Η πίστη στην Αγία Οικογένεια θα μας σώσει


Μετά τα 2 εκατ. ευρώ του Μεγάλου Περίδρομου – Περιπάτου, ο Κώστας Μπακογιάννης ετοιμάζεται να δώσει άλλα 3 εκατ. για να φυτέψει πλατάνια στην Πανεπιστημίου

Του Δημήτρη Τσίρκα

Πολλοί κακεντρεχείς πιστεύουν ότι ο δήμαρχος είναι απλώς ένα κακομαθημένο που του χάρισε η μάνα του την Αθήνα (και μαζί όλους εμάς) για να παίζει, μέχρι να κληρονομήσει τη χώρα από τον θείο του.

Καμία σχέση, ο Κ. Μπακογιάννης είναι ο πρώτος μπεκετικός δήμαρχος που είχαμε ποτέ. Βρίσκεται εδώ, όχι για να διοικήσει την πόλη, αλλά για να μας διδάξει ένα μεγάλο μάθημα ζωής: ότι δεν υπάρχει λογική στις επιλογές του ιδίου και της Αγίας Οικογένειας Μητσοτάκη, πέρα από το «Φάε ξανά. Φάε περισσότερο, φάε καλύτερα».

Πιο σημαντικό όμως είναι να μάθουμε επιτέλους να μην αμφισβητούμε αυτές τις επιλογές. Τουναντίον, είναι χρέος μας να τις υποστηρίζουμε ακόμα και αν μας φαίνονται άδικες και παράλογες.

Όπως στην ιστορία του βιβλικού Ιώβ που ενώ ήταν ευσεβής και ταπεινός, ο Θεός τον υπέβαλε σε μια σειρά από φριχτές δοκιμασίες: του κατέστρεψε την περιουσία, του φόνευσε τα παιδιά, το κόλλησε αρρώστιες, αλλά εκείνος παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος και ο Θεός τον αντάμειψε με μακροζωία και πλούτη.

Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας στάση απέναντι στην Αγία Οικογένεια. Μπορεί οι γόνοι της να θυμίζουν τις δέκα πληγές του Φαραώ που εξαπολύθηκαν πάνω μας, μπορεί οι αποφάσεις τους να μοιάζουν σκανδαλώδεις και ακατανόητες, εμείς, ωστόσο, οφείλουμε να τις υμνούμε.

Διότι άγνωσται αι βουλαί της αριστείας και εμείς οι κοινοί θνητοί είμαστε ανίκανοι να τις συλλάβουμε σε όλο τους το μεγαλείο. Μόνο η πίστη στην Αγία Οικογένεια θα μας σώσει.

Θέλει λοιπόν ο Κ. Μπακογιάννης να δώσει 3 εκατ. ευρώ για να φυτέψει πλατάνια στην Πανεπιστημίου; Εμείς πρέπει να του πούμε: πάρε άλλα πέντε για να φυτέψεις κουτσουπιές στην Ακαδημίας. Θέλει ο δήμαρχος να στήσει το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Μαρίνας Πατούλη (ή του terminator, οι απόψεις διίστανται) στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Στήσε και ένα της Σίας Κοσιώνη στην Ερμού, πρέπει να είναι δική μας απάντηση.

Γιατί αλίμονο αν η Αγία Οικογένεια χάσει την εμπιστοσύνη της σε μας τους πληβείους και σταματήσει να μας τροφοδοτεί με άριστους και αυτοδημιούργητους γόνους, πρόθυμους να μας κυβερνήσουν. Τι θα απογίνουμε τότε;
 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου