Άγριο ''κράξιμο'' από τον Economist στον Ερντογάν, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν διαβάζουν…

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Ο Economist σε άρθρο του αποκαλύπτει ότι το καθεστώς Ερντογάν δίνει ψευδή στοιχεία για την πανδημία στην Τουρκία και καταγγέλει το “ξήλωμα” της ιατρικής επιτροπής που είχε επισημάνει ότι “κάτι δεν πάει καλά”.

Στο άρθρο του Economist επισημαίνεται ο απολυταρχικός τρόπος με τον οποίο κυβερνά ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως ένας “τρομοκρατικός άνθρωπος”, γιατί όπως γράφει “λίγες κυβερνήσεις έχουν εφεύρει τόσους τρομοκράτες όπως  ο κ. Ερντογάν”.

Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που “σκίζουν τα ρούχα τους” για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Πούτιν, δεν διαβάζουν ούτε Economist. Το “κράξιμο” στον Τούρκο πρόεδρο τους αφορά…

Μεταξύ άλλων ο Economist γράφει:

“Λίγες χώρες έχουν υποστεί τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις όσες η Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, λίγες κυβερνήσεις έχουν εφεύρει τόσους τρομοκράτες όπως  ο κ. Ερντογάν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων Κούρδοι πολιτικοί, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και ανώτερα στελέχη  της Διεθνούς Αμνηστίας συνελήφθησαν με ψευδείς κατηγορίες μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016. Περισσότεροι από 600.000 έχουν τεθεί υπό έρευνα για φερόμενους δεσμούς με το κίνημα του Fethullah Gulen…Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί απολύθηκαν από τη δουλειά τους και κατηγορήθηκαν για διάδοση «τρομοκρατικής προπαγάνδας» με αφορμή  υπογραφή διαμαρτυρίας, που καλούσε την κυβέρνηση να αναστείλει τις επιχειρήσεις ασφαλείας εναντίον κουρδικών ανταρτών στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. 

Πιο πρόσφατα, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε φοιτητές σε ένα από τα καλύτερα φημισμένα πανεπιστήμια της χώρας για δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες, αφού είχαν το θάρρος να διαμαρτυρηθούν κατά του διορισμού πρύτανη που είναι ένας  από τους πιστούς του  προέδρου. Η αστυνομία  συνέλαβε τουλάχιστον 45 από τους διαδηλωτές. Μερικοί από αυτούς λένε ότι ξυλοκοπήθηκαν και απειλήθηκαν με βιασμό ενώ ήταν υπό κράτηση”.

Σ΄ ότι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας ο Economist γράφει ότι “σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο ιός σκότωσε πάνω από 23.000 άτομα στην Τουρκία…Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι τουλάχιστον διπλάσιος”.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου