ΓΣΕΕ- μαυσωλείο: Εργατικό κίνημα χωρίς μπούσουλα

 

Του Περικλή Δανόπουλου

Απεργία σήμερα. Για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς. Τώρα κατάλαβαν τα συνδικάτα το πρόβλημα. Και απαντούν με τον συνήθη τρόπο. Μια συγκέντρωση στα Προπύλαια η ΓΣΕΕ  και μια το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, μετά από πορεία επαναστατικής γυμναστικής. 

Το deja vu ενός εργατικού κινήματος που έχει σκευρώσει. Ενός κινήματος που παρέμεινε απαθές, όλα αυτά τα χρόνια που καταπατούνται εργατικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Που αδιαφορεί αν 1-2 χιλιόμετρα πιο κάτω, κάποιοι άνθρωποι ζουν στην ανέχεια, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στην 17η ημέρα απεργίας πείνας, λόγω της απάνθρωπης αναστολής εργασίας.

Ένα εργατικό κίνημα χωρίς μπούσουλα, έρμα και προσανατολισμό. Μια συνδικαλιστική ηγεσία, που έχει από καιρό αποστασιοποιηθεί από τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που βιώνουν οι εργαζόμενοι, από το εργοδοτικό bullying και τους εκβιασμούς, την καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την πανδημία.

Και το κτίριο της ΓΣΕΕ, μαυσωλείο όπου φυλάσσεται η σωρός ενός ισχυρού κινήματος που κάποτε έτρεμαν οι ασύδοτοι επιχειρηματίες , και που σήμερα στεγάζονται εργατοπατέρες από τα Lidl, μελλοντικοί υπουργοί εργασίας που θα υπογράφουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Η ονομασία θα αλλάξει σύντομα και από ΓΣΕΕ(Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος) θα γίνει ΓΣΞΕ( Γελοίο Συνάφι  Ξεπουλημένων Εργατοπατέρων)...

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου