Ανακοίνωση - Η κοινωνία μπροστά στην αναβίωση του απόλυτου ολοκληρωτισμού

 

Εξαρχής είχαμε επισημάνει ότι η υγειονομική κρίση χρησιμοποιείται από το καθεστώς ως ψευδές άλλοθι για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, την υποδούλωση του φρονήματος του λαού και την προώθηση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Πλέον είναι φανερό ότι η ίδια τακτική ακολουθείται όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες με επίκληση των “εκτάκτων συνθηκών” που προέκυψαν με αφορμή την υγειονομική κρίση. Όπως είχαμε τονίσει, δεν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση από το υπόδουλο εγχώριο πολιτικό σύστημα να ενισχυθεί η προστασία της υγείας των πολιτών, αφού τα μέτρα που λαμβάνονταν με τον καταστροφικό για τον λαό εγκλεισμό δεν συνοδεύονταν από απτές ενέργειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και μάλιστα ανεξαρτήτως της εκτίμησης που είχε κάθε πολίτης για τη σοβαρότητά της.

Μετά από την πρόσφατη θέσπιση υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών είναι σαφές ότι ο στόχος δεν είναι μόνο η προώθηση οικονομικών συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών και η διάλυση του κοινωνικού ιστού με την εξαφάνιση των μικρομεσαίων και την οριστική εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, αλλά ο πλήρης και απόλυτος έλεγχος κάθε πτυχής της ζωής ολόκληρης της κοινωνίας.

Τα μέτρα εγκλεισμού και λοιπών περιορισμών σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες ήταν ήδη μία μορφή ευρύτατης συνταγματικής εκτροπής και μάλιστα με σκόπιμη μεθόδευση πρακτικής αδυναμίας προσφυγής στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Τα νέα μέτρα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών συμπατριωτών μας και μετακύλισης του κόστους εργαστηριακών εξετάσεων στους ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες πολίτες, τα οποία συνοδεύονται από κυρώσεις αναστολής εργασίας, υποχρέωσης αποκάλυψης ευαίσθητων προσωπικών ιατρικών δεδομένων και διακοπής καταβολής μισθού, αποτελούν ολοφάνερο κρατικό εκβιασμό με σαφώς τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα, καταπάτηση διεθνώς αναγνωρισμένων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σαφή αναβίωση του απόλυτου ολοκληρωτισμού. 

Για την πρωτοβουλία Δρόμος Ανοιχτός κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ελεύθερα εάν θα εμβολιαστεί ή όχι, σταθμίζοντας μόνος του τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της όποιας επιλογής του, χωρίς η επιλογή του να τον καθιστά υπεύθυνο ή ανεύθυνο, δεδομένου ότι η μη κατευθυνόμενη επιστήμη δεν έχει ακόμα καταλήξει οριστικά ως προς την αποτελεσματικότητα ή και την επικινδυνότητα του εμβολιασμού για κάθε κατηγορία πολιτών. Υπό αυτό το πρίσμα η επιλογή των κυβερνώντων φερέφωνων της ΕΕ για υποχρεωτική προώθηση μαζικού εμβολιασμού δεν μπορεί, ούτε πρέπει να γίνει αποδεκτή. Σε αυτό το πλαίσιο η τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, δηλαδή του τεχνητού διαχωρισμού της κοινωνίας και πολύ περισσότερο της καλλιέργειας διχαστικού κλίματος, αποσκοπεί για μία ακόμα φορά στην αποφυγή συλλογικών αντιδράσεων των πολιτών και τελικά στην επιβολή της πλήρους υποταγής τους σε μία εχθρική για αυτούς εξουσία.

Η αναβίωση, όμως, ιδεολογημάτων διαχωρισμού των πολιτών σε κατηγορίες και πολύ περισσότερο η μέσω της κρατικής εξουσίας επιβολή τους προσβάλλουν την αρχή του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μας γυρνούν δεκαετίες πίσω σε βάρβαρες εποχές πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και στοχοποίησης πολιτών με σύγχρονο πια “αστέρι στο πέτο”. Η θεσμική αυτή εκτροπή απειλεί και τις τελευταίες ικμάδες ελευθερίας που είχαν απομείνει στον πολύπαθο λαό μας και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Η διαφύλαξη της ελευθερίας μας και του δικαιώματος διαφωνίας ή διαφοροποίησης είναι ιερή δημοκρατική κατάκτηση, από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούμε. Διαφορετικά η πλήρης ισοπέδωση και όλων των άλλων ελευθεριών μας είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Για τον λόγο αυτόν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου Δρόμος Ανοιχτός – εμβολιασμένα και μη – δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τα νέα μέτρα υποδούλωσης των συμπατριωτών μας και ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε για την απόσυρσή τους με όλες μας τις δυνάμεις. 


Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση
δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου
Δρόμος Ανοιχτός

Αθήνα 29 /08/2021



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου