Απαγόρευση συναθροίσεων μέχρι τη 1η Φεβρουαρίου! Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο! Βάζοντας μπροστά ξανά την αστυνομία ανακοινώνει την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από σήμερα μέχρι και τη 1η Φεβρουαρίου!  Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που κυβέρνηση κάνει τέτοια κατάχρηση στην απαγόρευση συγκεντρώσεων. 

Κι άλλες κυβερνήσεις το είχαν κάνει ,όπως και η προηγούμενη, συνήθως όταν κάποιος ξένος ηγέτης επισκεπτόταν την Αθήνα, αλλά η απαγόρευση κρατούσε λίγες ώρες!

Τώρα η κυβέρνηση  απαγορεύει συγκεντρώσεις για μία ολόκληρη εβδομάδα επικαλούμενη τον κορονοϊό! Τότε γιατί έχουν ανοίξει σχεδόν τα πάντα;

Τι γράφει το ΑΠΕ:

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται, από σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) στις 06:00 έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

*η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

*ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

*η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

*διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

*διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.


Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου