''Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν, θα μείνω μαζί τους'' – Βατερλό κυβέρνησης και “παπαγάλων” στο λιμάνι (βίντεο)

 

Πήγαν για “κοινωνικό αυτοματισμό” και βγήκαν με την ουρά στα σκέλια οι μιντιακοί “παπαγάλοι” των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν και εισέπραξαν την κοινωνική αλληλεγγύη των επιβατών προς τους απεργούς σε ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών τους σταθμών. 

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, παρά την εξαγγελία της απεργίας εδώ και μέρες, ενημέρωναν το επιβατικό κοινό πως τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά, προκαλώντας οι ίδιες την ταλαιπωρία των επιβατών. Τα τηλεοπτικά κανάλια, στη συνήθη τους επιθυμία να συκοφαντήσουν τους απεργούς, έψαχναν επιβάτες που θα εξαπέλυαν μύδρους εναντίον τους.

Αυτό που βρήκαν όμως, ήταν ανθρώπους που φαίνονταν να αντιλαμβάνονται την αξία της απεργίας και τη σημασία του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, αλλά και το ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι της ταλαιπωρίας τους.

«Όχι, δεν είχαμε ενημερωθεί. Είχαμε πάρει τηλέφωνο, γιατί μάθαμε ότι προκηρύχθηκε απεργία στις 16, αλλά οι πλοιοκτήτριες μας λέγανε ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά. Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δε μας ενημερώνουν. Μέχρι και τελευταία στιγμή μας έλεγαν ότι θα ταξιδέψουν», είπε επιβάτρια στη ζωντανή σύνδεση του καναλιού ΣΚΑΪ.

Η ίδια κυρία συνέχισε, προκαλώντας πρόβλημα στην εικόνα «ταλαιπωρίας από την απεργία» που επιχείρησε να προβάλει ο σταθμός: «Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία και το κόστος υπάρχει, γιατί δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες σήμερα, αναγκαστικά παίρνεις κάποιο ταξί, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε; Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!».

Αντίστοιχες σκηνές και στη ζωντανή σύνδεση του ΑΝΤ1: «Είχαμε κλείσει, η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους, εννοείται και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, θέλουμε ενημέρωση, η εταιρεία τίποτα», δήλωσε άλλη επιβάτρια.



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου