Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά, τις διερευνητικές επαφές και την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό (video)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2021 η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ''Εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας. Πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό'' που οργάνωσε η πρωτοβουλία "Δρόμος ανοιχτός", με ομιλητές τους Κωνσταντίνο Γρίβα  (Αναπληρωτής καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) και Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο (Τέως πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, Πολωνία, Καναδά. Γ.Γ της ΟΣΕΠ 2006-12, τέως Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών).

Στην εκδήλωση που συντόνισε το μέλος της πρωτοβουλίας 'Δρόμος ανοιχτός' κ. Αναστάσιος Κώνστας (Δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου) συζητήθηκαν : 
  • Οι εξελίξεις στα τρέχοντα εθνικά θέματα και με άξονα τα ελληνοτουρκικά εξετάσθηκαν οι δυνατότητες της χώρας μας στο ευρύτερο ρευστό Γεωπολιτικό πλαίσιο και το Διεθνές Δίκαιο, 
  • Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας στην Ευρασία, το Αιγαίο και την Κύπρο, και 
  • Η αρνητική - ως και 'εχθρική' - στάση απέναντί μας των "φίλων και συμμάχων μας" στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ,  που προωθούν τα συμφέροντα τους εις βάρος μας, αξιοποιώντας την υποτελή και αποδεδειγμένα αναποτελεσματική πολιτική "κατευνασμού" που ακολουθούν η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας, ως αποτέλεσμα την "σωτηρίας" των μνημονίων. 

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση αλλά και για όσους θέλουν να την δουν ξανά,  όλη η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο παρακάτω video. 



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου