Η κυβέρνηση δίνει άλλα 9 εκ. ευρώ σε μέσα ενημέρωσης


Ακόμη 9 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε η κυβέρνηση σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία προστίθενται στα προηγούμενα 11 εκατομμύρια. Το κάνουμε γιατί «Η ενημέρωση σώσει ζωές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεχόμενος όμως σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί τον έλεγχο των μίντια.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας «είναι απαραίτητο, στην κρίσιμη φάση της σταδιακής μετάβασης στην «νέα κανονικότητα», να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες σε έναν νέο τρόπο ζωής και να τους προφυλάξουμε από την παραπληροφόρηση και τα «fake news»».

Οι δηλώσεις αυτές θυμίζουν την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ και την αναφορά του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με την οποία πολλές κυβερνήσεις με πρόσχημα την πανδημία επιβάλλουν λογοκρισία και προβαίνουν ακόμα και σε συλλήψεις δημοσιογράφων για δήθεν fake news. Συγχρόνως γίνονται αυταρχικές και κάνουν κατάχρηση εξουσίας.

Πάντως, ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαφάνειας να αναρτήσει στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τα μέσα που χρηματοδοτεί.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου