Η Ευρώπη γονατίζει, αλλά οι Βρυξέλλες απειλούν με κυρώσεις όποιον λοξοκοιτά προς το ρωσικό εμβόλιο!


Του Δημήτρη Λιάτσου

Να... πεθάνετε, αλλά ρωσικό εμβόλιο δεν θα πάρετε! Με διαφορετικά λόγια αλλά με τον κυνισμό που τη διακρίνει, η Ε.Ε. απειλεί την Ουγγαρία με... κυρώσεις!!!

Όλα τα... πρόβατα μες στο μαντρί, ειδάλλως θα πέσει πέλεκυς! Κάπως έτσι αντέδρασε, διά του επίσημου εκπροσώπου της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόλις στη Βουδαπέστη ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα προμηθευτούν περιορισμένες -αρχικά- ποσότητες ρωσικών εμβολίων...

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν στα τέλη Οκτωβρίου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Κίνα για προμήθεια δύο τριών διαφορετικών εμβολίων. Και, προφανώς, με αρκετή δόση εντυπωσιασμού, τόνισε ότι από τις αρχές Απριλίου 2021 θα μπορεί να ανακοινώσει «τη νίκη επί της επιδημίας»!

Στη Ρωσία που έχει ήδη δύο εμβόλια έτοιμα και το μέλημά της είναι η μαζική παραγωγή -άλλα δύο ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες-, έχω ακούσει ανάλογη δήλωση για τελική νίκη επί του κορονοϊού, μόλις υπάρξει η μαζική παραγωγή των εμβολίων! Και αυτή την τοποθετούν στα τέλη του 2020, αρχές του επόμενου!

Στην Ουγγαρία, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, ενημέρωσε ότι η χώρα του ήδη περνά στην αγορά περιορισμένου αριθμού εμβολίων από τη Ρωσία με στόχο την πιστοποίηση στη βάση των απαιτήσεων της Ε.Ε. Στη συνέχεια, αρχές του 2021, σχεδιάζει να αυξήσει τις ποσότητες προμήθειας και επόμενο βήμα θα είναι η παραγωγή του εμβολίου στην... Ουγγαρία!

Τι το 'θελε; Άστραψε και βρόντηξε στα λημέρια των ευρωγραφειοκρατών στις Βρυξέλλες! Αρχικά ο ένας επίσημος εκπρόσωπος, ο Έρικ Μάμερ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για προμήθεια εμβολίων που θα παραχθούν σε χώρες-μέλη, όχι όμως εκείνων από τη Ρωσία και την Κίνα!

Έτσι, η «καλή μας η μαμά», η γιατρός στο επάγγελμα, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μας θυμίζει, ώστε να μην το... ξεχάσουμε, ότι «το πιο βασικό για μας είναι η ασφάλεια» και ως εκ τούτου, «οι χώρες-μέλη συμφώνησαν ότι το μελλοντικό (sic) εμβόλιο θα φτάσει σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα και σε αναλογίες με βάση τον πληθυσμό»! Αντί να ενημερώσει τους πολίτες για την παραγωγή του εμβολίου, δίνει στοιχεία για τη... μελλοντική χρήση του!

Οι Ευρωπαίοι έχουν μετατρέψει τη διαστρέβλωση κάθε αντικειμενικής κατάστασης που δεν είναι προς το συμφέρον τους, σε... επιστήμη!
Μιλάνε, επίσημα, για μελλοντικό εμβόλιο την ίδια ώρα που το σύνολο των χωρών της Ε.Ε σήμερα έχει γονατίσει και τα δύο ρωσικά εμβόλια είναι ήδη έτοιμα!
Αντί να κάνουν αυτό που επιδιώκουν οι Ούγγροι, σε συνεργασία με τη Ρωσία, να συμβάλλουν στο άμεσο στήσιμο παραγωγικών υποδομών, προσέξτε τι κάνουν. Η Ε.Ε. έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια και μάλιστα έχει προπληρώσει ή βρίσκεται σε διαδικασία προπληρωμής στο 50%, για προκαταρκτικές προμήθειες εμβολίων με τρία δυτικά κονσόρτιουμ. Έχει παραγγείλει 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων! Ωστόσο, αυτά θα είναι... μελλοντικά αν και όταν παραχθούν, ενώ σε δεύτερο και τρίτο πλάνο εκεί που λίγοι επικεντρώνουν την προσοχή τους, αφήνεται ανοικτή η πιθανότητα να μην προμηθευτεί ούτε τη μισή ποσότητα! Γιατί; Ακριβώς επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ούτε σε εργαστηριακή μορφή αλλά και διότι την αποδοτικότητά τους δεν την εγγυάται κανείς!

Η Πρόεδρος της Ε.Ε. Φον ντερ Λάιεν, ως άλλος «δόκτωρ Τζέκιλ», ενημερώνει ότι η απόδοση των πρώτων εμβολίων, όταν παραχθούν, μπορεί να κινηθεί στα επίπεδα μέχρι... 70%!!! Αυτό το ποσοστό η Γερμανίδα γιατρός το θεωρεί ένα «καλό αποτέλεσμα»!!!

Και ακόμα... χειρότερα! Η ευρωκομισάριος για θέματα υγείας και διατροφικής ασφαλείας, Στέλλα Κυριακίδη,  έκανε ένα βήμα... μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα. Άφησε ανοικτό το θλιβερό για την Ευρώπη σενάριο: Αποδοτικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενδέχεται να μην παραχθεί καθόλου! 

Προφανώς, αυτά είχε υπόψιν του ο άλλος επίσημος εκπρόσωπος της Ε.Ε., Στέφαν Κεερσμάκερ, όταν έλεγε ότι στο κάθε μελλοντικό εμβόλιο «μας ενδιαφέρει η ποιότητα ασφαλείας και αποδοτικότητάς του»! Με άλλα λόγια, ο ένας στους τρεις... χάνει!!!

Και ακούστε «υπεύθυνο» ιατρικό λόγο: - Το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος της στρατηγικής εμβολιασμού της Ε.Ε.! Γιατί; Διότι είναι εκτός ευρωπαϊκού χώρου. Ε λοιπόν, συνεργαστείτε, συμφωνείστε να πάτε σε κοινή παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη από πολλές χώρες του κόσμου ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, αφού ανέφερε ότι δύο ρωσικά εμβόλια είναι ήδη έτοιμα και άλλα δύο ολοκληρώνουν τις επόμενες εβδομάδες την πιστοποίησή τους, «έσφαξε» με το μπαμπάκι ορισμένους: 

«Γνωρίζουμε ότι οι επιτυχίες της χώρας μας σε αυτό τον τομέα δεν... χωνεύονται εύκολα από πολλούς! Ωστόσο, καμία πολιτική σκοπιμότητα, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν πρέπει να τεθεί υπεράνω του συμφέροντος της υγείας των πολιτών κάθε χώρας!» 

Προς το παρόν, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, έχει φτάσει στη Λευκορωσία και τη Βενεζουέλα, ενώ έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για συμπαραγωγή με το Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ξεκινάει η προμήθεια στο Ουζμπεκιστάν, την Αίγυπτο, το Νεπάλ, την Αργεντινή η οποία επίσης αναζητεί τρόπο συμπαραγωγής του εμβολίου στο έδαφος της! Στην Ευρώπη η Ουγγαρία μπορεί να δημιουργήσει... προηγούμενο! 

Να σημειωθεί πως ο Ρώσος ΥΠΕΞ, βρισκόμενος πρόσφατα στην Αθήνα, ενημέρωσε διεξοδικά και με περισσή πειστικότητα το ιατρικό επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού για τα ρωσικά εμβόλια! Το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και με τους Ούγγρους. Εκείνοι εκτίμησαν πειστική και στοιχειοθετημένη την παρουσίαση. Οι δικοί μας; 

Πηγή: sputniknews.gr

Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας, η εορταστική σεζόν είναι ξανά εδώ. Εκείνοι που επωφελήθηκαν από εμάς πρέπει να εμφανιστούν και να μαρτυρούν για εμάς. Όσοι χρειάζονται δάνειο πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μου τώρα.

  Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και παρέχω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Χρειάζεστε ένα γρήγορο, μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%; Σας επηρεάζει η δυσκολία της οικονομίας; ή σας έχει αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα; Προσφέρουμε ασφαλή δάνεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μου το αίτημά σας μέσω email: spotlightglobalservices@gmail.com ή WhatsApp: +4915758108767

  * Αναζητάτε χρηματοδότηση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
  * Αναζητάτε δάνεια για την εκτέλεση μεγάλων έργων;
  * Χρειάζεστε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες;
  * Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο για διάφορους σκοπούς;

  Εάν η απάντησή σας είναι ναι, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσία δανείου.

  * Μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ.
  * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 1 έως 30 ετών για αποπληρωμή.
  * Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα αποπληρωμής.
  * Ευέλικτοι Όροι Δανείου.
  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση μαζί μας οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα.

  Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: | spotlightglobalservices@gmail.com | Ή WhatsApp: +4915758108767

  Έχετε 100% εγγύηση ότι θα λάβετε το δάνειο σας στο τέλος αυτής της συναλλαγής δανείου.

  Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Είμαστε παθιασμένοι με το να κάνουμε την οικονομική ένταξη να μετράει. Τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν άνεση και αξία.

  Με το Spotlight Global Financial Services, μπορείτε να αποχαιρετήσετε όλη την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες σας καθώς είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί

  Θερμές χαιρετισμοί
  Κλαούντια Κλέιν

  ΑπάντησηΔιαγραφή