Δεν φταίω εγώ... η κυβέρνηση φταίει


Της Γιάννας Κούκα

Σε αντίθεση με την προηγούμενη καραντίνα με έπιασα να μην είμαι γεμάτη θλίψη και τρόμο. Με έπιασα να είμαι γεμάτη οργή. Θυμό. Εκνευρισμό. Με έπιασα να είμαι γεμάτη νεύρα ακόμη και προς ανθρώπους που δεν έχω νεύρα. Με νευρίαζε η μάνα μου, με νευριάζανε τα παιδιά μου, ακόμη κι ο σκύλος μου. Κι αυτό επειδή φταίνε. 

Όχι οι αγαπημένοι μου φυσικά, τα ανήλικα παιδιά μου, η άνω των εβδομήντα μάνα μου, το κατοικίδιό μου. Η κυβέρνηση φταίει. Η σάπια καπιταλιστική δεξιά. Η κυβέρνηση που με έχει γεμίσει ενοχές και φταίξιμο. Η κυβέρνηση που είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί, καμιά δικαιολογία πια ξανά, που αντί να κάνει κάτι να βγούμε από όλο αυτό όσο γίνεται με λιγότερες απώλειες και ψυχικές ρωγμές, κάθεται και μιλάει και κοκορεύεται και παινεύεται για πάνω από μισάωρο μπρος τους δέκτες μας, λέγοντας πόσο καλά τα έκανε όλα. Μα δεν τα έκανε.

Το μόνο που έκανε είναι να με γεμίσει έναν απίστευτο πανικό πως δεν θα σωθώ. Δεν θα τη σκαπουλάρω. Κι αν δεν σωθώ εγώ θα φταίω. Μόνο εγώ. Θα φταίω που δεν έπλυνα καλά τα χεράκια μου, που δεν άκουσα τα πληρωμένα με εκατομμύρια μηνύματα στα ΜΜΕ, που όταν αισθάνθηκα πνιγμό έβγαλα για λίγο τη μάσκα μου να πάρω ανάσα κι έφαγα πρόστιμο, που μπήκα σε ΜΜΜ επειδή έπρεπε να φτάσω κάπου, έπρεπε να φτάσω κάπου δεν έχω λεφτά για ταξί και λιμουζίνες, επειδή άφησα τα παιδιά μου στα σχολεία τους. Με έχουν γεμίσει πανικό. Πως δεν θα σωθώ.

Το σύστημα της υγείας θα καταρρεύσει. Θα καταρρεύσει. Θα καταρρεύσει!!! Λένε και ξαναλένε. Θα καταρρεύσει. Δεν θα μας αντέξει όλους. Θα καταρρεύσει.

Να μην καταρρεύσει. Είμαστε πολίτες, πληρώνουμε εισφορές, έχουμε κρατήσεις, είμαστε φορολογούμενοι. Είμαστε ασφαλισμένοι. Ακόμη κι αν δεν ήμασταν. Είμαστε άνθρωποι ζωντανοί. Κι έτσι θα μείνουμε. Τους αρέσει δεν τους αρέσει.

Όχι, δεν θα ρίξουν τον κλήρο να δουν ποιος από εμάς θα φαγωθεί. Δεν θα φαγωθεί ο φτωχός, ο μεροκαματιάρης, ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής. Να τσακιστούν να βρουν κρεβάτι αν χρειαστεί για κάθε έναν από εμάς. Να βρουν. Τελεία.

Να τσακιστούν να βρουν για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας ΜΕΘ όποτε το χρειαστεί.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου