Βουλή: «Κομματική πειθαρχία και βουλευτές που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν»!

 

Σχόλιο για τη συζήτηση στη ΒΟΥΛΗ

Του Χρήστου Καπούτση

Παρακολουθώ ανελλιπώς τις ομιλίες στη ΒΟΥΛΗ. Συμπέρασμα;  είναι ΟΛΕΣ ίδιες, η μία αντιγραφή της άλλης, σύμφωνα βέβαια με το κόμμα. ΑΠΟΛΥΤΗ Κομματική Πειθαρχία.  Ακούω ένα ή δύο λεπτά από την ομιλία  και αμέσως καταλαβαίνω σε ποιο κόμμα είναι ο ομιλών βουλευτής  και τι πει στη συνέχεια. Ουδεμία έκπληξης… Η ΊΔΙΑ κασέτα, επανάληψης μέχρι αποχαυνώσεως…. 

Και το χειρότερο, οι περισσότεροι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ τι διαβάζουν!!! 

Δεν υπάρχει σοβαρός  πολιτικός λόγος , με ιδεολογικό προσανατολισμό, λείπει η οξύνοια των επιχειρημάτων,   αλλά περισσεύει ο ξύλινος, ο  βαρετός κομματικός λόγος, το λογύδριο των κομματικών εγκαθέτων και επαγγελματιών της πολιτικής των θεσιθήρων και αργυρώνητων.  Εκθέσεις Ιδεών που πιάνουν τη βάση, αν οι Βουλευτές ήταν μαθητές της Β Γυμνάσιου.  Στο Λύκειο θα  έμεναν ανεξεταστέοι. 

Όταν υπάρχει μια κακή Κυβέρνηση και η εναλλακτική πρόταση εξουσίας  είναι λίγο καλύτερη ή λίγο  χειρότερη και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται από το μιντιακό σύστημα ως η ανερχόμενη πολιτική δύναμη,  που κατέχει την τέχνη της ενάρετης διακυβέρνησης , τότε,  η χώρα βρίσκεται σε προφανές πολιτικό αδιέξοδο…  που δυστυχώς, λαμβάνει διαστάσεις Εθνικής τραγωδίας και κοινωνικής αποσάθρωσης, όταν βλέπεις ότι περνάνε απροσχημάτιστα  οι απόψεις της πλουτοκρατίας, εγχώριας και διεθνούς, με πρώτους τους Τραπεζίτες, Χρηματιστές τοκογλύφους,  Μιντιαρχες «πλυντήρια», μεγαλοβιομήχανοι, φοροφυγάδες – φοροαπατεώνες, ενώ η αδιαφορία, για τον μεροκαματιάρη,  τον εργαζόμενο των  500-900 ευρώ, στον ξεχασμένο  συνταξιούχο («δεν παθαίνουν κιόλας») που του έχουν κλέψει την 13 και 14 σύνταξη,  είναι προκλητικά κυνική και  ανάλγητη. 

Αυτό το πολιτικό σύστημα, είναι βαθύτατα διεφθαρμένο, αναξιόπιστο, εθελόδουλο στα κελεύσματα των οικονομικής ολιγαρχίας.  

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου