ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Το ''άλλοθι'' του κορωνοϊού ως κίνδυνος για τα δικαίωματά μας


Από την αρχή του φαινομένου της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε με αφορμή τον covid-19 είχαμε επισημάνει ότι η νέα αυτή κατάσταση χρησιμοποιείται από τους κρατούντες με διπλό τρόπο: αφενός ως δικαιολογία για την περιστολή όσων συνταγματικών δικαιωμάτων είχαν επιβιώσει από τη μνημονιακή λαίλαπα και την προώθηση “λύσεων” σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων, αφετέρου ως πρώτης τάξεως ευκαιρία έντεχνου διχασμού της κοινωνίας και εμπέδωσης του κοινωνικού αυτοματισμού.

Η επίκληση “εκτάκτων συνθηκών”, η οποία ανέκαθεν χρησιμοποιείται για την αυθαίρετη αύξηση των εξουσιών των κυβερνώντων και τη φίμωση των κοινωνικών επιδιώξεων, λειτουργεί μία ακόμα φορά ως επιτάχυνση διαδικασιών και μέτρων που φέρνουν ταχύτατα και συστηματικά έναν νέο σύγχρονο μεσαίωνα. Με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν στο παρελθόν η πτώση των δίδυμων πύργων για την “αιτιολόγηση” της παρακολούθησης των πολιτών, το ξέσπασμα πολεμικών συγκρούσεων και την εισαγωγή αντιτρομοκρατικών νόμων και η επιβολή των μνημονίων για την ουσιαστική κατάλυση του Συντάγματος και την καταστρατήγηση ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με “άλλοθι” λοιπόν την υγειονομική κρίση γίναμε τους τελευταίους μήνες μάρτυρες προώθησης σωρείας αντισυνταγματικών νόμων και μέτρων που θίγουν απόλυτα ή σε ανεπίτρεπτο βαθμό το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, στη λατρεία, στις συναθροίσεις, στην κατοικία, στην κρισιμότατη για την υπεράσπιση των πολιτών δικαστική προστασία, ακόμα δε και στην έκφραση διαφορετικής επιστημονικής ή μη άποψης. Ταυτόχρονα το εγχώριο καθεστώς, υπακούοντας στις εντολές των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας, δηλαδή κυρίως της ΕΕ και των συναφών οργανισμών της, έχει ήδη ναρκοθετήσει την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων, αποδεχόμενο την εχθρική για εμάς διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, ψαλιδίζοντας τα όρια της ΑΟΖ και επιδεικνύοντας μία άνευ προηγούμενου υποχωρητικότητα στις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, είτε αυτές αφορούν την Ελλάδα, είτε την Κύπρο.

“Για το καλό μας” λοιπόν έχουν κλείσει πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία πολλοί εργαζόμενοι, δεν επιτρέπεται ακόμα και ο με τήρηση μέτρων υγειονομικής ασφάλειας εκκλησιασμός όσων το επιθυμούν, ενώ το καθεστώς δεν έχει λάβει ούτε ένα καταλυτικό μέτρο για τον ουσιαστικό έλεγχο της υγειονομικής κρίσης. “Για το καλό μας” θα πτωχεύουν πλέον και οι ιδιώτες όπως οι έμποροι, χάνοντας όποια περιουσία τους είχε γλιτώσει από την αδηφαγία των μνημονίων, των τραπεζών και των funds.

Όμως οι επικαλούμενες “έκτακτες συνθήκες” δεν είναι ούτε “φυσική καταστροφή” ούτε “ανωτέρα βία”, αλλά το αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών, αφού το υπόδουλο στη ΕΕ κράτος δεν έχει προσλάβει εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να φοιτούν σε τάξεις με χαμηλό αριθμό μαθητών, δεν έχει προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση της πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής περίθαλψης, δεν έχει ανοίξει ειδικά νοσοκομεία περίθαλψης λοιμωδών νόσων, ούτε βέβαια έχει φροντίσει να αυξήσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ ώστε να μη χρειάζεται να συνωστίζονται όσοι ακόμα έχουν το προνόμιο να εργάζονται. Αδιαφόρησε δε πλήρως για την αποτελεσματική ανίχνευση μέσω ευρύτατων διαγνωστικών ελέγχων όσων συμπατριωτών μας έτυχε να έχουν προσβληθεί από τον covid-19, ενώ υποκύπτοντας στις εντολές των διεθνών tour operators επέτρεψε την είσοδο εκατομμυρίων τουριστών στη χώρα. Οι ίδιοι λοιπόν, που μας στέρησαν τη δυνατότητα να εορτάσουμε εθνικές επετείους όπως αρμόζει κι οι οποίοι δεν επέτρεψαν ούτε έστω να ακούγονται από τα μεγάφωνα οι λειτουργίες μεγάλων θρησκευτικών εορτών του λαού μας, δείχνουν πλέον να έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, αφού οι νέοι περιορισμοί εφαρμόζονται με οριζόντιο τρόπο, με αστυνομικού τύπου μέτρα και με αυστηρότητα που θα ζήλευε και η χούντα των συνταγματαρχών. 

Γι’ αυτό και τα νέα μέτρα περί απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, με χουντικού τύπου απόφαση της αστυνομίας, δεν είναι φυσικά κεραυνός εν αιθρία. Η κυβέρνηση της υπακοής έχει θέσει τη χώρα σε γύψο, όπως ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Μετά τις θρασύτατες και σκόπιμες κατηγορίες προς όλους τους πολίτες για τη δήθεν ατομική τους ευθύνη - κυρίως στη νέα γενιά - και με αφορμή την υγειονομική κρίση, θέσπισε απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, όπως επί γερμανικής κατοχής. Αφού πρώτα απαγόρευσε οποιαδήποτε εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ, τις ημέρες αυτές που γιορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου, φροντίζει όχι μόνο να αποκόψει τον λαό από τις ιστορικές του μνήμες, αλλά με πρόσχημα το καλό της κοινωνίας να απαγορεύσει οτιδήποτε θυμίζει αγώνες του λαού για ελευθερία. Η απαγόρευση της πορείας δεν έχει να κάνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά αποσκοπεί να μην ακουστεί σε όλη την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, η μυριόστομη κραυγή του Πολυτεχνείου, πιο επίκαιρη από ποτέ «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Η ανησυχητική διαπίστωση είναι ότι με αυτά τα μέτρα και την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα έχουν καταφέρει να διχάσουν όχι μόνο την κοινωνία, αλλά ακόμα και επιστημονικούς φορείς που διαφωνούν για το εάν τα μέτρα αυτά είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα, που έχει καταλυθεί από τον Μάιο του 2010...

Αναμφισβήτητα η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό. Όμως η διασφάλισή του δεν πρόκειται να γίνει από ένα πολιτικό καθεστώς που περιφρονεί τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, έκλεισε νοσοκομεία, απέλυσε τους γιατρούς του ΕΣΥ και το οποίο αποδεικνύει καθημερινά και με κάθε τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται για εμάς του πολίτες.

Γι’ αυτό η πολεμική ιαχή ΑΕΡΑ και το σύνθημα – αίτημα “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” πρέπει και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να δονούν τις καρδιές όλων μας, ενωμένων όπως επιβάλλει η κοινή μοίρα αυτού του τόπου, όσες απαγορεύσεις κι αν θεσπίζουν οι ανίκανοι και επικίνδυνοι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων στη χώρα μας.
.
Αθήνα 16/11/2020



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου