Ανακοίνωση - Ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς ''εκτάκτων συνθηκών'' να γίνει αφετηρία για την απελευθέρωση και αναγέννηση του λαού και της πατρίδας


Το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι κοκορομαχίες στη βουλή δεν προσέθεσαν κάτι καινούργιο, πέρα από τη συνεχόμενη και συστηματική προσπάθεια να ταυτιστούν οι πολίτες με την ηγεσία και να πιστωθεί σε αυτήν η “επιτυχία” του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων. Οι δε πολίτες να  γίνουν δέκτες ευχαριστιών για την λεγόμενη ατομική ευθύνη και την πειθαρχία που επέδειξαν.

Ανεξαρτήτως της σοβαρότητας της υγειονομικής απειλής και της ασυνέπειας της κυβέρνησης ως προς την αποτελεσματική ανίχνευση των πραγματικών κρουσμάτων είναι πια φανερό ότι από το ίδιο το κράτος διεξάγεται ένας ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος των πολιτών με άκρατη πλύση εγκεφάλου και απειλές διώξεων, ο οποίος με άλλοθι τις έκτακτες συνθήκες αποσκοπεί στη φίμωση της όποιας κοινωνικής αντίδρασης και υπερτονίζει την “ατομική ευθύνη” αντί της συλλογικής αλληλεγγύης, ώστε να μην εξετάζονται οι κρατικές ευθύνες έναντι των πολιτών για την ασκούμενη πολιτική του.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες εγκλεισμού, «λόγω εκτάκτων συνθηκών», είναι πλέον φανερό ότι η υγειονομική κρίση χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τη μόνιμη περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα μέτρα της ΝΔ και η όλη επικοινωνιακή της πολιτική αποσκοπούν να καλυφθεί η αγωνιώδης προσπάθειά της για απόκρυψη των κυβερνητικών αστοχιών ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η έλλειψη σχεδίου μεθοδικής αντιμετώπισής της και η συστηματική και επιμελής αποσιώπηση του γεγονότος ότι η σημερινή ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας οφείλεται στην υιοθέτηση των μνημονιακών περικοπών στον τομέα της υγείας και στη γενικότερη φτωχοποίηση της κοινωνίας, που είχαν γίνει πάλι με την προ δεκαετίας επίκληση έκτακτων συνθηκών κατά παράβαση του Συντάγματος.

Στον δε  τομέα των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης απαγόρευση συναθροίσεων, σχεδόν πλήρης αδυναμία προσφυγής στη δικαιοσύνη, σοβαρότατοι περιορισμοί ελεύθερης κίνησης και εργασίας των πολιτών και στέρηση άσκησης λατρευτικών δικαιωμάτων.

Αντί λοιπόν να προκύψουν μέτρα άμεσης και σημαντικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αντί της διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων για την ανίχνευση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινωνία, αντί των προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού και της υλικοτεχνικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων, είναι γεγονός η θέσπιση νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία όμως συνυπάρχει με την αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν σε επαρκείς ποσότητες και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας (όπως λ.χ. μάσκες) και να καταφύγουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ταυτόχρονα, το υποτελές στην ΕΕ καθεστώς λαμβάνει ανεπαρκή μέτρα δήθεν στήριξης της εγχώριας οικονομίας, αφού για μία ακόμα φορά δεν τόλμησε να ορθώσει ανάστημα στις καταστροφικές οικονομικές επιλογές και την τοκογλυφική αλληλεγγύη της ΕΕ, του δανεισμού από τον ESM, που νομοτελειακά θα αυξήσει το δημόσιο χρέος και επομένως την εξάρτηση τόσο της χώρας μας όσο και των υπόλοιπων οικονομικά αδύναμων ευρωπαϊκών χωρών.

Η τακτική αδιαφορίας όλου του πολιτικού συστήματος για τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών είναι βέβαια αποδεδειγμένη, αφού αγνοήθηκε επιδεικτικά η λαϊκή ετυμηγορία στο δημοψήφισμα της 5-7-2015, ενώ το 3ο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από σχεδόν το σύνολο των τότε κοινοβουλευτικών κομμάτων και γίνεται αποδεκτό και από τα τωρινά κοινοβουλευτικά κόμματα μαζί με την καταστροφική υποταγή στις διαταγές της ΕΕ και του Eurogroup.

Την ίδια στιγμή και ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών έχει ήδη προαναγγελθεί, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την αντιμετώπιση της βαθειάς ύφεσης που έρχεται. Οι πολίτες αναμένεται για μια ακόμα φορά να σηκώσουν το βάρος της ζοφερής πραγματικότητας.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν μοιράζει τα ίδια βάρη και σε «συγγενείς» και «φίλους», αφού βλέπουμε να εξαγοράζει τα ΜΜΕ και να μοιράζει άφθονο χρήμα σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία και σε μεγαλοεργολάβους των Διοδίων κατά το δοκούν, με περίσσεια προκλητικότητα.

Και φυσικά δεν «αμέλησε» να θεσπίσει ταχύτατα δυσμενείς εργασιακές ρυθμίσεις, οι οποίες εύλογα αναμένεται να μονιμοποιηθούν, καθώς και να καταδικάσει τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καρδιά δηλαδή της εγχώριας οικονομίας σε διαρκή μαρασμό, αφού απαγορεύτηκε άκριτα η λειτουργία επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να συνέχιζαν τη λειτουργία τους με αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής, ενώ είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος προβλημάτων στη διατροφική επάρκεια, παρότι η πατρίδα μας έχει κάθε δυνατότητα να εκθρέφει άνετα όλους τους πολίτες της.

Οι επιλογές “μένουμε σπίτι”, «μένουμε υπεύθυνοι» και “μένουμε ΕΕ” προδιαγράφουν λοιπόν τη δυσοίωνη επόμενη μέρα, την «νέα κανονικότητα» για την πατρίδα και τον λαό μας.

Η ανεργία ήδη έχει αυξηθεί, ενώ η απουσία μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα οδηγήσει νομοτελειακά σε κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε αύξηση της ανεργίας και περαιτέρω συγκέντρωση οικονομικής ισχύος στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες  και τις εγχώριες οικονομικά ισχυρές εταιρείες, οι οποίες σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής φτηνού εργατικού δυναμικού με καλύτερες για αυτές όρους από μία ανεξάντλητη δεξαμενή ανέργων. Ο τουρισμός, που συνεισφέρει μαζί με τις συγγενείς δραστηριότητες ετησίως περίπου κατά 25% στο ΑΕΠ, είναι πλέον δεδομένο ότι θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα, με αποτέλεσμα η οικονομική ύφεση να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να προκύψει μείωση του ΑΕΠ σε ποσοστά κατάστασης πολέμου.

Και ενώ οδηγούμαστε σε μια τραγωδία ανυπολόγιστων διαστάσεων με εμφανή, άμεσο και κυριολεκτικό κίνδυνο επιβίωσης της χώρας και του λαού, τα κυβερνητικά δείγματα γραφής καταδεικνύουν την προσήλωση και εμμονή της στις  καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις στην ΕΕ, αφού αντί να διαφυλάξει και να στηρίξει την πραγματική παραγωγή και τους νευραλγικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, συνεχίζει απτόητη την εκποίηση τόσο των υποδομών δημοσίου συμφέροντος όσο και των εθνικής σημασίας επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, η ΛΑΡΚΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κλπ. 

Αυτό είναι το μόνο σχέδιο που το μνημονιακό κράτος – προτεκτοράτο υλοποιεί απαρέγκλιτα  οδηγώντας σε απώλεια εσόδων, σε μείωση μισθών και συντάξεων κι επομένως σε πρόσθετο δανεισμό από τον ESM στο πλαίσιο ΚΑΙ της «αλληλεγγύης» της ΕΕ για τις επιπτώσεις της πανδημίας από τον κορωνοϊο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαιώνιση της οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης της πατρίδας μας.

Άλλωστε την ίδια «αλληλεγγύη» δείχνει σταθερά η ΕΕ και με τη στάση της απέναντι στις σοβαρές απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, όπου επιδεικνύει συμπεριφορά Πόντιου Πιλάτου, όταν δεν πουλά όπλα στην Τουρκία του Ερντογάν.

Είναι δυστυχώς τραγικό όλα αυτά να συμβαίνουν σε μία χώρα και έναν λαό που διαθέτουν τόσες δυνατότητες. Ακόμα και σήμερα διαθέτουμε ενεργειακή και διατροφική επάρκεια, έχουμε δυνατότητα άμεσης αύξησης της αγροτικής, πτηνοτροφικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ενώ το απομείναν στη χώρα επιστημονικό προσωπικό παραμένει καινοτόμο και καταρτισμένο. Οι ελληνόκτητες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν άνω του 90% των εγχώριων αναγκών. Κατοικούμε σε μία όμορφη γωνιά της γης με μοναδικό πολιτισμό και θελκτικό περιβάλλον, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών απ’ όλη την υφήλιο. Είναι γεγονός ότι είμαστε εργατικοί και ότι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με έμφυτη αλληλεγγύη και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στον επιχειρηματικό τομέα έχει αποδειχθεί πως είμαστε πρωτοπόροι και ευφυείς, χωρίς να χάνουμε το αισθητήριο της ανθρωπιάς.

Η επόμενη μέρα μπορεί και πρέπει να επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στη χρηματοπιστωτική παγκοσμοποίηση και να αναδείξει την καίρια χρησιμότητα των κρατών εθνών με τον κοινωνικό ρόλο που αυτά πρέπει να υλοποιήσουν. Η βαθμιαία αποσύνθεση της ΕΕ και η γύμνια άλλων υπερεθνικών δομών αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διεκδίκηση της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.
Συνεπώς είναι βέβαιο ότι κάλλιστα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία.

Τι μας εμποδίζει;

- Μας εμποδίζει η απόφαση του πολιτικού κατεστημένου να υποταχθεί στις εντολές της ΕΕ, δηλαδή η πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, η έλλειψη εθνικού νομίσματος για τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης και η εμμονή στην αποπληρωμή ενός απεχθούς και επαχθούς “δημοσίου χρέους” για τη στήριξη ξένων τραπεζών, που αποτελεί συνταγή διαρκούς οικονομικής ύφεσης και εξάρτησης.
- Μας εμποδίζει η έλλειψη ενός δημοκρατικού Συντάγματος, το οποίο να εφαρμόζεται και να διαφυλάσσει αποτελεσματικά την έκφραση και άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας για την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Μας εμποδίζει η ομηρία των υποτιθέμενων χρεών προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και η απουσία εθνικού ελέγχου του τραπεζικού μας συστήματος στο σύνολό του.
- Μας εμποδίζει η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης στον οικονομίστικο και απάνθρωπο ευρωμονόδρομο της ΕΕ.
- Τέλος, μας εμποδίζουν οι διαρκείς απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και βέβαια η στάση των υποτιθέμενων “εταίρων και συμμάχων” μας, οι οποίοι ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά τους δεδηλωμένους εχθρούς μας.

Όμως όλα αυτά ανατρέπονται, αν το θελήσουμε. Είναι περισσότερο από ποτέ φανερή η ανάγκη συγκρότησης ισχυρού δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου , για τη ανατροπή όλων αυτών των σκοτεινών σχεδιασμών και των υφιστάμενων καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας, για να χτίσουμε ένα ανεξάρτητο και δίκαιο κράτος με δημοκρατικούς κανόνες και σεβασμό στον άνθρωπο.

Διακηρύσσουμε για μία ακόμα φορά ότι το παραμύθι των “εκτάκτων συνθηκών” που χρησιμοποιήθηκε και προ δεκαετίας δεν θα γίνει ξανά αποδεκτό για την τελεσίδικη υποθήκευση του μέλλοντός μας, για την οριστική κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας και για την επιβολή συνθηκών σύγχρονης δουλείας σε θεσμικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο.

Δεν θα κάμψουν τον αγώνα μας για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία,  Κοινωνική Δικαιοσύνη, Πρόοδο και Ευημερία για όλους.

Στον σύγχρονο αθέατο πόλεμο ο εχθρός είναι πλέον ορατός. Είναι όλες οι δυνάμεις που διατηρούν και ενισχύουν την εξάρτηση της πατρίδας μας. Αυτές θα μας βρίσκουν πεισματικά αντιμέτωπους.

Για μια πατρίδα που τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο λαός και όχι μια δοτή και διαπλεκόμενη εξουσία, όργανο ξένων συμφερόντων.

Καλή λευτεριά !

Αθήνα 01/05/2020

Δρόμος ανοιχτός

5 σχόλια :

  1. Με όλο τον σεβασμό μιας και ειμαι ένας και δεν δικαιουμαι να συμβουλευω η να εγκαλω μια συλλογικότητα ,πιστεύω οτι πάμε σε κοινωνικη καταστροφή κ πρεπει να αντισταθούμε.Η συλλογικοτητα σας θα ψάξει να βρει συμμαχιες; θα κανει καλεσμα αγώνα και σε ανένταχτους; θεωρειτε οτι τα πραγματα είναι όσο σοβαρα δεν φανταζόμαστε; Αυτα κ ευχαριστω για την υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λώλο,διαφωνώ με την άποψή σου για το δικαίωμα κριτικής,από τη στιγμή μάλιστα που προτίθεσαι να κάνης ή ήδη κάνεις πολιτικό αγώνα.Ασφαλώς η κάθε συλλογικότητα λειτουργεί κ αποφασίζει ελεύθερα,σύμφωνα με τις αρχές κ το καταστατικό της,από 'κει κ πέρα όμως κρίνεται από το σύνολο κ κάθε πολίτης δικαιούται να διατυπώνη άποψη κ να κάνη σχόλια πάνω στις θέσεις κ τη δράση της.Δημοκρατία σημαίνει ισοπολιτεία.Ο ΔΑ κάνει υπεύθυνη κ αντικειμενική ενημέρωση κ παίρνει γενικά σωστές θέσεις,όσον αφορά στα συμφέροντα του λαού,γι' αυτό κι εγώ τον παρακολουθώ.

      Διαγραφή

  2. Όπως αναφέρουμε και στο κείμενο της Ανακοίνωσής μας θεωρούμε ότι " ... οδηγούμαστε σε μια τραγωδία ανυπολόγιστων διαστάσεων με εμφανή, άμεσο και κυριολεκτικό κίνδυνο επιβίωσης της χώρας και του λαού ... ". Στην ανακοίνωση αναλύουμε σαφώς γιατί αν δεν αντισταθούμε η κοινωνική και οικονομική καταστροφή θα είναι πιοσοβαρή από ότι ήδη βιώσαμε από το 2009 μέχρι σήμερα ... Στόχος μας όπως αναφέρεται αναλυτικά και στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη είναι η διαμόρφωση συμμαχιών από τα κάτω, από ανένταχτους πολίτες, αλλά και από πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις και συλλογικότητες ώστε να υπάρξει μια "γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. " Για αυτό και βρισκόμαστε σε επαφή με όσους κινούνται θετικά και αγωνιστικά προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό θα κάνουμε και στις σημερινές συνθήκες όπου οι νέοι άμεσοι και σοβαροί κίνδυνοι κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη συστράτευσης ... Περισσότερα για την πρωτοβουλία μας, μπορείτε να διαβάσετε και στο κείμενο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης στην διεύθυνση http://www.dromosanoixtos.gr/p/blog-page.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι νόημα έχει ο νόμος για υποχρεωτικό εμβολιασμό - κατά του κορωνοϊού,υποθέτω - και μάλιστα τη στιγμή,που η επιστήμη βρίσκεται ακόμα στην έρευνα για τη δημιουργία εμβολίου ή εμβολίων; Και όπως διάβασα κάπου,αυτό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.Μετά από τόσα χρόνια εμφάνισης του AIDS,δεν έχει ακόμα βρεθεί εμβόλιο.Και αν βρεθή εμβόλιο για τον κορωνοϊό,πού ξέρωμε,τι αποτελεσματικότητα κ τι πιθανές παρενέργειες θα έχη,για να μπορούμε να σταθμίζωμε το ρίσκο;Και για ποιό λόγο αλήθεια,θα υποχρεώνωνται όλοι,να το κάνουν; Όποιος θα εκτιμά τον κίνδυνο της ασθένειας μεγαλύτερο,μπορεί να επιλέγη το ρίσκο του εμβολίου.Όποιος πάλι εκτιμά τον κίνδυνο του εμβολίου μεγαλύτερο,μπορεί να διακινδυνεύη τη μόλυνση από τον ιό.Έτσι ο καθένας μπορεί να έχη την ευθύνη για τον εαυτό του,χωρίς αυτό να επιβαρύνη ούτε στι ελάχιστο τους συνανθρώπους του.Λογικά μια μόνο σκοπιμότητα θα μπορούσε να έχη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: Την αποτροπή της οικονομικής επιβάρυνσης στο σύστημα υγείας.Για λόγους οικονομίας λοιπόν θα πρέπη να καταπατούνται τα ατομικά δικαιώματα,που σύμφωνα μ' αυτά ο καθένας ορίζει τη ζωή κ το σώμα του, και να γίνεται η υγεία κ κατ' επέκτασιν η ίδια η ζωή των ανθρώπων αναλώσιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή