Παραδίδουν σε ιδιώτες τη διαχείριση του δικτύου νερού της Αθήνας με κατάπτυστη τροπολογία!

 

Τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ «ανοίγει» πλέον και επίσημα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που πέρασε σήμερα σαν τον κλέφτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κατάπτυστη αυτή τροπολογία κατατέθηκε σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ενώ περιέχει πλήθος άρθρων που είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ανάμεσα σε αυτά, είναι μια διάταξη που παραδίδει τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της πρωτεύουσας στους ιδιώτες!

Στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι «με σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, της Εταιρίας Παγίων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ανατίθεται στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ, της μείζονος περιοχής της πρωτευούσης για χρονική περίοδο 3 ετών, η οποία δύναται να παρατείνεται με συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Μετά τη λήξη της εν λόγω σύμβασης, η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ, της μείζονος περιοχής της Πρωτεύουσας ανατίθεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανάδοχο που αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με το ν. 3389/2005»!

Η διάταξη αυτή που πήγε η κυβέρνηση να περάσει στα μουλωχτά, φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ, που ακόμα και το νερό το «βλέπει» ως χρυσοφόρο εμπόρευμα και επικερδές πεδίο δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ έρχεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε και την ΕΥΔΑΠ στο γνωστό Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που βρήκε να πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Ξανθός, για να δικαιολογήσει την καταψήφισή της, ήταν ότι «είναι ένα όχημα για ΣΔΙΤ και είναι προβληματική αυτή η επιλογή»!

Την πλήρη απόσυρση της τροπολογίας απαίτησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, λέγοντας ότι είναι «σκανδαλώδης και κατάπτυστη» καθώς «αφορά την παράδοση του δικτύου της πρωτεύουσας στις ορέξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

«Ιδιωτικοποιείτε -τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης- το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ φορτώνοντας το λαό με επιπλέον χαράτσια, για υποδομές που φτιάχτηκαν από τον ιδρώτα του, ενώ είναι ένα ερώτημα τι υπηρεσίες θα παρέχονται από τους ιδιώτες στο λαό».

Πρώτη δημοσίευση: 902.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου