Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» που σχεδιάζουν: Χειρουργεία με πληρωμή από τους ασφαλισμένους!

 

Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται με κάθε τρόπο τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με τραγικά αποτελέσματα και στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά προχωρά και σε μέτρα περαιτέρω εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας. 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ANT1,  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η κυβέρνηση ετοιμάζει και την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ καθώς και τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή από τους ασφαλισμένους. Aυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» που σχεδιάζουν.

Ο Θ. Πλεύρης είπε πως «σε πρώτη φάση, αυτό που εξετάζουμε δεν είναι η απελευθέρωση των σχέσεων. Αυτό που εξετάζουμε είναι τα απογευματινά χειρουργεία», «να λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι θα αμείβονται». Πώς; Και «με συμμετοχή αυτού που θα κάνει το απογευματινό χειρουργείο»! 

Οσον αφορά τα κενά, όπως είπε, του δημόσιου συστήματος Υγείας, θα καλύπτονται από ιδιώτες γιατρούς που «θα παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μορφή part-time». Οι ιδιώτες γιατροί δηλαδή θα συνάπτουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας, παρόλο που προανήγγειλε τα μέτρα είπε ότι «όλα αυτά θα συζητηθούν. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός».

Κατά τα άλλα επανέλαβε ότι στο τέλος Μαρτίου θα αρθούν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους, κάτι που προφανώς έχει να κάνει και το ζήτημα της τουριστικής περιόδου. Οι δείκτες της πανδημίας, άλλωστε, δεν δείχνουν ύφεση. 

Τέλος, όσον αφορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, ο Θ. Πλευρής επανέλαβε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί την 1η Απριλίου. Οπως είπε, είτε θα παραμείνουν σε αναστολή όσο διαρκεί η πανδημία είτε ο εμβολιασμός θα γίνει τυπικό προσόν, οπότε όποιος υγειονομικός δεν εμβολιάζεται, θα φεύγει από το δημόσιο σύστημα Υγείας.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου