Καμία ανάληψη ευθύνης, ενώ η Ελλάδα καίγεται και το 'επιτελικό κράτος' καταρρέει ...

 
Του Περικλή Δανόπουλου

Αν θέλαμε να χωρίσουμε σε περιόδους την πολιτική ιστορία της χώρας, τώρα διανύουμε την μνημονιακή ή μεταμνημονιακή περίοδο. Εκτός από την αύξηση της εξάρτησης, θεωρώ ότι το κύριο χαρακτηριστικό , ήταν οι ηγέτες ΄΄ειδικού σκοπού''. Ο Παπανδρέου για την δανειακή και τα μνημόνια, ο Σαμαράς για να δώσει την δεξιά νομιμοποίηση, ο Τσίπρας για να αποδομήσει την αριστερά ως πολιτική διέξοδο, και πολλά άλλα ασφαλώς.

Αυτό που συμβαίνει με το σημερινό μοντέλο, είναι πιθανότατα ένα πείραμα, που στο μέλλον θα ονομαστεί ''Μητσοτακισμός''. 

Είναι η επίθεση του αστισμού, με έναν εκπρόσωπο της οικογενειοκρατίας, έναν άεργο γόνο, στον οποίο αποδίδονται χαρακτηριστικά μεσσία. Ο ''απολιτίκ'' πρακτικά νεοφιλελεύθερος πολιτικός, η χαρά του κομπραδόρικου κεφαλαίου, η εξάρτηση από εγχώρια και ξένα συμφέροντα,  προσωποποιημένη.

Δεν θυμάμαι μέχρι τώρα, πολιτικούς ηγέτες, να λιβανίζονται τόσο συστηματικά, από την πλειοψηφία του Τύπου. Ενός ηγέτη που βασίζεται σε τσιτάτα όπως ''επιτελικό κράτος'', η εξουσία των ''αρίστων'' και λοιπές κοινοτυπίες, με την ιστορία να καταγράφει ''αποικιακούς'' νόμους, απόπειρα δικτατορικής επιβολής (εμβόλια) και με την συστηματική αγιοποίηση, ενός Πρωθυπουργού. που είναι ωραίος, γκόμενος, γραμμωμένος, σέξυ, υπέρκομψος αυτός και η γυναίκα του, σε φάση μόνιμων διακοπών, ενώ η Ελλάδα καίγεται, το επιτελικό κράτος να καταρρέει και ο ίδιος να μην αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη, αφού ο ίδιος και το σύστημα του ''Μητσοτακισμού'', ευθύνες, μόνο στους απλούς πολίτες ξέρουν να αποδίδουν.

Δεν έχει υπάρξει επίσης στο παρελθόν, τέτοιου τύπου λαϊκή αντίδραση σχεδόν μαζική, όπως το viral ''Μητσοτάκη γ.........''. Και όσο και αν αυτή η αυθόρμητη αντίδραση , δεν αρέσει σε όσους προσδοκούν πολιτικό τρόπο αντίδρασης, όσο στην χώρα κυριαρχεί το....γκομενικό λιβάνισμα ενός ανίκανου Πρωθυθπουργού, τότε το ΄΄Μητσοτάκη γ.........'', είναι ότι πιο πολιτικό αρθρώνει αυτός ο λαός ....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου