Διασυνδέσεις πολιτικών με τη μαφία


Του Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου

 Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Το διαχρονικό αυτό ερώτημα επανέρχεται ποικιλοτρόπως, καθώς η εξάρτηση της Ελληνικής… Δημοκρατίας δεν είναι μόνο από το εξωτερικό(ΗΠΑ), αλλά και από το εσωτερικό(μαφίες)!

Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο άρθρο του διευθυντή της Εστίας (28.6.2022) ότι

«Το καλοκαίρι του 2019 αλλοδαποί έκλεψαν το πορτοφόλι γόνου σημαντικού πολιτικού της πατρίδας μας, ενώ αυτός διασκέδαζε σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Στενός συνεργάτης του πολιτικού, ο οποίος γνώριζε άριστα πως και από ποιους διοικείται το διάσημο νησί των Κυκλάδων, απέφυγε να ενημερώσει την αστυνομία, για να αποφύγει το σκάνδαλο και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας έστειλε τελεσίγραφο προς τους επικεφαλής των τριών ξένων μαφιών (σ.σ. γιατί όχι και προς την ελληνική;!), που λυμαίνονταν το νησί, να έχει επιστραφεί το πορτοφόλι μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας. Αλλιώς θα είχαν συνέπειες… Ακούγοντας τα μέλη της μαφίας από ποιον είχαν κλέψει… έσπευσαν να το επιστρέψουν και να ζητήσουν και συγγνώμη…»!

Σχόλιο: Ο συνεργάτης του σημαντικού πολιτικού δεν απευθύνεται στην αστυνομία, αλλά στην μαφία! Τους απειλεί, πως θα υποστούν συνέπειες αν δεν επιστρέψουν το πορτοφόλι! Αν το επιστρέψουν "όλα καλά"! Η μαφία ζητάει συγγνώμη! Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι υπάρχει επικοινωνία και διασύνδεση των θεσμών και των μαφιών!

Είναι γνωστό πως τη σχέση του κράτους και του παρα-κράτους, των επίσημων θεσμών με το έγκλημα την γνωρίζουν καλά οι αστυνομικοί συντάκτες. Αν μιλήσουμε, «Θα μας βρουν στο χαντάκι» είχε πει κάποτε γνωστός δημοσιογράφος. Στο «χαντάκι», τελικά, βρέθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, που τόλμησε να πει: «…πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.».

 «Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πολλοί ποινικοί έχουν επαφή με αστυνομικούς, κρατικούς παράγοντες αλλά και πολιτικούς», γράφει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην ιστοσελίδα in.gr*.

Διεφθαρμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ‘ξέπλυναν’ με πλαστά έγγραφα(ταυτότητες) κακοποιούς από την Αλβανία με τζίρο που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 9 αστυνομικοί από κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα(Ασπρόπυργος, Ομόνοια, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Βοιωτία…), υπάλληλοι ληξιαρχείων, πολιτική υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…(Στην δικογραφία περιλαμβάνονται 25 ακόμη αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα)**.

Τα ίδια συνάγει κανείς αν διαβάσει το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα «Μια φυσιολογική ζωή» (εκδόσεις των συναδέλφων). Ο Παλαιοκώστας μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις. Καταγράφει τη διαφθορά ολόκληρου του συστήματος: αστυνομία-δικαιοσύνη (δικαστές και δικηγόροι)-φυλακές-πολιτικοί.

Θυμίζουμε ότι στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου είχαν γίνει πολλοί βασανισμοί μεταναστών. Το ίδιο και στην Ομόνοια. Θυμίζουμε ότι ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ τραυματίστηκε όταν όπως υποστήριξε ο ίδιος «περνούσε τυχαία» έξω από εταιρεία πετρελαιοειδών στην περιοχή της Βάρης όπου σημειώθηκε έκρηξη. Αστυνομικοί δουλεύουν ως φύλακες και σωματοφύλακες ιδιωτών αλλά και ως «μπράβοι» στο χώρο της νύχτας. Δύο αστυνομικοί βρίσκονταν «τυχαία» στον τόπο της δολοφονίας πασίγνωστου ανθρώπου της νύχτας στο Χαϊδάρι. Αστυνομικός εμπλέκεται σε δολοφονίες στη Ζάκυνθο.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι αστυνομικός συμμετείχε σε κύκλωμα trafficking και κρατούσε φυλακισμένη στην Ηλιούπολη 18χρονη, την οποία κακοποιούσε, βίαζε και εξέδιδε. Θυμίζουμε ακόμη την πανάκριβη "μερσεντέ" του αστυνομικού διευθυντή της Ρόδου...

Και το ερώτημα επανέρχεται: Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;


**artinews.gr

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου