Εμφανίζουν το φαρμάκι ως φάρμακο για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια

 

Με πολλές τυμπανοκρουσίες θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, το νέο πακέτο μέτρων δήθεν «ανακούφισης» από τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο θα αφήνει ανέγγιχτες όλες τις αιτίες για αυτή την κατάσταση ενεργειακής φτώχειας στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το καινούργιο -πέρα από τις γνωστές επιδοτήσεις που δεν φτάνουν ούτε για «Ζήτω»- θα είναι η επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πάροχοι όμως θα συνεχίσουν να πληρώνονται στο ακέραιο τη διαφορά, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα πληρώσει τελικά ο λαός από άλλη τσέπη.

Η κυβέρνηση επιμένει να εμφανίζει την ακρίβεια ως «εισαγόμενη» και να την αποδίδει αποκλειστικά στον πόλεμο, αλλά έχει βάλει τη σφραγίδα της στη γιγάντωση των αυξήσεων, συνεχίζοντας να υλοποιεί την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης» που έφεραν τη ρήτρα αναπροσαρμογής (την οποία επέβαλαν οι ιδιώτες πάροχοι όπως έλεγε υπουργός), το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, την εξάρτηση της Ελλάδας από ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο, τις πανάκριβες ΑΠΕ.

Ταυτόχρονα, η πλήρης συμμόρφωση με τις ευρωενωσιακές κυρώσεις προς την Ρωσία, σε συνδυασμό με τα ευρωατλαντικά σχέδια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο που ευνοούν το πανάκριβο LNG και τις «πράσινες» μπίζνες θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση για τον λαό.

Το δικαίωμα του λαού στο ρεύμα θα το αποφασίσουν τα... δικαστήρια

Κάλπικες προσδοκίες στον λαό που μαστίζεται από την ενεργειακή φτώχεια επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την τροπολογία που κατέθεσε χτες σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, με την οποία ζητά να μην προχωρούν οι αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά έως ότου τα δικαστήρια ή η κυβέρνηση αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τη ρήτρα αναπροσαρμογής!

Στην πραγματικότητα, αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δικαίωμα όλων των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομάγαζων στο να έχουν ρεύμα και θέρμανση να συνδεθεί με ...κάποια απόφαση δικαστηρίου. Και λογικό είναι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς με την πολιτική του οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι και τις διακοπές ρεύματος. Τώρα με αυτή την πρόταση επιχειρεί να παραμυθιάσει τον λαό, αφού σπρώχνει κάτω απ' το χαλί την κοινή για τα αστικά κόμματα στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», βασική αιτία της εκτίναξης της τιμής του.

Οι αλληλοκατηγορίες δε που ανταλλάσσουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έκανε τις περισσότερες αποκοπές, εκτός από φαιδρές, είναι εξόχως αποκαλυπτικές για το πόσο ίδιοι είναι...

Πηγή: 902.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου