Τιτιβίσματα από τη μικρή μας πόλη: #Cancel_Αχιλλειον #cancel_cocacola

 

Είμαστε άνθρωποι καλόπιστοι, δεν παραβιάζουμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά εδώ η σιωπή είναι σχεδόν απόλυτη.

Του Θέμη Τζήμα

Είμαστε άνθρωποι καλόπιστοι. Επίσης δεν παραβιάζουμε ποτέ το τεκμήριο της αθωότητας. Εξ ου και με έκπληξη είδαμε τα παραπάνω hashtags.

Το ψάξαμε λοιπόν λίγο παραπάνω (μη φανταστείτε τίποτα τρομερό) και οι εκπλήξεις μας έγιναν περισσότερες και μεγαλύτερες: καταγγελία για βιασμό από επιχειρηματίες, κάποιοι εκ των οποίων εμπλέκονται με τη Coca-Cola, ενώ άλλος έχει γνωστή καφετέρια-μπαρ της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης. Η καταγγελία έγινε στις 2 Ιανουαρίου αλλά σε αντίθεση με άλλες που γίνονται φύλλο και φτερό πριν ακόμα καλά-καλά πάει να καταθέσει το θύμα, για δύο εβδομάδες δεν κυκλοφόρησε τίποτα.

Σε αντίθεση επίσης με άλλους κατηγορουμένους, τους οποίους οι εισαγγελίες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προφυλακίσουν (κάκιστα πρέπει να πούμε) εδώ δεν προφυλακίστηκε κανείς.

Και σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, τις οποίες ο ΣΚΑΪ, τα μέσα ενημ΄έρωσης Μαρινάκη και λοιποί καναλάρχες τις κάνουν σημαίες τους, εδώ σιωπή σχεδόν απόλυτη. Μάλιστα δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε η σειρά καταγγελιών για παράνομες πράξεις ιδίως ενός εκ των καταγγελλόμενων, κατά συρροή και κατά σύστημα, στην επιχείρησή του.

Σκεφτήκαμε: τυχαίο θα είναι. Είναι δυνατό να παίζει ρόλο το πορτοφόλι σου ως προς τον τρόπο που σου φέρονται τα μέσα ενημέρωσης και οι εισαγγελείς;

Κατόπιν όμως, ψάχνοντας λίγο παραπάνω, είδαμε ότι αρκετοί εξ αυτών πέρα από κολλητοί διαφόρων «ηρωίδων-influencers» του Instagram (από εκείνες που έκαναν καριέρα και με τον σεξισμό και κατά του σεξισμού και τανάπαλιν) φέρονται να είναι στενοί φίλοι βουλευτών ή αυτοδιοικητικών της ΝΔ και κατά πληροφορίες και του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως επίσης να έχουν και συγγενικές, εξ αγχιστείας σχέσεις με γνωστό ολιγάρχη-καλλιτέχνη.

Πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός και το «κόμμα του νόμου και της τάξης», που δεν αφήνουν ευτυχώς ούτε καρφί σε πανεπιστήμιο να καρφωθεί χωρίς άδεια των πρυτανικών και των αστυνομικών αρχών, να την έχουν πατήσει ξανά από παλιοχαρακτήρες που τους έχουν πλευρίσει. Δεν μπορεί λίγες μέρες μετά την υπόθεση με τον κ. καθηγητή της ΑΣΟΕΕ να σκάει καινούριο σκάνδαλο με φίλους του κόμματος και του Πρωθυπουργού, οι οποίοι έτειναν να «περνούν τα όρια» όπως έγραψε ο ένας εκ των κυρίων.

Επειδή λοιπόν τέτοιες κακοήθειες, όπως αυτές που κυκλοφορούν στο Twitter δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, μήπως η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, οι βουλευτές της ΝΔ και ο ολιγάρχης-καλλιτέχνης, που κατέχει αρκετά μέσα ενημέρωσης να βγουν και να διαψεύσουν τις σχέσεις με τους κατηγορουμένους; Ή τουλάχιστον να μας εξηγήσουν πώς την πάτησαν (ξανά) από ανθρώπους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους;

Δεν φανταζόμαστε παρεμπιπτόντως ότι μπορεί να είναι τόσο αφελείς, ώστε να νομίζουν ότι είναι δυνατό να θάψουν το ζήτημα. Το φωτογραφικό υλικό είναι άλλωστε πλούσιο. 

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου