Είναι οι ίδιοι που κυβερνούν και σήμερα ...

 

Του Περικλή Δανόπουλου

Σαν σήμερα, 30 Μαρτίου 1952, εκτελείται ο Νίκος Μπελογιάννης. Ξημερώματα Κυριακής. Κυριακή που μέχρι και οι Γερμανοί σέβονταν και δεν διενεργούσαν εκτελέσεις.

Το τι ήταν λόγω προέλευσης ο Μπελογιάννης, μπορεί ελεύθερα να κρίνει οποιοσδήποτε. Αν ήταν κομμουνιστής πατριώτης ή προδότης  κομουνιστής , είναι ανάλογο του τι πιστεύει και περισσότερο τι θέλει να πιστεύει κάποιος.

Εκείνο που δεν μπορεί όμως, ουδείς να αμφισβητήσει, είναι πως αυτοί που τον εκτέλεσαν Κυριακάτικα, και οι συνεχιστές τους, επίγονοι και απόγονοι, είναι οι ίδιοι που κυβερνούν και σήμερα, εκτελώντας κάθε μέρα τον Ελληνικό λαό, το ίδιο εξαρτημένοι όπως και τότε.

Κι αν τα λόγια του, «Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων – Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας», ακούγονται... κάπως, ας αναλογιστούν αν όντως  οι εποχές μας ψήλωσαν, ή κόντυναν στο μπόι της αθλιότητας αυτών που διαφεντεύουν τις τύχες μας.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου