Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι αποικία εξοπλισμών κι αυτό ας το καταλάβουν καλά οι κάθε είδους «αντιπρόσωποι»


Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει «αποικία εξοπλισμών»  κι αυτό καλό θα είναι να το καταλάβουν και οι εταιρείες του εξωτερικού -όσο μεγάλες κι αν είναι- και οι εδώ «αντιπρόσωποι», «εκπρόσωποι» ή όπως αλλιώς ονομάζονται…

Καλό θα είναι επίσης να το καταλάβουν και όσοι σπεύδουν με ένα παράδοξο, ύπουλο και επικίνδυνο τρόπο να ταυτίσουν τον πατριωτισμό με…τους εξοπλισμούς!!! «Διαφωνείς με το να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι 2 δις ευρώ για να εκσυγχρονίσουμε και τα άρματα μάχης Leopard; Προδότης»! Αυτά να πάνε να τα πουλήσουν αλλού…Δεν θα ασχοληθούμε με τις καχύποπτες εκδοχές του φαινομένου. Πατριωτισμός πάντως σίγουρα δεν είναι να πουλάς «φούμαρα» στον κόσμο δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ότι δήθεν όλα γίνονται για τον «εξοπλισμό της χώρας»!

Για να επανέλθουμε σε όσους θεωρούν την Ελλάδα «αποικία εξοπλισμών» και συμπεριφέρονται με τρόπο προσβλητικό ακόμη κι έναντι στρατιωτικών…

Αυτές τις ημέρες πήραν το μάθημα τους όταν οι Έλληνες Αξιωματικοί τους έβαλαν στη θέση τους. Εκπρόσωπος, αντιπρόσωπος ή ότι άλλο τέλος πάντων δηλώνει, γερμανικής εταιρείας έκανε «μεγάλη φασαρία» σε σύσκεψη και εκνευρίστηκε πολύ όταν του είπαν ότι το πρόγραμμα που προωθεί πέρασε στην κατηγορία «να ζήσουμε να το θυμόμαστε». Ευτυχώς…

Ο εκπρόσωπος, αντιπρόσωπος αντέδρασε βίαια και προκλητικά, οι Έλληνες Αξιωματικοί τον αντιμετώπισαν όπως πρέπει και δεν αποκλείεται υπάρξει και συνέχεια του θέματος σε δικαστήρια.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί γνωρίζουν τη δουλειά τους και όπως προκύπτει από το συμβάν την κάνουν πολύ καλά. Το πρόβλημα φαίνεται ότι εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στο λεγόμενο «πολιτικό σύστημα» το οποίο αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές με άλλο τρόπο και δίνει δικαιώματα. Πολλοί από τους «αντιπροσώπους, εκπροσώπους» ή όπως αλλιώς λέγονται θα έπρεπε να έχουν πεταχθεί κλωτσιδών από το ΥΠΕΘΑ. Δεν έγινε αυτό και φαίνεται ότι παρεξηγήθηκε από τους «εκπροσώπους-αντιπροσώπους». 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη στοχευμένων και χρήσιμων εξοπλισμών κι όχι αγορών για να πλουτίσουν κι άλλο οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες. Χρειάζεται εξοπλισμούς για να αντιμετωπίσει τις απειλές κι όχι για να παριστάνουν κάποιοι τους «εκπροσώπους-αντιπροσώπους». Υπάρχουν τεράστιες μαύρες τρύπες που αγνοούνται επιδεικτικά και την ίδια ώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει προθυμία να συζητηθούν επιλογές που δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα ουσιαστικό στις επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ, με κόστος δυσθεώρατο! Κι όλα αυτά την ώρα που η ελληνική οικονομία έχει βυθιστεί! 

Για να κλείσουμε με τον περιβόητο…εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard. Όσοι ακόμη υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός στρατός πρέπει να πετάξει από το παράθυρο 2 δις, ας επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε από τους ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς του Στρατού, που τα τελευταία χρόνια αποστρατεύθηκαν κι έχουν πλήρη εικόνα για να έχουν τις απαντήσεις που πρέπει. Αυτό το απλούστατο έκανε το militaire.gr πριν γράψει και πάρει σαφή θέση για το θέμα.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου