Η δυναστεία πολιτικών εγκληματιών που ακούν στο όνομα ''Μητσοτάκης''


Της Παναγιώτας Μητσοπούλου

Το 2021 είχε πολλά, έφερε πολλά, έκαψε πολλά και δεν λέει να τελειώσει. Αδυνατώ να διανοηθώ πόσο πιο δύσκολη μπορεί να γίνει η πραγματικότητα που μας επιβάλλουν πλέον οι συνθήκες, που κι εκείνες κουράστηκαν από την πίεση του ανθρώπου για κέρδος, λεφτά κι εξουσία.

Κι έτσι φτάνουμε στο σήμερα, να καίγεται η μισή -αν όχι όλη- Ελλάδα και να μην έχουμε πυροσβεστικά να στείλουμε. Σου λέει “Μάτι μια φορά γίνεται, δεν θα συμβεί άλλη, γιατί να αγοράσω πυροσβεστικά και να προσλάβω πυροσβέστες;” Κι όμως, το πιο δυνατό χαρτί της σημερινής μας κυβέρνησης για να διεκδικήσει τη θέση που είναι σήμερα ήταν αυτό: Το Μάτι, η καταστροφή και οι απώλειες. Λίγα χρόνια μετά, ξανά αυτό το επιχείρημα υποβόσκει.
 

«Η προτεραιότητά μας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προφύλαξη των ανθρώπινων, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών». Βγήκε και μας ανακοίνωσε ότι απέτυχε, ότι απλά θα προσπαθήσει να μην πεθάνουν άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χωρίς δεύτερη σκέψη όταν τους ανακοινωθεί. Αλλά βέβαια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν 36 σπίτια να τους καεί το ένα και να πάνε στο επόμενο, έχουν ένα μοναδικό σπίτι, μια περιουσία που χάνεται και που χρειάστηκαν κόποι ζωής για να αποκτηθεί. Αλλά τι να ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ, που τρώει από έμβρυο με χρυσά κουτάλια και του τάξανε στα 5 του μια καρεκλίτσα για να κάθεται και να περνά την ώρα του. Τι ξέρει ο πρωθυπουργός που χωρίς ίχνος ντροπής βγαίνει και λέει: «Δυστυχώς η ταυτόχρονη επίτευξη αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη». Που δεν έχει τα κότσια να πει ότι απέτυχε, ότι είμαι ανίκανος, ότι απέτυχα να προστατέψω τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσω ένα υγιές και αξιοπρεπές περιβάλλον για να ζήσουν, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ.

Λέει ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ, το ότι έδωσε 40.000.000 ευρώ στα Μ.Μ.Ε. φτάνοντας να έχουμε στις φωτιές περισσότερους ρεπόρτερ από ότι πυροσβέστες δεν το λογαριάζει ωστόσο. Αλλά βέβαια ο κύριος Κυριάκος νόμιζε ότι τα έξτρα αγροτικά για τους αστυνομικούς θα ενίσχυαν την άμυνα του κράτους. Ας φυλάξουν τώρα οι αστυνομικοί τα δάση που κινδυνεύουν -όσα από αυτά δεν έγιναν στάχτη- και μόλις πάρουν φωτιά θα τα σβήσουν με γκλοπ και χειροπέδες. Έχουμε ξεφύγει από το χαρακτηρισμό τους ως ανίκανοι, είναι απλά επικίνδυνοι και εγκληματίες. Το μπαλάκι που αναμασούσαν έπεσε πάνω τους και αποδείχτηκε βόμβα που έσκασε. Τις συνέπειες όμως της έκρηξης ο αδύναμος και ο άφραγκος θα τις υποστεί, γιατί ο Κυριάκος λεφτά έχει, εξουσία έχει -ακόμα τουλάχιστον- και θα σωθεί.

Αλλά ξέρετε κάτι, δεν έχει συνείδηση και τσίπα, και με αυτά επιβιώνεις εκατό ζωές κι ας χάνεις τη μία. Η αλληλεγγύη για μια ακόμη φορά θα μας σώσει, για μια ακόμη φορά θα είμαστε όλοι για έναν κι ένας για όλους.

Κάπου διάβασα ότι η φύση εκδικείται.

Η φύση δεν εκδικείται, απλά καταρρέει.


Κι εμείς είμαστε μόνοι και απροστάτευτοι με το επιτελικό κράτος απόν μπροστά σε αυτήν την κατάρρευση.

Αλλά δεν θα τους περάσει και δεν θα του περάσει.

Μαζί θα τα καταφέρουμε. Μαζί, ενωμένοι και δυνατοί.

Κι αν δεν κατέβει θα τον κατεβάσουμε εμείς.

Υ.Γ.: Αυτός είναι ο κόσμος μας

Κι εμείς το 99% του πλανήτη που κοιμάται όρθιο στα ψέματα ενός κυβερνήτη

που δέχεται κάθε ψέμα για αλήθεια

και θεωρεί τη δουλειά μια συνήθεια.

(Ο κόσμος ξύπνησε όμως και το τέλος της δυναστείας των εγκληματιών είναι πολύ κοντά. Όσο και οι φωτιές στα σπίτια μας.)


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου