«Τα τιμωρητικά μνημόνια και η δήλωση Καραμανλή»

 

Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, για τα  «τιμωρητικά» μνημόνια 

Της Αίθρας Γενναδίου *

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση της ΝΔ, στο ίδρυμα Κων. Καραμανλή, ότι τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα, από την ΕΕ ήταν «τιμωρητικά» και ελέγχονται  για σοβαρά σφάλματα, γεννά σειρά ερωτημάτων, όπως: Γιατί ο ίδιος τα ψήφιζε;  Γιατί η ΕΕ «τιμωρεί» την Ελλάδα; Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις το επιτρέπουν; Και μέχρι πότε; Δεδομένου ότι τα «τιμωρητικά» μνημόνια είναι εδώ, αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ, όπως το έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα άρθρα μας, π.χ. περικοπές μισθών, συντάξεων, υπερφορολόγηση, ΕΝΦΙΑ, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, άρση της ασυλίας της χώρας, δέσμευση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, για ένα αιώνα κ.ο.κ. 

Άρα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας εξαπατούν ότι, δήθεν, βγήκαμε από τα μνημόνια! Γιατί; Σαν άλλοθι για την αποενοχοποίησή τους καθώς τα «τιμωρητικά» μνημόνια συνιστούν σωρεία παραβιάσεων, όπως ανατροπή των Συνθηκών, κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, υφαρπαγή των πόρων επιβίωσης του ελληνικού λαού, από τους ιδιώτες δανειστές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, EFSF/ESM)  κ.α. Για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας ελίτ, με κοινά συμφέροντα με τον γερμανό επικυρίαρχο. Κοινώς, «μαζί τα τρώνε»! Λόγος που η καταστροφή που βιώνουμε δεν έχει τέλος, επειδή ο στόχος είναι η λεηλασία της χώρας και η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων, μέσω της υπερχρέωσης στο διηνεκές! 

Απόδειξη ότι η δημοσιονομική πειθαρχία στην αποτεφρωμένη Ελλάδα θα συνεχιστεί μέχρι το …2060 και βλέπουμε! Που ισοδυναμεί με υδρογονοβόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας!

Εξού και η προσχηματική παροχή οικονομικής βοήθειας, στην Ελλάδα, λόγω πανδημίας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ, μέσα σε …επτά χρόνια, με μια δυσκίνητη κοινοτική γραφειοκρατία, με προαπαιτούμενα, ξένα προς τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά φιλικά προς τις ανάγκες της …γερμανικής οικονομίας (πράσινη ανάπτυξη, ηλεκτροκίνηση κ.α.). Εκ των οποίων, τα 12,7 δισ. ευρώ, ή 1,8 δις ευρώ το χρόνο,  σαν δάνεια από τον ESM (το καμουφλάζ των αγορών) με τους γνωστούς μνημονιακούς όρους. Προς τι; Αφού η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί, το ποσό αυτό, φτηνά, από τις αγορές, ή, με βραχυχρόνιο δανεισμό; Η μόνη εξήγηση είναι, για τη διαιώνιση της αυστηρής, γερμανικής, οικονομικής εποπτείας. Μέχρι τελικής πτώσεως, αν δεν κατέβουμε από το γερμανικό «εξπρές του μεοονυκτίου» (δανεισμός με τα «τιμωρητικά» μνημόνια)!

Για του λόγου το αληθές, το νέο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2022 – 2025», προβλέπει την περικοπή ρευστότητας στο 10% του ΑΕΠ, (το έλλειμμα του 2020), ή 17 -20  δις ευρώ, μέσα σε τέσσερα χρόνια (2022 – 2025) για τον μηδενισμό του ελλείμματος. Με την αναφορά ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα ισχύουν και πάλι, κανονικά, από το 2023 και μέχρι το …2060! Που σημαίνει ότι ένα νέο ολοκαύτωμα είναι προ των πυλών! 

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά το πρώτο ελληνικό ολοκαύτωμα, του 2010 – 2014,  με τους 7.000 αυτόχειρες, αφαιρέθηκε ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, ύψους 30 δις ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια (2010 – 2014), στο όνομα της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 (15,2% του ΑΕΠ) προκαλώντας μια ύφεση στο 25% του ΑΕΠ! Εκτινάσσοντας τα ποσοστά της φασιστικής Χ.Α. σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση κρυφές δημοσκοπήσεις, της περιόδου εκείνης, με βάση δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου κυρίου Μ. Κοττάκη, στην εφημερίδα Δημοκρατία! 

Λόγος που ένα νέο ολοκαύτωμα θα πρέπει να αποτραπεί πάσει θυσία, καθώς θα στρέψει τις εξαθλιωμένες λαϊκές μάζες, από τις μνημονιακές πολιτικές προς τη Χ.Α. Με κίνδυνο να οδηγηθούμε σε εθνικές περιπέτειες.. Με σημαντικότερο τον εθνικό διχασμό! Που εξυπηρετεί τις δυνάμεις της ανωμαλίας, καθώς «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! 

Η ενοχοποίηση των ελλειμμάτων, σε περίοδο ύφεσης, ο γερμανικός τρόπος γενοκτονίας ενός λαού, χωρίς να αφήνουν τα αιμάτινα ίχνη τους!

Η άρση της γερμανικής δημοσιονομικής πειθαρχίας (περικοπές ρευστότητας) θα αρκούσε για  την εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των κρατικών εσόδων, μέσω της ανάπτυξης. Αντί για τη περικοπή των δημόσιων δαπανών για τον μηδενισμό των ελλειμμάτων που εγκλωβίζει την οικονομία στην ύφεση και την υπερχρέωση, με στόχο την κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές (αγορές). Αλλά οι κυβερνώντες κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν! Ούτε και οι δικαστικοί λειτουργοί!

Λόγος που η συνέχιση του δανεισμού της Ελλάδας από την ΑΕ EFSF/ESM με υφεσιακούς όρους (μνημόνια, ή όπως αλλιώς θα ονομάζουν τις περικοπές ρευστότητας), είναι εθνικό έγκλημα! Απόδειξη η διόγκωση του χρέους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η γενοκτονία του ελληνικού λαού, όπως δείχνει η μείωσή του, κατά 500.000,  από το 2010 μέχρι το 2020.

Λόγος που καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί κάθε «βοήθεια» στα πλαίσια της ΕΕ, επειδή βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και πλήττει την υλική και ηθική υπόσταση του ελληνικού λαού! Ο τρόπος που θα αποπληρώσει η Ελλάδα το χρέος της είναι στη δική της και μόνο δικαιοδοσία στα πλαίσια της άσκησης της λαϊκής της κυριαρχία, και δεν χωρούν αντιρρήσεις από την πλευρά της γερμανικής ΕΕ. Το αντίθετο θα σημαίνει την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας! 

Η Κίνα έχει την οικονομική δυνατότητα να δανείσει την Ελλάδα, με αναπτυξιακούς όρους, με εγγύηση τα μελλοντικά έσοδά μας από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων ή έναντι άλλων εξυπηρετήσεων, ή αντισταθμιστικών οφελών. Και για την ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας. Η Κίνα άλλωστε είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ. Με το δάνειο από την Κίνα θα εξοφλήσουμε το χρέος προς τους ιδιώτες, την  ΑΕ EFSF/ESM, την  EKT και το ΔΝΤ, παρότι το διεθνές δίκαιο μας επιτρέπει και άλλους χειρισμούς. Αλλά, χάρισμά τους! Μας αρκεί να πετάξουμε τη βαριά γερμανική «μπότα» (εποπτεία) πάνω από την οικονομική μας ζωή και την καθημερινότητά μας, ώστε να μπορούμε και πάλι να ανασάνουμε ελεύθερα και να κάνουμε όνειρα για το μέλλον! Ανακτώντας την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας τιμή και αξιοπρέπεια! Φέρνοντας πίσω και τα ξενιτεμένα παιδιά μας, που θα βοηθήσουν στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και στην επίλυση του δημογραφικού της προβλήματος! 

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

* Αίθρα Γενναδίου, Οικονομολόγος

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου