Προσκυνώ τη Χάρη Σου, Λαέ μου


Οι πλατείες είμαστε εμείς. Εμείς οι ίδιοι που είμασταν σήμερα έξω από αυτό το δικαστήριο. Εμείς που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας μες στα δακρυγόνα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και τα είχαμε και πάλι σήμερα πλάι μας, εμείς που κάναμε πλατεία μας την Αλεξάνδρας, εμείς του «Δεν ξεχνώ».

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας» Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας

Είναι κατάπτυστη και προσβλητική για ετούτο το Λαό η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ακολούθησε την καταδίκη των χρυσαυγιτών και της Χρυσής Αυγής. Είναι κατάπτυστη και προσβλητική η ταύτιση των Λαϊκών Αγώνων, των πλατειών της πρώτης μνημονιακής εποχής, αυτών των πλατειών που ήταν η ψυχή κι η αγωνία του λαού που αυτός ο κύριος σήμερα κυβερνάει, των πλατειών στις οποίες ανάμεσά μας ήταν και χιλιάδες ψηφοφόροι του κόμματός του (που κάποτε εδήλωνε αντιμνημονιακό, επίσης).

Πλατείες «του τυφλού μίσους και της βίας», λοιπόν, οι πλατείες των Λαϊκών Αγώνων. Γιατί αμφισβήτησαν το στάτους κβο και αποφάσισαν να δουν την προδοσία κατάματα. Γιατί διεκδίκησαν. Γιατί παρέμειναν γεμάτες παρά τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ. Γιατί παρέμειναν γεμάτες παρά την ευθεία επίθεση στο σύμβολο αυτού του λαού, το Μανόλη Γλέζο, που ήταν πάντα δίπλα μας. Ναι, σε αυτές τις πλατείες. Που μας είδαν ενωμένους, γενιές κατεβαίναμε, γιαγιάδες, γονείς, παιδιά. Που δίναμε καθημερινά το παρών. Που γίναν τόποι θυσίας, θανάτου ή αυτοχειρίας, μπρος στην αναλγησία των κυβερνώντων, το κοινοβούλιο τους.

«Πλατείες τυφλού μίσους και βίας». Αυτό είδε στους Λαϊκούς Αγώνες ο σημερινός πρωθυπουργός. Και δε βλέπει καμμία ευθύνη του κόμματός του σε όλα αυτά. Και ξεχνάει ότι το μαντρί στο οποίο γύρισαν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι το δικό του. Ε, αν τόσο δημοκράτης είναι, ας το πει ότι αρνείται να τον ψηφίσει οποιοσδήποτε έχει ποτέ ψηφίσει Χρυσή Αυγή, λοιπόν…

Αυτή η απόφαση σήμερα, που μας είπε πόσο πολύ τον χαροποιεί ως πολίτη, από αυτούς τους ανθρώπους κερδήθηκε, τους ανθρώπους που ήταν στο δρόμο. Αυτός ο αγώνας κι αυτή η νίκη θεμελιώθηκε στο αίμα ενός από τα παιδιά τους, του Παύλου Φύσσα. Και ποτίστηκε κι ανδρώθηκε από τα δάκρυα της μάνας μας, της κυρίας Μάγδας.

Αυτή η απόφαση σήμερα είναι παιδί των απροσκύνητων, όσων είναι πάντα παρόντες, ζωντανοί ή νεκροί, με τα λάθη και τις ακρότητές τους, μα με το Δίκαιο πάντα να πεισμώνει τα μάτια τους και να ζωντανεύει τη μνήμη τους. Είναι παιδί όσων δε μασάνε σε «δημοκρατικά τόξα» και «τείχη» αυτών που πρόδωσαν και ξεπούλησαν τη χώρα.

Και αυτή η απόφαση, εμείς, ο Λαός, δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, ειδικά για συναγωνιστές Αδώνηδων, Βορίδηδων και Χρυσοχοϊδιδων, αυτών του τυφλού μίσους και της μη κρατικής ή κρατικής βίας: δηλαδή για τους συνοδοιπόρους των χρυσαυγιτών επί δεκαετίες, για αυτούς που μόλις πέρισυ υπόσχονταν δια υπουργικών χειλέων στους Αμερικάνους ότι «θα ματώσουμε» γι αυτούς. Εμείς, οι έτοιμοι να ματώσουμε, και ήδη ματώνουμε, για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, δεκαετίες τώρα.

Α, και στον έτερο Καππαδόκη: ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας, κύριε Τσίπρα, όταν λαοί προδίδονται όπως προδώσατε εσείς, εύκολα γίνεται κάδος ανακύκλωσης.


Πηγή: thepressproject

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου