''Τσαμπουκάδες'' Ερντογάν την ώρα που το μόνο άγχος που εμείς έχουμε είναι να μη φανούμε ''αδιάλλακτοι''


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Από τις δηλώσεις που γίνονται προκύπτει ότι το άγχος που έχει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, είναι μήπως η Τουρκία μας παρουσιάσει ως αδιάλλακτους όταν λογικά θα πούμε ότι τα θέματα που εκείνη θα μας θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθούν. Δεν είναι κατανοητό το άγχος… Φοβόμαστε μήπως μας …χαλάσουν τη διαγωγή οι Ευρωπαίοι ή το ΝΑΤΟ;

Από τις δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται ότι μπορεί και να …λυτρώσει κάποιους από το άγχος αυτό. Και σήμερα ο Ερντογάν επανέλαβε ότι «ποτέ δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει θέμα υποχώρησής μας από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς…Εκείνοι που είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, αναγκάστηκαν να δεχθούν τις προσκλήσεις μας για διάλογο».

Σ’ αυτά να προσθέσουμε τη πρόκληση των Τούρκων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τις NAVTEX πρόκληση.

Θέλει η Τουρκία να τορπιλίσει το διάλογο, κάτι που επαναλαμβάνουμε μάλλον θα λύτρωνε κάποιους στην Αθήνα; Νομίζουμε πως όχι. Ο Ερντογάν θέλει να προσέλθει στο “διάλογο” που επέβαλλε έχοντας βάλει στο τραπέζι τα πάντα και έχοντας ανεβάσει τους τόνους όσο πιο ψηλά μπορεί, για να μπορεί να αποσύρει θέματα και να “μαλακώνει” λεκτικά ,παριστάνοντας τον διαλλακτικό.

Εμείς από την άλλη θα πάμε στον όποιο διάλογο με τη γνώστη θέση ότι συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα, γιατί όλες αυτές τις δεκαετίες δεν βάλαμε ποτέ στο τραπέζι οποιοδήποτε θέμα απ΄ όσα θα μπορούσαμε -Ίμβρος, Τένεδος- έχοντας τη λογική που έλεγε ότι “δεν προκαλούμε”.

Επειδή ο Ερντογάν θα συνεχίσει αυτή τη τακτική μήπως θα ήταν χρήσιμο να αρχίσουμε να κάνουμε αισθητή τη παρουσία μας στους “φίλους” Ευρωπαίους και Αμερικανούς, εξηγώντας τους ότι με τον Ερντογάν να παριστάνει το “τσαμπουκά” της περιοχής καμία συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινήσει;

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου