Επιταγή 200 ευρώ: Ο εμπαιγμός της Κεραμέως

 

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές και τους εκπαιδευτικούς για τα voucher των 200 ευρώ. Από τις 21 Γενάρη (δηλαδή κοντά 4 μήνες) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπόσχεται στους εκπαιδευτικούς τα 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό. Η σχολική χρονιά τελειώνει και τα 200 ευρώ είναι ακόμα στις υποσχέσεις. 

Την Κυριακή 1η Μαΐου η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως «έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για το voucher των 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς σε οριζόντια παροχή. Την άλλη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές και εν συνεχεία θα ανοίξει για τους εκπαιδευτικούς». 

Αλλά και να ανοίξει η πλατφόρμα την άλλη εβδομάδα, τα χρήματα που δίνει το υπουργείο Παιδείας αντιστοιχούν μόνο στο 1/3 της συνολικής αξίας της αγοράς υπολογιστή. Τα υπόλοιπα χρήματα θα πρέπει να τα διαθέσει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός από τον πενιχρό μισθό του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεπώς, δεν υποστηρίζεται ο εκπαιδευτικός αλλά οι «προμηθευτές» υπολογιστών!

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αυτή είναι των «προμηθευτών», των «παρόχων»(ρεύμα) και γενικά των εργοδοτών(εργασιακά). Και ότι η υπουργός Παιδείας εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου