτού, ως εκπροσώπου, να κερδίσει πράγματα

(…) Είναι και φιλόζωος(…) Ορθοδοξία, κομμάτι που προσπάθησε να υποστηρίξει. 

(…) Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί από το 2013 μέχρι το 2020 ο Λαγός είναι ένας κατηγορούμενος που με οποιοδήποτε μέσο έχει να βοηθήσει την Ελλάδα να υπερασπιστεί τα θέματα που θέλει με πάθος και να έχει από τα ελληνικά δικαστήρια μια αντιμετώπιση που θα ήταν λογική για ανθρώπους που ήταν ποινικού ενδιαφέροντος, με βίο παράνομο, με φοβία ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν σωρεία αδικημάτων και καταλήγουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους λέμε ως βουλευτές ότι απαγορεύεται να κάνεις πολιτικές συναθροίσεις, ομιλίες, να είναι τι σε σχέση με το ποινικό ενδιαφέρον».


Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου