Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα παρά από τον Covid19

 

Ακρίβεια, έλλειψη τροφίμων, πείνα, εξαθλίωση, οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή και από τον ίδιο τον covid-19, σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε έκθεση της OXFAM, που χρονολογείται από τον Ιούλιου του 2020* ! Η πρόβλεψη δυστυχώς επιβεβαιώνεται.  

«Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα που προκαλείται από την πανδημία παρά από τον ίδιο τον κορονοϊό, φέτος», ανέφερε η έκθεση. «...122 εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ των φτωχότερων στον κόσμο θα μπορούσαν να βυθιστούν ακόμη πιο πολύ στην πείνα και τη φτώχεια, που θα ισοδυναμούσε με 12.000 περισσότερους θανάτους την ημέρα», σύμφωνα με την Oxfam. 

Η έκθεση σημείωνε τα δέκα χειρότερα «σημεία» της πείνας στον κόσμο, που είναι το Αφγανιστάν, η Συρία, η Υεμένη και το Νότιο Σουδάν, καθώς και ορισμένες χώρες μεσαίου εισοδήματος όπως η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία.

Όμως, «Ούτε οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου θα έχουν ανοσία στην πείνα». Η Oxfam εξηγεί ότι «στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τις πρώτες εβδομάδες του κορονοϊού, 7,7 εκατομμύρια ενήλικες μείωσαν την ποσότητα του γεύματός τους ή έχασαν τα γεύματα, και 3,7 εκατομμύρια έλαβαν τις προμήθειές τους σε τρόφιμα από ενώσεις ή τράπεζες τροφίμων(σ.σ. συσσίτια)».

«Επισιτιστική ανασφάλεια», «κρίσιμο επίπεδο πείνας», «επισιτιστική κρίση», όροι και φράσεις για να καλυφθεί αυτό που αποκαλείται απλά «εξαθλίωση» και «κτηνωδία», για να καλυφθεί η ντροπή μας για την πείνα στην Βραζιλία, στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν, για την πεντάχρονη της Υεμένης που ζυγίζει μόλις, 3,5 κιλά, για όλα τα παιδιά του κόσμου που λιμοκτονούν, για όλους τους φτωχούς που δεν έχουν τροφή και νερό…  

*Artinews.gr 20/07/2020

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου