«Λουδοβικούλης» των Αθηνών


«Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης για την απευθείας ανάθεση 211.000 ευρώ για 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη συναυλία χωρίς θεατές

Σε καιρό πανδημίας, που λείπουν βασικές υποδομές σε νοσοκομεία και μόνιμες προσλήψεις γιατρών, σε περίοδο οικονομικού αδιεξόδου και λόγω ακρίβειας, ελάχιστοι ήταν αυτοί που βγήκαν να υπερασπιστούν την πολιτική αμετροέπεια του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Αν διακρίναμε κάτι αυτό είναι οργή για την απευθείας ανάθεση 211.000 ευρώ για 17λεπτη συναυλία χωρίς θεατές (διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης) . Παρ’ όλα ο κ. Μπακογιάννης δεν εισέπραξε τίποτα και προχώρησε μια οργισμένη (:) «λουδοβίκεια» ανάρτηση. Προσέξτε τις λέξεις:

«Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο… Καλά Χριστούγεννα!».

Καταλάβατε όλοι εσείς οι… πλεμπαίοι που σας φάνηκε εκτός πραγματικότητας ένα ακόμα «όνειρο» του κ. Μπακογιάννη; Είστε «μίζεροι» και κινδυνεύετε να «φαρμακωθείτε από τα λόγια» σας! Δεν σας το λέει οποισδήποτε αυτό. Το υποστηρίζει ο ίδιος άνθρωπος που λίγο καιρό πριν έπαιζε Monopoly με πραγματικούς δρόμους, φτιάχνωντας και χαλώντας «Μεγάλους Περιπάτους»!

Δεν έμεινε μόνο στα παραπάνω ο δήμαρχος Αθηναίων. Είχε κι αυτή την – «λουδοβίκεια» – απαξίωση για όσους διαμαρτύρονται.Έτσι σαν «Λουδοβικούλης των Αθηνών» ισχυρίστηκε:

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού».

Καταλάβατε; Πλακίτσα και ειρωνειούλες, λες και τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν είναι δημόσια αλλά από κάποια οικογενειακή περιουσία! Όσο για τις διευκρινίσεις του δημάρχου Αθηναίων πως «το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια»; Πραγματικά, είναι χρήσιμες. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να «στολίσουμε» και τους προκατόχους του κ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τεχνόπολης (ολόκληρη εδώ) το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών έχει ως εξής: 2016 – 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 –227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ.

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου