Ο λόγος για τον οποίο το Ιράν κατέλαβε τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ

 

Ιρανοί στρατιώτες κατέλαβαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία, στον Περσικό κόλπο. Αυτή είναι η είδηση, που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Κανένα όμως δεν αναφέρει την αιτία της κίνησης αυτής από την Τεχεράνη. Κανείς δεν γνωστοποιεί ότι είχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, οι οποίες κατάσχεσαν ιρανικό αργό πετρέλαιο, ενέργεια που το Ιράν χαρακτήρισε ως «Διεθνή ληστεία» και «σαφή πράξη πειρατείας»! Ας δούμε, λοιπόν, πως έχει η όλη ιστορία.

Το δεξαμενόπλοιο Lana ξεκίνησε από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, μεταφέροντας ιρανικό αργό πετρέλαιο, και κατέπλευσε στον κόλπο της Καρύστου στις 14 Απριλίου όπου και δεσμεύθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι ανήκε σε ρωσική τράπεζα που υπόκειται σε κυρώσεις λόγω της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία. Όμως το πλοίο είχε αλλάξει όνομα και είχε μεταβιβασθεί σε ρωσική εταιρεία, που δεν υπόκειται σε κυρώσεις, από τον περασμένο Μάρτιο. Για το λόγο αυτό αποδεσμεύθηκε. Όμως την επόμενη ημέρα (20 Απριλίου), οι Αμερικανοί, επικαλούμενοι διμερή συμφωνία δικαστικής συνδρομής με την Ελλάδα, ζητούν και πάλι τη δέσμευση του πλοίου με το επιχείρημα τώρα, ότι τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας! Το αίτημα μεταβιβάστηκε στην εισαγγελία Χαλκίδας και το εκεί Πρωτοδικείο ενέκρινε τη μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου από το Lana σε δύο δεξαμενόπλοια που μίσθωσαν προς τούτο οι ΗΠΑ!

Όταν έγινε γνωστή η απάντληση του πετρελαίου, έγινε και η κατάληψη των δύο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενοπλοίων από τον στρατό του Ιράν.

Η ιστορία αυτή καταδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εμπλέξει πλήρως τη χώρα στην «ολιστική» επιθετική γεωπολιτική των ΗΠΑ και γι’ αυτό υφίσταται τις πρώτες συνέπειες…

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου