Η πανδημία συνεχίζεται και …αυτοί «Greek love summer»

 

Οι κυβερνώντες έκοψαν με πρόσχημα το …δημοσιονομικό κόστος το ένα από τα δύο self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Άνοιξαν μαζικά κάθε οικονομική δραστηριότητα χωρίς να εξασφαλίσουν τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα και τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Άνοιξαν τον τουρισμό και τις μετακινήσεις με «πρωτόκολλα» που τους επέβαλαν μεγαλοξενοδόχοι, αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Άνοιξαν την αγορά ακόμα και Κυριακές μετατρέποντας τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους σε υγειονομικές «βόμβες».

Και όλα αυτά  όταν τα κρούσματα του ιού παραμένουν σταθερά ψηλά. Άνθρωποι συνεχίσουν να χάνουν σε καθημερινή βάση της ζωή τους και οι ΜΕΘ να παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες. 

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έκανε όλα τα παραπάνω γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη δημόσια υγεία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός – στη διάρκεια σύσκεψης για την εξέλιξη της πανδημίας –  και μας έριξε ένα νέο κήρυγμα περί ατομικής ευθύνης… Ο κύριος Μητσοτάκης  απευθυνόμενος προκλητικά προς τον ελληνικό λαό υποστήριξε: «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα»…

Με τον τρόπο αυτό τον τρόπο ένιψε τα χέρια της η κυβέρνηση για ό,τι συμβεί μετά την άρση της καραντίνας και τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» που είναι κομμένα και ραμμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων και έσπευσε να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες.  

«Οφείλω να ζητήσω πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην «πλήρη εφαρμογή των λίγων μέτρων τα οποία έχουν απομείνει ως προς τη χρήση της μάσκας, την αποφυγή των συνωστισμών και βέβαια απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Ο κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα. 

Αντίθετα! Με ευθύνη της κυβέρνησης τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν χωρίς περισσότερες αίθουσες για τους μαθητές. Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι καθημερινός. Οι έλεγχοι στους μεγάλους χώρους εργασίας είναι ανύπαρκτοι. Το σύστημα υγείας παραμένει με μεγάλα κενά και ελλείψεις. Και όλα αυτά όπως οι ίδιοι μας λένε σε μια περιόδο που οι μεταλλάξεις επελαύνουν.

Γιατί, όμως μας κούνησε το δάκτυλο ο πρωθυπουργός; Για να μην χάσουμε την …τουριστική σεζόν. Όχι εμείς… Τα αφεντικά! Γι’ αυτούς κόπτονται. Γι’ αυτούς ετοιμάζονται να καταργήσουν το 8ωρο και να επιβάλλουν 10ωρη εργασία, δουλειά την Κυριακή, αύξηση των υπερωριών και μείωση των μισθών. Γι’ αυτούς μας ζητούν να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης μας προειδοποίησε – απείλησε: «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου» για να μη «χαλάσει» η εικόνα τώρα που ανοίγει ο Τουρισμός!!! Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα και καθώς θα φτάνουμε πια στον Ιούνιο και θα έρχονται πολλοί περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας…». Πρόστιμα λοιπόν στους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες για να μην μειωθούν τα κέρδη των αφεντικών…

Μετά. Όταν τελειώσει η τουριστική σεζόν και πιθανά θα υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων (όπως εκτιμούν κάποιοι επιστήμονες) και η οικονομία θα πέσει σε νέα κρίση, η ευθύνη (όπως φρόντισε να μας απειλήσει ο Μητσοτάκης) θα βαραίνει τους εργαζόμενους που δεν τήρησαν τα μέτρα. Και κατά την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων αυτοί είναι που θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου