Μητσοτάκης: Τα πήγαμε καλά με εξαίρεση… τους νεκρούς! (βίντεο)

 

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτός ο κύριος που “ζύγισε” τους νεκρούς με την “ανοικτή οικονομία”, είναι πρωθυπουργός…

Ζούμε το αδιανόητο. Κυβερνάει ένας άνθρωπος που όταν στην χτεσινή του συνέντευξη ρωτήθηκε για το θανατικό που έχει επιφέρει η πανδημία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, εκείνος απάντησε ότι το ’21 τα πήγαμε καλά με εξαίρεση… τους νεκρούς! Με… εξαίρεση τους νεκρούς!!!

Διαβάστε:

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Όμως, θα ζητήσω να πάρουμε μία μικρή απόσταση από τα γεγονότα και να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με το πού ήμασταν πριν από ένα χρόνο”.

Νίκος Χατζηνικολάου:Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως (…). Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή. Δεν κάναμε lockdown. Σώσαμε τον τουρισμό. Και είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή…”.

Ακούστε:


Αυτή ήταν η απάντηση του… “άριστου”. Του… “Μωυσή”.


Η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί σοκ σε όποιον διαθέτει στοιχειώδη τσίπα. Ακούς αυτή την απάντηση και δεν το πιστεύεις. Την ξανακούς και παγώνεις. Είναι αδιανόητο για τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας που θρηνεί 22.000 ανθρώπους, να απαντά “ξεπετώντας” τους νεκρούς και πανηγυρίζοντας επειδή… έσωσε τον τουρισμό. Να “ξεπετάει” τους νεκρούς για να πανηγυρίσει για ό,τι θεωρεί “ανοικτή οικονομία”. Να “ξεπετάει” τους νεκρούς πανηγυρίζοντας γιατί δεν έκανε lockdown. Να “ξεπετάει” τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς για να πουλήσει “ανάπτυξη”…

Αυτό το ανατριχιαστικό, τη σύγκριση των νεκρών της πανδημίας με τη «σωτηρία του τουρισμού» και με την «ανοικτή οικονομία», το διέπραξε πρωθυπουργός…

Αυτή την προσβολή για τον καθένα που αισθάνεται άνθρωπος, την προσβολή σε χιλιάδες οικογένειες που θρηνούν τους νεκρούς τους, την διέπραξε πρωθυπουργός…

Ο κυνισμός, η απουσία κάθε έννοιας ενσυναίσθησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του ανθρώπου που θεωρεί φυσικό νόμο τις κοινωνικές ανισότητες, του ανθρώπου που ήθελε… μελέτη για το αν χρειάζονται οι ΜΕΘ στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη, είναι γνωστή τοις πάσι.

Εδώ, όμως, δεν μιλάμε μόνο γι’ αυτόν τον θατσερισμό που αναβλύζει από όλους τους πόρους των μελών αυτής της κυβέρνησης. Εδώ μιλάμε για την αδιανόητη – και πλέον ομολογημένη – πολιτική επιλογή, ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας να μπαίνει από το Μαξίμου στη ζυγαριά με οτιδήποτε άλλο, από τον τουρισμό μέχρι τα ανοικτά νυχάδικα, και να… κερδίζουν τα νυχάδικα.

Ντρέπεται και η ντροπή.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου