Μια «βόλτα» (χωρίς κωδικό 6) στη χώρα που κυβερνούν οι «άριστοι»

 

Του Γεράσιμου Χολέβα

Πανδημία. Λοκ ντάουν. Νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεκάδες νεκροί καθημερινά από κορωνοϊο. Διασωληνωμένοι εντός κι εκτός ΜΕΘ.

Μια κυβέρνηση που υποστηρίζει πως τα έχει κάνει όλα άριστα. Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα: Εκδικητικές απολύσεις γιατρών, μπάχαλο με τα συναρμολογούμενα self tests, κοροϊδία στους καταστηματάρχες με «πάγωμα» στο άνοιγμα τελευταία στιγμή. Αυτά μόνο τις τελευταίες μέρες.

Αν πάμε πιο πίσω; Εμβόλια εκτός σειράς για τους εκλεκτούς με ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκατομμύρια κι εκατομμύρια ευρώ σε καναλάρχες, κλινικάρχες και διοδιούχους. Κατά τα άλλα είμαστε σε πόλεμο. Όσοι κέρδιζαν, πάλι κερδίζουν και εν μέσω πανδημίας.

Ζωή με ανεπαρκή επιδόματα. Συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να «γεννήσει» λεωφορεία. Επιθέσεις στους υγειονομικούς που ζητάνε τα αυτονόητα (μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας).

Κι αν τους πεις για επίταξη (κανονική, χωρίς δωράκια) του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, σου απαντάνε ότι δεν γίνεται διότι, σε τελική ανάλυση, έχουμε «ελεύθερη αγορά». Ακόμα και στην αρρώστια. Ακόμα και στο θάνατο.

Κι αν διαδηλώσεις; Ε, τότε κάνεις διασπορά του κορωνοϊού, άρα φταις εσύ. Για την ακρίβεια, φταις – δεν φταις, μπορεί να βρεθεί μπροστά σου ένας μπάτσος ψευτόμαγκας που θα σου πουλήσει εξουσία, γιατί έτσι του έχουν πει να κάνει. Κι αν βρεθείς σε καμία πλατεία με τον αριθμό 6, ενδεχομένως να καταλήξεις δαρμένος γιατί έτσι γουστάρουν οι «σερίφηδες» του «μεγαλοσερίφη». Το όνομα σου και τα πολιτικά σου φρονήματα ίσως μοιραστούν δημοσίως, χωρίς να έχει καμία επίπτωση ο χαφιεδάκος που τα έβγαλε.

Αστυνομική βία; Έλα τώρα! Βλέπεις φαντάσματα! Δες λίγο ΣΚΑΪ και μην μιλάς. Θα είναι όλα πιο όμορφα: Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της κι ευτυχώς που έχουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν πεθαίνουμε στο δρόμο. Μα; Δεν έχει μα, σου απαντάνε με ύφος παντογνώστη οι ανεπίσημοι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως που φιλοξενούν καθημερινά τον υπουργό Αναπτύξεως, που συνηθίζει να μας μαλώνει δημοσίως, όταν δεν βρίσκεται ακροδεξιά υστερία. Πάντως, να μην έχεις παράπονο. Για τα «διαλείμματα» έχεις τον κύριο Σκέρτσο ο οποίος σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ημερίδα του ΣΕΒ.

Είναι κι άλλα. Εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται η «εξαπατημένη», όπως η ίδια έχει δηλώσει, από τον Λιγνάδη, που ήθελε να βάλει το όνομα της στην Ακρόπολη, αλλά τελικά μας είπε ότι δεν καταλάβαμε σωστά. Παρ’ όλα αυτά ο «χορηγός» (το ίδρυμα Ωνάση, στην προκειμένη περίπτωση) θα είναι εκεί, στην Ακρόπολη, για να μας θυμίζει ποιοι κάνουν κουμάντο. Το τσιμέντο; Το τσιμέντο, τσιμέντο. Για καλό έγινε. Εσύ δεν καταλαβαίνεις.

Και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Η «βόλτα» (χωρίς κωδικό 6) στη χώρα που κυβερνούν οι «άριστοι» έχει και Φουρθιώτη. Ψάξε να βρεις ποιος είναι ο Φουρθιώτης (δεν είναι φανταστικό πρόσωπο) ο οποίος είχε αστυνομική φρουρά. Να ξέρεις ότι ο Φουρθιώτης έχει σχεδόν πάντα δουλειά. Ίσως να ξέρει να «δομεί βιογραφικά» (όπως λέει και Κυρανάκης) γι’ αυτό είναι τόσο «άξιος». Ίσως και «άριστος». 

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου