Το τροχαίο στη Βουλή και οι 2 ημέρες σιωπής! Τα γεγονότα…

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Ένα τροχαίο δυστύχημα δεν είναι πολιτικό θέμα, εκτός αν αποδειχτεί ότι υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, την Παρασκευή μέρα μεσημέρι έξω από τη Βουλή συνέβη ένα τροχαίο: υπηρεσιακό όχημα (είτε κάποιου βουλευτή είτε της αστυνομίας) βγαίνοντας από τη Βουλή παρέσυρε και σκότωσε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε. Πρόκειται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Τι θα έπρεπε να γίνει κανονικά;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε περίπτωση οποιουδήποτε τροχαίου με τέτοια κατάληξη, ο δρόμος κλείνει, τα οχήματα που έχουν εμπλοκή στο συμβάν μένουν ακινητοποιημένα, καλείται η τροχαία, που καταγράφει το συμβάν, ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα παραμένει εκεί και η τροχαία ζητάει τα ονόματα όλων των αυτοπτών μαρτύρων και τους παίρνει κατάθεση (και μιλάμε για πολλούς αυτόπτες, μέρα μεσημέρι στη Βασιλίσσης Σοφίας). Πόσο μάλλον όταν το ατύχημα γίνει με οδηγό υπηρεσιακού οχήματος (δηλαδή κατά 95% αστυνομικό ή άλλα κρατικό υπάλληλο) έξω από τη Βουλή, όπου υπάρχει ειδική αστυνομική δύναμη που μπορεί να τα διασφαλίσει όλα αυτά. Μάλιστα, μετά την κατάληξη του μοτοσικλετιστή , η Τροχαία θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση με τα στοιχεία του οχήματος που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, και η Βουλή να μας ενημερώσει ότι ο οδηγός του οχήματος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Δύο μέρες μετά, δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση ούτε από την Τροχαία, ούτε από την Βουλή. Το θέμα της κατάληξης του μοτοσικλετιστή δεν έχει παίξει σε κανένα κανάλι επί δύο μέρες, εκτός από το ΚΟΝΤΡΑ στο οποίο έπαιξε χτες. Σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφορεί, αστυνομικός της Βουλής διαπληκτίζεται με αυτόπτη μάρτυρα (κούριερ) επειδή ο αυτόπτης καταθέτει (On Camera!) ότι ο μοτοσικλετιστής ΔΕΝ πέρασε με κόκκινο και φορούσε κανονικά κράνος! 

Ο αστυνομικός, αντί να πάρει τα στοιχεία του αυτόπτη, τον απειλεί ότι θα του κόψει πρόστιμο “γιατί δεν φοράει κράνος”! 

Στο ίδιο βίντεο δεν φαίνεται πουθενά ακινητοποιημένο το όχημα που προκάλεσε το ατύχημα. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής δεν φαίνονται να ψάχνουν γύρω τους για αυτόπτες μάρτυρες . 

Είναι προφανές ότι έχουν την άποψη ότι δεν έφταιγε ο οδηγός του αυτοκινήτου για το τροχαίο . Θα μπορούσε να “συγχωρηθεί” προφανώς μια κακιά στιγμή ενός ανθρώπου πάνω στη σύγχυση που παθαίνει οποιοσδήποτε όταν βρεθεί μπροστά σε θανατηφόρο τροχαίο, μόνο που συντρέχουν δύο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι ότι δεν είναι “ο οποιοσδήποτε”, είναι επικεφαλής αστυνομικός με ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία. Το δεύτερο και πιο σοβαρό, είναι ότι φθάσαμε στο τρίτο 24ωρο για να δούμε ανακοίνωση της τροχαίας.

Μετά απ΄ όλα αυτά ποιος μπορεί να κατηγορήσει όσους κατηγορούν την αστυνομία, τη Βουλή και την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης;

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου