Κυβέρνηση… ''παιδαγωγών'' και μπουρδοSMSολόγων

 

Προς εμπέδωση του πόπολου, ο Γ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ επανέλαβε αυτά που είχε πει και πριν από λίγες μέρες στην ΕΡΤ. Μάλιστα στον ΣΚΑΪ το προχώρησε κιόλας, αφού μπήκε και σε βαθιά… ανάλυση. Απολαύστε:

«Υπάρχει πάντα στα SMS ένας υψηλός συμβολισμός και μια παιδαγωγική λειτουργία, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή λοιπόν  είναι υψηλός ο συμβολισμός, φοβούμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των sms, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε. Ανοίγουμε σταδιακά, μετρημένα, όπως πρέπει, αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε. Φοβάμαι ότι ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν υψηλό συμβολισμό είναι και το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν και μια λειτουργία -θα μου επιτρέψετε να πω- παιδαγωγική».

Μετά, όμως, από τόσους μήνες λοκντάουν, περιοριστικά μέτρα, παλινωδίες και ανεύθυνες αποφάσεις από την κυβέρνηση, μετά την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, τους εκατοντάδες ανθρώπους στις ΜΕΘ και τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά, σίγουρα αυτό που δεν αντέχεται – και να μας συγχωρήσει ο κύριος υπουργός για την αποτίμηση των “παιδαγωγικών” του αντιλήψεων- είναι οι κυβερνητικές μπούρδες! 

Όταν μάλιστα αυτές οι μπούρδες έχουν και «παιδαγωγικό» χαρακτήρα, από κείνους τους πορφυρογέννητους που παρέα με τους φίλους τους έχουν αναλάβει να μας… εξανθρωπίσουν, τότε τα πράγματα γίνονται ανυπόφορα προκλητικά. Οσο προκλητική, δηλαδή, είναι η σύζευξη της γελοιότητας με τον βοναπαρτισμό. 

Ο κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης, λοιπόν, ως υπουργός Επικρατείας του πρωθυπουργού… “Μωυσή”, έχει βαλθεί να μας πείσει, μεταξύ άλλων, για τον… «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των SMS μετακίνησης. Που θα πει, για να μπούμε στην “παιδαγωγική” των “άριστών”, ότι ενας ολόκληρος λαός περίμενε τον Γεραπετρίτη και τους λοιπούς αρίστους για να  μάθει…τρόπους. Για να “διαπαιδαγωγηθεί”.  Κάπως έτσι το ‘χει στο μυαλό του ο εκλεκτός κύριος υπουργός. Γιατί στο μυαλό του και καθηγητή κ.Γεραπετρίτη, αυτός ο λαός με τι μοιάζει; Μάλλον με κακομαθημένο ανήλικο μοιάζει, που ήρθε η ώρα να του τραβήξουν (ο Γεραπετρίτης και οι άλλοι) το αυτί. Για να στρώσει…

Το θέμα, ξέρετε, δεν είναι μόνο ότι πετάνε τις παρόλες τους, σαν αυτές περί της “διαπαιδαγώγησης” που μας προσφέρουν. Το θέμα είναι ότι τις πιστεύουν κιόλας, αφού στ’ αλήθεια φαίνεται να έχουν πειστεί ότι είναι οι εκλεκτοί (Μωυσήδες και λοιποί) που κάποια θεική μοίρα τους έστειλε με την αποστολή να μας κάνουν ανθρώπους… 

Συμπέρασμα: Τον έχουμε δει τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα της πολιτικής σας, αγαπητοί κύριοι. Τον βλέπουμε κάθε φορά που απο τα θεωρεία σας παρακολουθείτε τον υπό “διαπαιδαγώγηση”… λαουτζίκο, κι ως εκ τούτου χώνετε “λίστες Πέτσα” στα ΜΜΕ για να τον “ενημερώνουν”, στέλνετε μπάτσους να τον δέρνουν στη Νέα Σμύρνη, εκδίδετε χουντοφιρμάνια για απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, παρέχετε μπαξίσια στους ιδιώτες κλινικάρχες για να “τον κάνουν καλά”, εκατομμύρια από εργολάβους μέχρι Αegean για να τον… “αναπτύσσουν”, και εσχάτως… αναγκάζετε τους βιομήχανους να τον βάζουν να δουλεύει απλήρωτα 10ωρα. Αλλά θαυμάζουμε τον “παιδαγωγικό” σας παροξυσμό και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις. Κι  όταν ασκείτε «διαπαιδαγώγηση» όπως αυτός στην υπόθεση Λιγνάδη (τότε που η κυβέρνησή σας είχε… εξαπατηθεί) κι όταν ασκείται “διαπαιδαγώγηση” τύπου Φουρθιώτη (τώρα που μιλάτε για «δυσώδεις υποθέσεις» για άτομα που μπουκαραν στα υπουργεία σας και στα οποία είχατε εξασφαλίσει αστυνομική προστασία). 

Συνεννοηθήκαμε;…

Το “παιδαγωγικό” απόσπασμα στο βίντεο – ηχητικό μετά το 14ο λεπτό:


Στις 21 Απριλίου στην ΕΡΤ τα είχε ξαναδηλώσει αυτά τα απίθανα:

Ερώτηση: «13033 ένας κωδικός πενταψήφιος που έχει μπει στη ζωη μας τον τελευταίο ένα χρόνο, το 13032 τους τελευταίους μήνες. Πότε θα καταργηθούν; Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS;».

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας: «Αυτό εξαρτάται από το πότε θα έρθει η απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, όταν πλέον θα καταστεί άνευ αντικειμένου η χρήση του SMS. Ακόμα βρισκόμαστε στη φάση όπου είναι σωστό να ελέγχεται η μετακίνηση. Λειτουργεί, εάν θέλετε, και παιδαγωγικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση ή υπερβολη στις μετακινήσεις. Εντός του Μαϊου όταν θα υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς, σταδιακώς και με την εισήγηση των ειδικών, θα προχωρήσουμε και στην άρση του ελέγχου της κίνησης».

Να θυμίσουμε ότι ο Γεραπετρίτης είναι το ίδιο πρόσωπο που ισχυρίστηκε:«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών». Τότε, η κυβέρνηση, επιχείρησε να πείσει ότι όσα είπε ο υπουργός της… διαστρεβλώθηκαν.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου