Τα «200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας» ή αλλιώς… δουλειά δεν είχε ο διάολος

 

Του Δημήτρη Λιάτσου

Μα πώς κατάντησε έτσι η περήφανη Ελλάδα; Κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης που από την πίσω πλευρά πήγαινα σε σχολή μπαλέτου και μετά μιλούσα με τους κίονες του Παρθενώνα, τώρα βγαίνουν ξεδιάντροπα και σπέρνουν μίσος και αντιθέσεις ανάμεσα στον ρωσικό και τον ελληνικό κόσμο: Πικρόχολο μήνυμα γνωστής που μεγάλωσε στην «Αθήνα, κόρη τ' ουρανού»!

Ο λόγος όχι μόνο για την προκλητική και αυθάδη ομιλία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, αλλά, και για τη στάση της κυρίας στην οποία έκαναν την ύψιστη τιμή και την εξέλεξαν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Οι ανιστόρητοι της υφηλίου οργάνωσαν, λέει, εκδήλωση προς τιμήν των... 200 χρόνων της ελληνοαμερικανικής φιλίας! Με τον τρόπο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα μας πουν ότι αυτοί συνέβαλαν τα μέγιστα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και των άλλων λαών των Βαλκανίων κατά του οθωμανικού ζυγού!

Λες και τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που έδινε το δικαίωμα στον Ρώσο τσάρο να προστατεύει τους ορθόδοξους λαούς των Βαλκανίων, ο σουλτάνος την υπέγραψε με τους... Αμερικανούς!
 
Λες και η Οδησσός, όπου συστάθηκε η «Φιλική Εταιρία» το 1814, βρίσκεται στο... Κολοράντο!

Λες και ο κόμης Αλέξανδρος Υψηλάντης κατέβαινε μαζεύοντας τους Ιερολοχίτες του όχι από τη Μολδοβλαχία, αλλά από την... Αριζόνα!

Λες και ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας δεν έφθασε στην Ελλάδα της απελευθέρωσης από τη Ρωσία, αλλά μας εστάλη από την... Αλαμπάμα!

Καλά, η γλώσσα του Αμερικανού είναι γλώσσα λανθάνουσα! Η γλώσσα της Ελληνίδας Προέδρου όμως;

Διακόσια ελληνοαμερικανικά χρόνια, λοιπόν! Τι συνειρμό, τι μήνυμα δίνουν στην κοινωνία; Μα η μακραίωνη σχέση τότε και... τώρα! Έτσι, λοιπόν, σήμερα, σε έναν «κόσμο ανερχόμενου εθνικισμού, εντεινόμενου ανταγωνισμού με την Κίνα, τη Ρωσία και άλλα αυταρχικά κράτη», Ελλάδα και ΗΠΑ «συνεργάζονται τόσο στενά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν»! Για την αντιμετώπιση της «ρωσικής επιθετικότητας», όπως διαλαλούσε πριν λίγους μήνες ο Μάικ Πομπέο!

Εκεί στην Αρχαία Αγορά, κάτω από την Πνύκα, «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», όπως τον αποκάλεσε το 2014 ευρωπαίος συνάδελφος που κάλυπτε τα αιματηρά γεγονότα του Κιέβου και το πραξικόπημα Made in USA, «βίασε» το λίκνο της δημοκρατίας και στο πρόσωπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την ελληνική Ιστορία και κοινωνία! Τρομερή ικανότητα ιδιοποίησης ιστορίας, θεσμών και αξιών που δεν σου ανήκουν!

Μίλησε για την «τεχνολογική επανάσταση που αναδιαμορφώνει κάθε πλευρά της ζωής, ειδικά στον κυβερνοχώρο».

Τη «διαμόρφωση» αυτή τη διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά στη Ρωσία την εβδομάδα που πέρασε:

  • Δεν ήταν άραγε τα αμερικανικά εργαλεία στον κυβερνοχώρο που άσκησαν «πολιτική παιδεραστία», κατά μία έκφραση Ρώσου κυβερνητικού παράγοντα, όταν οργίαζαν καλώντας τους ανήλικους να κατέβουν στις 23/1/21 στις διαδηλώσεις υπέρ του έμμισθου υποτακτικού τους, του Ναβάλνι;
  • Δεν ήταν άραγε τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι επαγγελματίες προβοκάτορές τους στους δρόμους της Μόσχας ώστε να καλύπτονται πίσω από αθώες, άγουρες ακόμα, υπάρξεις 12-18 χρόνων; Το ίδιο έκαναν και οι Τσετσένοι τρομοκράτες παλιότερα στον Καύκασο, εκείνοι που τα δυτικά ΜΜΕ αποκαλούσαν «μαχητές της ανεξαρτησίας»!
  • Δεν ήταν άραγε η αμερικανική πρεσβεία που έπαιζε ανοικτά τον ρόλο του συντονιστή-ενημερωτή για τα σημεία συγκέντρωσης, κίνησης και συμπεριφοράς των διαδηλωτών;
  • Και, δεν ήταν άραγε τα πανίσχυρα κυβερνοτράστ που όχι μόνο «ανάδειξαν» τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, (οποία... Αθηναϊκή Δημοκρατία), και στη συνέχεια φίμωσαν τον απερχόμενο; Τόση πια «αντοχή» στην αντίθετη άποψη;
Και η Ελληνίδα Πρόεδρος; Ακούγοντας όλο αυτόν τον διχαστικό λίβελο, την προσπάθεια διαίρεσης ξανά του κόσμου σε «κακούς» και «καλούς», διαδήλωνε την πίστη της «στις κοινές αξίες» με την ιμπεριαλιστική υπερδύναμη. Αυτή ενάντια στην οποία η γενιά της, και η νεολαία στην οποία ανήκε στα νιάτα της, έδωσαν σωρεία αγώνων! Πόσο χαμήλωσε το κύρος της Ελληνικής Προεδρίας; Πώς δεν συνειδητοποιούν κάποιοι ότι η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε ερχόμενου και παρερχόμενου πολιτικού ή πολιτειακού στελέχους που δεν έχει δικαίωμα να τη διασύρει;

Και πώς φαντάζεται η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ότι βοηθάει την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, στο Πεκίνο κ.ά. με αυτή την ενδοτική στάση της -αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας- έναντι ενός... πρέσβη;

Οι επιθετικές κορώνες κατά της Ρωσίας θα ενταθούν, εκτιμούν σοβαροί παρατηρητές. Και η ελληνική ηγεσία θα δει τη χώρα να μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερο «σκληρό πεδίο βολής» που θα ασκούνται βρίζοντας (τη Ρωσία), ξένοι φαντάροι!

Στη Μόσχα παρακολουθούν με προσοχή και έντονο προβληματισμό τις ακροβασίες της ελληνικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Επιμένουν στη θετική ατζέντα στις διμερείς σχέσεις, αλλά... για πόσο;

Και ένα τελευταίο που μας αφορά άμεσα: Η νέα αμερικανική ηγεσία, που περιλαμβάνει παλιά-νέα στελέχη (Βικτόρια Νούλαντ κ.ά.), με τα οποία πορεύτηκε ο Πάιατ το 2014, στο πραξικόπημα της Ουκρανίας, αποφάσισε να συνεχίσει και να διευρύνει τις πωλήσεις οπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου το οποίο, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, προετοιμάζουν για αναζωπύρωση του πολέμου στο Ντονμπάς! Η ουκρανική ηγεσία, ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει στενές στρατιωτικές σχέσεις με την... Τουρκία από την οποία συμφώνησε να προμηθευτεί μη επανδρωμένα ιπτάμενα Bayraktar, ανάλογα με αυτά που χρησιμοποίησε κατά κόρον το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο κατά της Αρμενίας! Αμερικανοί εκπαιδευτές που έτσι και αλλιώς αλωνίζουν την Ουκρανία, σύντομα θα δουλεύουν δίπλα-δίπλα με τους «συντρόφους» τους, Τούρκους, που θα εκπαιδεύουν επίσης το ίδιο στράτευμα! Για να πυροδοτήσουν ξανά τη φωτιά του πολέμου στα ρωσικά σύνορα!

Και στην Ελλάδα συνεχίζουν κάποιοι να ελπίζουν ότι ο «σφριγηλός Μπάιντεν» θα... τραβήξει το αυτί του Ερντογάν! Για χάρη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας!

Οι ΗΠΑ, όπως διαπιστώνει κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος με όσα συνέβησαν εκεί το τελευταίο διάστημα, αντιμετωπίζουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα, η πολυδιαφημιζόμενη «δημοκρατία» πνίγηκε στα γρανάζια των ταχυδρομείων που αναδείχτηκαν σε καθοριστικό παράγοντα στις εκλογές, ενώ ο νέος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι η χώρα θα χάσει άλλες 500.000 ανθρώπους στη μάχη με τον κορονοιό το επόμενο διάστημα! (Αλήθεια τι γίνεται με τα πολυδιαφημισμένα εμβόλια; Άκουσε κανείς τον Πάιατ να δηλώνει κάτι επ' αυτού;)

Αναζητείται επειγόντως εξωτερικός «εχθρός» και ο συνήθης ύποπτος είναι γνωστός: Ο Μοσχοβίτης! Παλιά, σκουριασμένη συνταγή που, όπως δείχνει η τελευταία πικρή εμπειρία της Ακρόπολης, ακόμα, έστω και όπως-όπως, «πουλάει»...

Πηγή: sputniknews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου