''Αν δεν κινηθούμε σήμερα, η επόμενη έξοδος του ΤΣΕΣΜΕ,δεν θα γίνει κοντά στον 25ο Μεσημβρινό αλλά στον 24ο!!''


 Του Χρήστου Κηπουρού

Στην παράνομη χαρτογραφία {Βλέπετε Χάρτες Α΄, & Β΄,} της θαλάσσιας Τουρκίας, εμφανίζονται όχι μια ή δύο, αλλά τρεις γραμμές θαλάσσιου Τουρκικού επεκτατισμού στο Αιγαίο. 

Η πρώτη αφορά τη λεγόμενη γαλάζια πατρίδα, έκτασης 81.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Αρχιπέλαγος! 

Η δεύτερη γραμμή του 2019 είναι ο, δυτικότερα της προηγουμένης θαλάσσιας έκτασης, 25ος Μεσημβρινός {Χάρτης Β΄, }!! 

Υπάρχει και η τρίτη, του 1974, η πιο προωθημένη που αφορά τον 24ο Μεσημβρινό!!! {βλέπετε Χάρτες  Α΄, & Β΄,}. 

Οι παρατηρήσεις διαφόρων πρώην επισήμων Τούρκων αλλά και αναλυτών εντοπίζονται στο ότι η Τουρκία άφησε 85.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ελλάδα. Εννοώντας την μεταξύ των δύο παραπάνω Μεσημβρινών έκταση. Και ότι η συνολική έκταση της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας δεν είναι όπως παρουσιάστηκε 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τον Ερντογάν, αλλά 550.000 {1}.

Με δεδομένη λοιπόν την δήθεν υδρογραφική δράση του ΤΣΕΣΜΕ και των πιθανών συνοδευτικών σκαφών περί τον 25ο Μεσημβρινό, δυτικά της Λήμνου! και του Άη Στράτη!, μην απορήσει κανείς εάν μια επόμενη έξοδος, επί τη βάσει μιας νέας Τουρκικής, παράνομης και πάλι NAVTEX, δεν γίνει και δεν προγραμματιστεί να γίνει, κοντά στον 24ο Μεσημβρινό!! {Χάρτης Α΄,}. 

Το ότι οι σκέψεις αυτές κατατρύχουν πολλά Τουρκικά πολιτικά μυαλά, επιβάλει την Ελλάδα να λάβει αμυντικά μέτρα σήμερα αν όχι χθες. 

Κυριολεκτικά. Πριν δηλαδή ακόμη το ΤΣΕΣΜΕ κατηφορίσει από τα δυτικά της Λήμνου προς τον Άη Στράτη και προς τη Σκύρο. 

Και τα μέτρα αυτά είναι τυφλοσούρτης. Καλύτερα δε από όλους τα γνωρίζει το Πολεμικό Ναυτικό. Με δεδομένη μάλιστα την απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής, είναι οι ζώνες αποκλεισμού του ΤΣΕΣΜΕ και των άλλων πιθανών Τουρκικών πλοίων, από τα ενδότερα των 12 μιλίων ως προς τα νησιά: Λήμνο, Άη Στράτη, Αλόννησο και Σκύρο. 

Επιπλέον το πολιτικό μέτρο αφορά στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη των χωρών της Ε. Ε. για την Ανατολική Μεσόγειο στις 26 τρέχοντος Φεβρουαρίου, και είναι η κατάθεση από την Ελλάδα της απόφασης για ”Αναστολή διασκέψεων, μέχρι να ανακληθούν οι παράνομοι χάρτες της θαλάσσιας Τουρκίας”. Όχι  ότι είναι το ένα και μοναδικό ζητούμενο ή προσχηματικός λόγος ή μπορεί να είναι και μικρό απέναντι στα μεγάλα, όπως η γενοκτονία. Είναι η δυνατότητα που μας δίνεται ώστε να κερδίζουμε χρόνο, ως προς την προοπτική επίλυσης του Τουρκικού ζητήματος. 

______________

{1}    Πρώην Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ümit Yalım


                                                Χάρτης Α΄,  Πηγή: Meridyen Haber


Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου