Δελτίο Τύπου Παράταση Αναστολών, δηλώσεις καθεστώτων...

 

Δελτίο Τύπου
Παράταση Αναστολών, δηλώσεις καθεστώτων...

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, επιθυμούν να τοποθετηθούν σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Πλεύρη περί διατήρησης των μέτρων στο Ε.Σ.Υ. εις το διηνεκές, δηλώσεις που προέκυψαν λίγες ώρες μετά την ψήφιση στη βουλή της παράτασης των αναστολών εργασίας έως 31/3/2022.

Υπάρχει μία εσκεμμένη θεωρούμε ασάφεια στα λεγόμενα του υπουργού, που αφήνει αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοεί ο κύριος αυτός, όταν αναφέρεται σε παραμονή του μέτρου "και μετά.." (μετά το τρίμηνο; μετά την πανδημία; για πάντα;). Πόσο "μετά" μπορεί να παραμείνει το προσωπικό εκτός χώρου εργασίας χωρίς ουσιαστικό νομικό έρεισμα και βάσει ενός πανθομολογούμενου σαθρού επιχειρήματος περί αυξημένης μολυσματικότητας των ανεμβολίαστων;

Και από πού ακριβώς συνεπάγεται ότι εντός του τριμήνου λήγει το τελευταίο τελεσίγραφο για εξαναγκαστικό εμβολιασμό; Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το επόμενο τρίμηνο τόσο καθοριστικό και τι θα γίνει αν συνεχιστεί η απείθεια, δεν μας το εξηγεί ο υπουργός.

  Ίσως απαντήσουν οι νομικοί.

Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι παρόλο που δεν γίνεται σαφής αναφορά σε απολύσεις, ωστόσο η υπόνοια πλανιέται και τα συστημικά φερέφωνα που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της σύγχυσης φροντίζουν να μετασχηματιστεί σε βεβαιότητα.

Εξετάζουμε τα εξής ενδεχόμενα:

1) Η κυβέρνηση συνεχίζει το ψυχολογικό παιχνίδι προκειμένου να παρασύρει επιτέλους τους υγειονομικούς σε παραίτηση από τον αγώνα τους και σε υποχώρηση, διότι δεν διαθέτει ακόμη το νομικό έρεισμα ώστε να τους απομακρύνει με τον τρόπο που επιθυμεί. Τελειωτικά και αμετάκλητα δηλαδή.

2) Με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο που εξ αρχής θέσπισε τις αναστολές και θεσμοθέτησε τόσες παράνομες ΚΥΑ, δρομολογεί νομοθετικό ανοσιούργημα με στόχο τη νομιμοποίηση των απολύσεων και σε αυτήν την περίπτωση, οι ως άνω δηλώσεις αποτελούν προαναγγελία αυτών των τεκταινομένων.

Συμπληρωματικά πρέπει να επισημάνουμε ότι η υπόνοια περί διατήρησης των μέτρων ακόμα και όταν ο υποτιθέμενος γενεσιουργός παράγοντας έχει εκλείψει, σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο τη μετάβαση σε μια εποχή όπου δεν απαιτείται πλέον ένα πρόσχημα (η πανδημία του κορωνοϊού) για να συντηρείται εσαεί μία κατάσταση ανακηρυχθείσας έκτακτης ανάγκης, βαθμηδόν παρατεινόμενης. Οι ψυχολογικές διεργασίες (έτσι πιστεύουν αυτοί) έχουν ολοκληρωθεί ώστε τα κατασταλτικά μέτρα να μπορούν να επιβάλλονται χωρίς καμία πλέον επίκληση συγκεκριμένου αιτιολογικού παράγοντα. Εάν αυτή η κατάσταση παραβιάζει ανοιχτά τη λογική, σε αυτό το στάδιο δεν ενοχλεί πλέον τους κρατούντες διότι θεωρούν ότι έχουν αποκτήσει την παντοδυναμία να απενεργοποιούν, να παρακάμπτουν είτε και να παραμερίζουν απλά και ευθαρσώς τη λογική και να επιβάλλονται απροκάλυπτα.

Η αρχή για αυτά θα γίνει πάλι μέσα από το Ε.Σ.Υ. και από αυτούς που υπάρχει πρωταρχική ανάγκη να υποταχθούν και να φιμωθούν, αφού είναι οι μόνοι που μπορούν να ορθώσουν τεκμηριωμένο επιστημονικό αντίλογο. Η μεταχείριση των συναδέλφων μας μέσα στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή αυτό καταδεικνύει.

Σε όλα τα παραπάνω έχουμε απάντηση:

Όταν η κυβέρνηση έθεσε στους υγειονομικούς το εκβιαστικό δίλημμα, αυτομάτως δημιούργησε μια μικρή στρατιά εξεγερμένων ατόμων. Διατηρώντας μάλιστα αυτά τα άτομα σε παρατεταμένη κατάσταση εξέγερσης, συντέλεσε στην σταδιακή επαναδιατύπωση και διεύρυνση των στόχων τους ώστε αυτοί να μην περιορίζονται πλέον μόνο στο ατομικό πρόβλημα αλλά να αγκαλιάζουν όλη την κοινωνία. Μας ώθησε να περάσουμε από το "εγώ" στο "εμείς".

Αυτό αρχίζει να το αντιλαμβάνεται όχι μόνο η κοινωνία που μας πλαισιώνει και έχει αρχίσει ως εκ τούτου να ενισχύει τις γραμμές μας, αλλά και το σύστημα το οποίο δια μέσω των φερέφωνών του έχει αρχίσει να μας καλοπιάνει, ξεχωρίζοντάς μας από τους λοιπούς γραφικούς και ψεκασμένους, αναφερόμενο σε μας με το επίσημο όνομά μας, όταν σποραδικά προβάλλει τις δράσεις μας.

Οι υγειονομικοί όσο θα βρίσκονται σε παρατεινόμενο καθεστώς λοιδορίας και διωγμού τόσο θα εξιδανικεύουν τη θέση τους και θα μπαίνουν σε μια λογική προπαρασκευής για τη μέγιστη θυσία.

Ας προσέξουν λοιπόν καλά όλοι αυτοί οι κύριοι που επιβουλεύονται το εργασιακό μας μέλλον, μην τυχόν και κατά λάθος μας μετατρέψουν αυτή τη φορά σε αληθινούς ήρωες.

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας
Δίκτυο 31 νοσοκομείων/ δομών υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθήνας


Πηγή: Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου