Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος.

 

Του Περικλή Δανόπουλου

2014 και αρχιζει η "πορτοκαλί" επανάσταση,στημένη έντεχνα από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με συγκεντρώσεις, βίαια επεισόδια στην πλατεία Μαιντάν. Στόχος η ανατροπή του φιλορώσσου προέδρου Γιαννούκοβιτς. 

Ο στόχος επιτυγχάνεται . Στο Κίεβο επικρατούν δυνάμεις σκοτεινές. Απόγονοι του ναζιστή πολιτικού Στεπάν Μπαντέρα. Ο προσωρινός Πρωθυπουργός Αρσενι Γιάτσενιουκ, φωταγραφίζεται σε κάθε ευκαιρία, να χαιρετά ναζιστικά. Νέος πρόεδρος θα αναλάβει ο Ποροσένκο. Κουμάντο κάνουν οι ακροδεξιοί του Δεξιού Τομέα.

Οι Ρωσσοφωνοι κάτοικοι τρομοκρατούνται απο το καθεστώς συστηματικά. Στην Ανατολική Ουκρανία, οι περιοχες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, ανακηρύσσονται Λαικές Δημοκρατίες. Το Ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει συστηματικά, παρά την εκεχειρία.

Στην Οδησσό, στις 7 Μαίου 2014, στο κτίριο των συνδικάτων, σκοτώνονται 42 άνθρωποι, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον τρίτο, ύστερα από ρίψη μολότωφ, την ώρα που υπήρχαν αυτονομιστές που τους καταδίωκαν τα παραστρατιωτικά τάγματα του δεξιού τομέα. Η είδηση είτε αποκρύπτεται είτε αποδίδεται σε ατύχημα.

Στρατιωτικοί ηγέτες της πολιτιφυλακής των αυτονομηνένων περιοχών, όπως ο Αλεξέι Μόζγκοβοι, ο Μιχαήλ Τόλστικ, ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο και άλλοι, δολοφονούνται με ιταμόύς τρόπους, εκρήξεις, παγιδευμενσ αυτοκίνητα ως και παγιδευμένα ασανσέρ, από τα θρασύδειλα σκύβαλα των νεοναζί
 Στην Κριμαία, ως και σήμερα σκοτώνονται άμαχοι.

Η Ουκρανία, όπως και οι χώρες της Βαλτικής, βρίσκονται πολύ κοντά στο μαλακό υπιγάστριο της Ρωσσίας. Στην Ουκρανία, κυβερνά με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, μια μειοψηφία νεοναζιστών. Οι παράφρονες ηγέτες της Δύσης, υποσκάπτουν διαρκώς την ειρήνη, δημιουργώντας εστίες πολέμου.

Ο πλανήτης σπειλείται από όσους κραυγάζουν για  δημοκρατία και ελευθερία. Μονο που αυτές οι αξίες, δεν επιβάλονται με προβοκάτσιες και με φασιστικές ηγεσίες. Ότι και να γίνει, πάλι αθώοι θα πληρώσουν τα σπασμένα, είτε αυτοί είναι Ουκρανοί, είτε Ρωσσόφωνοι, είτε και όσοι είναι κοντά στην περιοχή.

Οι δικοί μας πολιτικοί, με πρώτο το ανθρωπάκι που παριστάνει τον Πρωθυπουργό. έσπευσαν να μιλήσουν για κυρώσεις κατά της Ρωσσίας, προστατεύοντας τους δολοφόνους του Κιέβου. Το ΚΚΕ, μιλά ουσιαστικά για καπιταλιστικές ή ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως αν δεν αντιδράσει, θα είναι δυνητικός στόχος των Ρώσσων σε περίπτωση ανάφλεξης. 

Να το καταλάβει πριν να είναι αργά.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου