SILVER ALERT: Εξαφάνιση 580.000 ανέργων

 

... ή μήπως, θαύμα; Στη σημερινή Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, είμαστε μάρτυρες ενός εξελισσόμενου θαύματος.

Του Δημήτρη Κωστάκου

Μπορεί κάποιοι (πολλοί) από εμάς να είχαμε την εσφαλμένη (όπως αποδεικνύεται) εντύπωση ότι το προνόμιο της τέλεσης θαυμάτων είχε μόνο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Εκείνος, κατά τας γραφάς, στον γάμο της Κανά μετέτρεψε το νερό σε κρασί και κάποτε πολλαπλασίασε πέντε άρτους και δύο ψάρια, ώστε να χορτάσει πλήθος χιλιάδων ανθρώπων.

Στη σημερινή Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, είμαστε μάρτυρες ενός εξελισσόμενου θαύματος:

Πρόκειται για την εξαφάνιση 579.400 μακροχρονίως ανέργων ή του 52,67% των ανέργων!

Και για όποιον κακόπιστο θεωρεί ότι πρόκειται για «θαύμα τσέπης», ασήμαντο, να τον πληροφορήσουμε ότι οι προσεχώς εξαφανισμένοι συμπολίτες μας, αντιστοιχούν -σχεδόν- στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης ή της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Λάρισας και του Βόλου μαζί!

Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση με θαυματουργό νομοθέτημα που θα προωθήσει προσεχώς στο Ναό της Δημοκρατίας, θα εξαφανίσει τους συμπολίτες μας αυτούς, για πάντα.

«Τόσο απλά, τόσο καθαρά», κατά Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους… Ευαγγελιστές της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 12,8%, από 13,4% τον Νοέμβριο.

Οι άνεργοι ανήλθαν στις 596.067, μειωμένοι κατά 118.891 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 (-16,6%) και κατά 35.781 σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 (-5,7%).

Για το… εκκλησίασμα των ανέργων (ΟΑΕΔ), όμως, η ανεργία ήταν στο 24% και οι άνεργοι στο 1.109.366!

Κι αυτό γιατί από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργους, οι 579.400 βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας τουλάχιστον εδώ και ένα έτος. Όμως η ΕΛΣΤΑΤ, δεν τους λαμβάνει υπόψη (χρόνια τώρα).

Από αυτούς, τουλάχιστον οι μισοί παραμένουν άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, ενώ το 9% περισσότερα από 10 έτη…

Στο σύνολο των ανέργων δεν συνυπολογίζονται, επίσης χιλιάδες άνεργοι που απασχολούνται με προγράμματα του ΟΑΕΔ και επομένως ημερομηνία λήξεως, οι προσωρινώς απασχολούμενοι ούτε οι υποαπασχολούμενοι.

Όοοολοι αυτοί θεωρούνται εργαζόμενοι.

Με το νέο νομοθέτημα, αναφέρουν οι προφητείες, θα αλλάξουν τα κριτήρια χαρακτηρισμού και αποχαρακτηρισμού των ανέργων, ώστε οι μακροχρονίως άνεργοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) να ενταχθούν στο μη ενεργό εργατικό δυναμικό το οποίο (τι κρίμα) ούτε εργάζεται, αλλά ούτε και αναζητά εργασία.

Προφανώς, κατά τον Βρετανό Τζερόμ Κ. Τζερόμ, αλλά και κατά την Ελληνική κυβέρνηση, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που η δουλειά τους συνεπαίρνει. Μπορούν να την παρακολουθούν για ώρες…

Και οριστικά πλέον δεν θα συνυπολογίζονται στο ποσοστό των ανέργων.

Έτσι -ω! εσείς άπιστοι- εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στο μισό μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Δεν είναι θαύμα;

Αμήν.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου