Ένα νέο κίνημα γεννιέται…

 

Του Κώστα Παπουλή

Από το όχι στην υποχρεωτικότητα, το όχι  στον εμβολιαστικό καταναγκασμό,   το κοινωνικό απαρτχάιντ και τον αποκλεισμό πολιτών από την εργασία και την εκπαίδευση….    έως πού;

Σε έναν Ελεύθερο Λαό σε μια Ελεύθερη Ελλάδα;

Η ιστορία πάντα παίζει παιγνίδια και εκεί που «φαίνονται» όλα ήσυχα και νεκρά, εκεί εμφανίζεται ένας τυφλοπόντικας ανυπακοής, που έχει βέβαια φάει στα λαγούμια του, φτώχεια, μνημόνια, ξενιτεμένα ή άνεργα παιδιά, εθνικές και προσωπικές ταπεινώσεις, αστυνομοκρατία, πολιτικό ευτελισμό, αναποδογυρισμένα δημοψηφίσματα και άλλα πολλά. Ξαφνικά λοιπόν, ο τυφλοπόντικας βγήκε στο φως  και έδειξε τα δόντια του, με την μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στις 29-8. Αλλά παράλληλα και συγχρόνως απλώνεται ένα κύμα, με ένα πλήθος κινήσεων, πρωτοβουλιών και αντιστάσεων ανά την χώρα, που πολλές  δεν σχετίζονται καν με την «δυσφημισμένη» συγκέντρωση.

Προσωπικά γύρισα την συγκέντρωση και είδα κόσμο Λαϊκό, απλό, θυμωμένο και αποφασισμένο. Μια συγκέντρωση που κρύφτηκε από τα ΜΜΕ, (χαρακτηριστικά   άκουσα από την ΕΡΤ-ράδιο,  ότι θα κλείσει το μετρό στην πλατεία Συντάγματος γιατί γίνεται κάποια  διαδήλωση, αλλά χωρίς να λέει το Λόγο). Ουδείς άλλωστε, πρόκειται να αναφέρει, ότι στους ομιλητές ήταν και εκπρόσωπος των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας, που αγωνίζονται και εκεί για τα ίδια πράγματα ενάντια στον άλλο νεοφασίστα, τον Μακρόν. Ουδείς θα πει ότι έχουν καταγάγει κάποιες νίκες.

Μόλις τελείωσε η συγκέντρωση, ανέβηκα στο μπαρ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου εκεί πια  κατανόησα  το μέγεθος του πλήθους, μια κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος. Η καταστολή ήταν προαποφασισμένη και προμελετημένη. Με αφορμή κάποια καπνογόνα -πιθανόν από στημένους της ασφάλειας-, η  αστυνομία και τα ΜΑΤ έκαναν πρωτοφανή βίαιη επίθεση, με τέτοια  πυκνή ρίψη χημικών  που δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Η έκταση της καταστολής δεν αποτυπώνει και δεν αποδεικνύει, παρά τον φόβο του κράτους στην πιθανότητα η αντίσταση να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.  Είναι σαφές ότι το ΟΧΙ αυτό μπορεί να γίνει πολλαπλά ΟΧΙ, και είναι  και επικίνδυνο, γιατί είναι ακέφαλο και άρα ανεξέλεγκτο από κομματικούς μηχανισμούς .

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»,  φώναζαν οι διαδηλωτές, διεκδικώντας συγχρόνως το δικαίωμα τους να πηγαίνουν στην δουλειά τους χωρίς να εμβολιαστούν καταναγκαστικά, την κατάργηση των διακρίσεων και του απαρτχάιντ των πολιτών, το δικαίωμα να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο κάθε παιδί χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού κλπ. Ένας ομιλητής,  κατηγόρησε όλα τα κόμματα από την άκρα-αριστερά,  έως την άκρα δεξιά που δεν καλούν τον λαό σε αντίσταση. Και όχι μόνο βέβαια είχε δίκιο, αλλά αυτό  δείχνει  πάλι το πολιτικό κενό στην Ελλάδα που ξαναεμφανίζεται όπως με τα πρώτα μνημόνια  και δεν αποκλείεται να γίνει μαύρη τρύπα που θα τους καταπιεί. Ένας μοναχός μίλησε για τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, καλύτερα από οποιαδήποτε συνταγματολόγο. Μίλησε σκληρά για την εκκλησία και τους ρασοφόρους, που δεν είναι παρόντες γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά και οι επιδοτήσεις από το κράτος και την Ε.Ε…. . «Το αυτεξούσιο και την ελευθερία δεν μπορεί να μας την πάρει κανείς, ούτε ο Θεός, γιατί αυτός μας την έδωσε».

«Το Σύνταγμα είναι του Λαού και όχι διορισμένων δικαστών του Συμβούλιου της επικρατείας…..»  είπε κάποιος άλλος….

Η λοβοτομή στη σκέψη και στη λογική που προσπαθεί να επιβληθεί  στον ελληνικό λαό, φαίνεται ότι δεν περνάει.

Δεν υποστηρίζουμε ότι τα «εμβόλια» δεν είναι χρήσιμα. Φαίνεται ότι για τις μεγάλες ηλικίες λειτουργούν βραχυχρονίως. Υποστηρίζουμε όμως ότι είμαστε ενάντια σε κάθε εξαναγκασμό και ότι σήμερα ζούμε με αφορμή μια επιδημία συνθήκες και εικόνες κοινωνικού και υγειονομικού Άουσβιτς, που δεν έχουν καμία λογική παρά αυτή των κυρίαρχων τάξεων.

Επίσης  τα «εμβόλια» δεν είναι πανάκεια και έχουν κινδύνους γνωστούς και άγνωστους.  Υποστηρίζουμε ότι  είναι απόφαση του καθενός αν θα εμβολιαστεί με ένα πειραματικό γενετικό «εμβόλιο» νέου  τύπου, που έχει διάρκεια ανοσίας κάτω του εξαμήνου, και όπως αποδείχτηκε δεν εξασφαλίζει καμία ανοσία αγέλης (ακόμη και αν εμβολιαστεί το 105ο% του πληθυσμού, οι  γάτες, οι σκύλοι και οι νεκροί),  όπως ψευδώς υποστήριζαν κυβέρνηση και επιστημονικές επιτροπές. Όταν μάλιστα τα δύο από τα τέσσερα αυτά «εμβόλια» που μας πάσαραν, έχουν απαγορευτεί σε κάποιες χώρες τελείως, σε άλλες, σε ηλικίες πάνω των 60, αλλά εδώ γίνονται κανονικά..…  Όταν κανείς δεν καταγράφει παρενέργειες και «κίτρινες» κάρτες…

Στους ανθρώπους μάλιστα κάτω των 40 η θνητότητα από covid, είναι μικρότερη από γρίπη (σύμφωνα π.χ. με το Ινστιτούτο Παστέρ). Στους δε κάτω από 17 είναι 1 προς 4. Άρα οι νέοι άνθρωποι   κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τα εμβόλια από ότι από   covid. Οι ίδιοι τσαρλατάνοι μας έλεγαν ότι ο εμβολιασμός των νέων γίνεται για επιδημιολογικούς λόγους, αλλά τώρα που αποδείχτηκε και ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά τον ιό κλπ, γιατί εκβιάζουν; και ιδιαίτερα την νεολαία; Γιατί όποιος έχει κάνει το εμβόλιο εξαιρείται από   τέστ αφού και αρρωσταίνει και μεταδίδει τον ιό; Γιατί η φυσική ανοσία κρατάει μόνο έξι μήνες για τις επιτροπές και την κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων, ή δεν τα δέχονται και αυτά ως πιστοποιητικά ανοσίας αν είναι θετικά; Δηλαδή αυτός που νόσησε και δεν το πήρε είδηση, γιατί πρέπει να κάνει εμβόλιο; Γιατί ποτέ τα τεστ δεν ήταν και δεν είναι  συνταγογραφούμενα   και δωρεάν;  Γιατί δεν χορηγούν πετυχημένα φάρμακα; Γιατί μας τσάκισαν με τα αποτυχημένα  lockdown; Γιατί επέβαλλαν τηλεργασία και  Τηλεκπαίδευση; Γιατί διαλύουν τα δημόσια πανεπιστήμια; Γιατί προσλαμβάνουν μπάτσους και όχι ιατρούς;

Είναι πάρα πολλά και ατέλειωτα τα «ερωτήματα» που έχουν άλλη απάντηση από αυτή της κυβέρνησης, και δείχνουν, ότι στόχος είναι η πειθάρχηση και ο καθολικός έλεγχος του πληθυσμού, η επίθεση στην εργασία, η τρομοκρατία να μείνεις άνεργος,  ο αποκλεισμός από την  εκπαίδευση. Αν δεν έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών-υγειονομικών  φρονημάτων, αν δεν σκύψεις, αν παρά την θέλησή σου δεν εμβολιαστείς, τότε σου φοράνε το κίτρινο αστέρι των εβραίων. Και όσοι έκαναν εμβόλια πάλι κινδυνεύουν   να το φορέσουν σε δύο τρείς μήνες, όταν θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν την Τρίτη δόση και μπορεί να το σκεφτούν, και έρχεται και η Τέταρτη και βάλε…. Με ποια βεβαιότητα ότι δεν κινδυνεύεις;

Στόχος τους η Δυστοπία, η επικράτηση του φόβου απέναντι στην εξουσία και στο κράτος, ιδιαίτερα  σε μια χώρα σαν την ελληνική, με διαλυμένη οικονομία, με απίθανο χρέος, όπου εντός ευρωζώνης, η αύξουσα κοινωνική πόλωση θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε την επιλογή του Φασισμού, καλυμμένη από την μάσκα της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Σε όλο τον κόσμο βέβαια, με αφορμή την επιδημία γίνονται τεράστιες ανατροπές εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας και της ελευθερίας . Η επιβολή της τηλεργασίας φυλακίζει τον καθένα στο σπίτι του, στην βαρβαρότητα του απόλυτου ελέγχου του χρόνου του από τον Η-Υ και το αφεντικό του, στην μοναξιά του -χωρίς συνδικάτο και κοινωνική επαφή- απέναντι στον εργοδότη. Όμως εδώ, στην πατρίδα μας,  ο φασισμός σε επίπεδο δυτικού κόσμου ξεπερνάει κάθε όριο, γιατί η πολιτική και οικονομική παρασιτική ημιελίτ που κυβερνάει την χώρα, καταλαβαίνει ότι η εντός ευρώ-Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον και μόνο με Χούντα μπορεί αυτοί να επιβιώσουν και να μην αποχωρήσουν ελικοπτεράτοι.

Ιδίως στην χώρα μας, μια εποχή κλείνει. Είναι τα όποια ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που εξασφάλιζε η κουτσουρεμένη ημιαστική Δημοκρατία μας τα οποία μας τελείωσαν. Είναι το τέλος της κάθε έννοιας δικαιοσύνης από «δοτούς» δικαστές του Συμβούλιου Επικρατείας, που ποδοπατάει το Σύνταγμα. Ήδη είχε παραχωρηθεί-παρά το Σύνταγμα- κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στους δανειστές,

Είναι όμως και το κύκνειο άσμα της αριστεράς. Και δεν πρόκειται μόνο για αυτούς που ψήφισαν και με τα τέσσερα πόδια τα μνημόνια, και υποδούλωσαν την χώρα. Είναι και οι υπόλοιποι (δεν αναφερόμαστε σε μεμονωμένες περιπτώσεις) που  δεν βλέπουν τον φασισμό, αλλά το μόνο που ξέρουν, είναι να παπαγαλίζουν τον Μητσοτάκη, να υμνούν τις  απαγορεύσεις και την «αδιαμφισβήτητη» επιστήμη, έχοντας υποστεί λοβοτομή από τα ΜΜΕ. Ξεχνούν όμως  ότι αυτή η «αδιαμφισβήτητη» επιστήμη έκανε μαζικά λοβοτομές ως θεραπεία την δεκαετία του 50 και 60, ότι εγγυούταν την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων, αλλά υπήρξαν και τα ατυχήματα, και τα πυρηνικά απόβλητα, ότι πάρα πολλά φάρμακα αποσύρθηκαν ως επιβλαβή μετά από πολλά χρόνια και άλλα πολλά, αλλά κυρίως κανένα είδος στη φύση δεν βάζει ως προστασία του τα μικρά του, αλλά τα προστατεύει  και κανένας δεν δικαιούται να εμβολιάζει μαζικά  παιδιά 5 ετών (εκεί το πάνε) για την  «πλάκα» . Και καμία επιστήμη σήμερα δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Είναι αυτή η αριστερά που έχει μπλέξει την ισότητα, με την «ισότητα» στη φυλακή και την ελευθερία με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , που δεν έχει καμία σχέση με τους δημιουργούς της του 19ο αιώνα. Πιθανόν οι περισσότεροι να μην τους έχουν διαβάσει καν, έναν Μαρξ, έναν Ένγκελς, έναν Προυντόν,  έναν Μπακούνιν κλπ   Είναι αυτοί που μαζί με τον Μητσοτάκη χαρακτηρίζουν το λαϊκό ένστικτο ως «ψέκι», που εδώ και καιρό έχουν χάσει κάθε ουσιαστική επαφή με τον Λαϊκό Παράγοντα και που ασχολούνται με τα δικαιώματα της καμήλας, αλλά όχι των ανθρώπων, των  εργαζομένων  και των πολιτών.

Το τέλος μιας  εποχής είναι πάντα η αρχή  μιας άλλης. Είμαστε μπροστά σε μια πιθανή διακλάδωση. Η θα επιβληθεί στην Ελλάδα σκληρή δικτατορία με πρόσχημα την επιδημία. Η αυτό το κίνημα που κυοφορείται θα πάει την χώρα αλλιώς . Μάλλον κινούμαστε προς το δεύτερο σενάριο. Οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι καταιγιστικές και συναρπαστικές.

Οι σπασμοί του τοκετού θα είναι δύσκολοι και το τι θα γεννηθεί, εξαρτάται από όλους όσους θέλουμε να αντισταθούμε στο νεοφασισμό. Πρέπει αυτό το κίνημα να μαζικοποιηθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί  και να βάλει μαζί με το στόχο  του γκρεμίσματος των χουντικών μέτρων της αθλίας παρέας και οικογενείας και τον συνολικό στόχο της κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης. Και είναι σίγουρο ένα κίνημα που    είναι ακηδεμόνευτο και ελεύθερο, όσο αγωνίζεται και πολεμάει τόσο ριζοσπαστικοποιήται. Ένα κίνημα για την Ελευθερία δεν μπορεί να μην είναι ένα κίνημα για έναν Ελεύθερο  Λαό σε μια Ελεύθερη Ελλάδα , απαλλαγμένη από  μνημόνια, χρέος και Ευρω-αφεντικά.

Όπως έχει ειπωθεί, κανείς το 1959 δεν περίμενε την δεκαετία του 60, κανείς στα τέλη του 1967 στο Παρίσι δεν φανταζόταν τον Μάη του 68, κανείς δεν προέβλεψε το τέλος της ΕΣΣΔ….. Και εμείς ίσως δεν μπορούμε να δούμε πόσο εύθραυστο είναι το καθεστώς και το κατεστημένο αυτή την ιστορική στιγμή στην Ελλάδα….

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου