Προσλαμβάνουν 1.000 επαγγελματίες στρατιώτες την ώρα που τα νοσοκομεία «στενάζουν» από ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών

 

Στην πρόσληψη 1.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα οι αιτήσεις όπως μας ενημερώνει η σχετική προκήρυξη θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα! Και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προσλήψεις σε λιγότερο από 100 μέρες!!!

Η κίνηση των κυβερνώντων για ενίσχυση του στρατού με νέες προσλήψεις γίνεται σε μια περιόδο που:

— Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση.

— Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές εξαντλημένοι παλεύουν με το θάνατο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και σε πολλές περιπτώσεις ένας γιατρός στη βάρδια αναλογεί σε 40 ασθενείς.

— Τα κενά σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια και ασθενείς βρίσκονται σε διαδρόμους νοσοκομείων ενώ χρειάζονται επιγόντως ΜΕΘ.

— Οι «ήρωες» της πρώτης γραμμής εκλιπαρούν για άμεσες μόνιμες προσλήψεις και δημιουργία νέων υποδομών. 

Μέσα σε μόλις 100 μέρες θα προσλάβουν 1.000 επαγγελματίες στρατιώτες και εδώ και 12 μήνες έχουν αφήσει τα νοσοκομεία «γυμνά» από προσωπικό!

Όμως οι ..ανάγκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι …ανάγκες του αστικού κράτους είναι άλλες. Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά σε 1.00ο μόνιμες προσλήψεις στρατιωτικών και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να προσλάβει περισσότερους από 2.000 «αστυνομικούς πανεπιστημίων» (!!!) για να ιδρύσει ένα νέο σώμα καταστολής με πρόσχημα τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μέσα στην πανδημία με οικογένειες να θρηνούν ανθρώπους. Την κοινωνία να βιώνει συνθήκες υγειονομικής ανασφάλειας και οικονομικής ασφυξίας (που το επόμενο διάστημα θα οδηγήσουν χιλιάδες σε εξαθλίωση) η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε με συνοπτικές διαδικασίες να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με στρατιωτικούς και «μπάτσους ΑΕΙ»!

Η κυβέρνηση λοιπόν που «μπαλώνει» εδώ και ένα χρόνο τα κενά στα νοσοκομεία με ελάχιστες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Που επιστρατεύει ιδιώτες γιατρούς αλλά όχι τα ιδιωτικά νοσοκομεία μέσα σε μόλις εκατό μέρες θα ντύσει μόνιμα 1.000 άτομα στο «χακί»!

Στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο του «επιτελικού κράτους» οι άσπρες μπλούζες δεν είναι …απαραίτητες την επόμενη μέρα της πανδημίας. Στον αντίποδα για τους κυβερνώντες πρωταρχική σημασία έχει η ενίσχυση των καταναγκαστικών μηχανισμών επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής τους αστικού κράτους…

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου