Πρωτοφανής ξεπεσμός !

 

Tου Κώστα Γιαννιώτη

Ήταν γραφτό μας να το δούμε κι αυτό!

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου εργαζομένων, με επιστολή του προς την εργοδοσία την καλεί  να απομονώσει και να τιμωρήσει εργαζόμενους (μέλη του συλλόγου), με απομάκρυνση από τους χώρους εργασίας ή και στέρηση μισθού αν δεν... ‘’συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις’’ και δεν εμβολιαστούν!

Αυτά τα άτομα, που υπέγραψαν την επιστολή, υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους!!

Η ξεφτίλα είναι ότι η εργοδοσία, με ανακοίνωσή της, απάντηση στο ‘’αίτημα’’ του... ‘’συλλόγου’’ αρνείται να προβεί σε τέτοια μέτρα, ξεκαθαρίζοντάς τους –εμμέσως, πλην σαφώς- ότι τέτοια μέτρα δεν είναι θεμιτά και ότι δεν τα θεωρεί απαραίτητα!!

Με άλλα λόγια η εργοδοσία υπερασπίζεται(!!) τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, που μπαίνουν σε κίνδυνο από τις προτάσεις του... σωματείου τους!!

Τέτοιος ξεπεσμός σωματείου, που να δέχεται από την εργοδοσία συστάσεις επανόδου στον ‘’ίσιο δρόμο’’ υπεράσπισης των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν είχε παρατηρηθεί ούτε την εποχή των χουνταίων με τα εγκάθετα σωματεία σφραγίδες!

Τόσος ξεπεσμός ‘’συνδικαλιστικού’’ οργάνου, που να γίνεται ο λαγός κυβερνητικών σχεδιασμών για κατάλυση του συντάγματος και τη δίωξη εργαζομένων δεν έχει προηγούμενο!

Εκεί που έχει κατρακυλήσει η κοινωνία, με αφορμή την ‘’πανδημία’’, θα πρέπει να θεωρήσουμε ευχής έργο το γεγονός ότι δε ζήτησαν και από την εξουσία, στην οποία υπακούουν τυφλά,  να στείλει τους... ανυπάκουους... στα ξερονήσια!!

Έχω την αίσθηση ότι η... απόλυτη εκτροπή έχει ήδη δρομολογηθεί! 

Ανακοίνωση Συλλόγου εργαζομένων στην Alpha bank


Ανακοίνωση-απάντηση, της Alpha bank



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου