«Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές»

 

Του Κωνσταντίνου Ζήλου

Χιλιάδες φοιτητές πορεύτηκαν και αυτή την Πέμπτη, στο μαζικότερο ως τώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με κεντρικά συνθήματα «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές», «Φασίστα Σκουπίδι Χρυσοχοϊδη», «Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές» και «Παπαϊωάννου Παραιτήσου» (σσ ο πρύτανης του ΑΠΘ)..

Συγκινητική λεπτομέρεια η συμπαράσταση στους Έλληνες φοιτητές από τους τούρκους συναδέλφους τους, που ζουν τα ίδια στην Κωνσταντινούπολη.

Στο συλλαλητήριο, που ήταν και το πρώτο υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ, ήταν εμφανείς και η μαζικότητα και ο παλμός, καθώς ήταν το πρώτο που γίνεται μετά την άλογη αστυνομική βία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς για αυτό και η ΟΛΜΕ προσέφερε τη στήριξή της, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και ανέφερε ό,τι : «Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».






Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου