Η Ελλάς ως κωμωδία

 

Του Σταμάτη Κυριάκη

Έχουν συμβεί πολλά τελευταία αλλά αξίζει να σταθούμε στα highlights της απίστευτης και επικίνδυνης κωμωδίας την οποία παρακολουθούμε καθημερινά.

Οι …Αμερικάνοι ζητάνε από την Ελληνική κυβέρνηση να κατάσχει ένα πλοίο με Ιρανικό πετρέλαιο στην Κάρυστο το οποίο ..ήταν υπό Ρώσικη σημαία κάποτε και να τους δώσουνε τους 115.000 τόνους πετρελαίου διότι , το πετρέλαιο προορίζονταν για την… «τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργο, το αίτημα των ΗΠΑ δεν είναι νόμιμο διότι «η Ελλάδα διέπεται από κανονισμούς και την κοινή νομοθεσία της Ε.Ε η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν!

Ακολούθησε η προτροπή των ελληνικών αρχών (ΥΠΕΞ – ΥΕΝ) «να κάνουν οι Αμερικανοί νηοψία σε διεθνή ύδατα (πέρα των 6 μιλίων) και να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για την κατάληψη του Δ/Ξ και την κατάσχεση του φορτίου οδηγώντας το απευθείας στις ΗΠΑ».

Οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν να το κάνουν αυτοί και με κάποιο μαγικό τρόπο έπεισαν τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας κα Εξωτερικών να… παρανομήσει η Ελλάς αντί των ΗΠΑ.

Αναλαμβάνει λοιπόν η ανεξάρτητη (και ανεπηρέαστη) δικαιοσύνη δια του …Πρωτοδικείου Ευβοίας. Στριμώχνουν την υπόθεση ανάμεσα σε διαζύγια και κτηματικές διαφορές και αποφασίζουν να κλέψουμε εμείς (οι Έλληνες) το πετρέλαιο των Περσών στα καλά καθούμενα.

Αυτά έγιναν τον περασμένο μήνα. Τέλος Μαΐου (προχτές δηλαδή) οι Πέρσες πιάνουν δύο δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία και τραβετζάρουν το πετρέλαιο (μας). Κρατάνε και τα πλοία (μας) στα λιμάνια τους (19 συνολικά) και μας καλούν να διαπραγματευτούμε μοναχοί μας δηλαδή οι Ελληνικές αρχές με τις Ιρανικές χωρίς την παρουσία Αμερικάνων (άκουσον άκουσον).

Ο Σαΐντ Χατιμπζάντεχ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες στον κόσμο, έχει παρέλθει. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι είναι σημαντικότερο για εκείνη να λαμβάνει εντολές από μια τρίτη πλευρά. Πιστεύουμε πως οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες. Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τη νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό, χωρίς φανφάρες».

Εν τω μεταξύ τα Ελληνικά ΜΜΕ (στο σύνολό τους σχεδόν) προβάλουν την «Ιρανική πειρατεία» αποκρύπτοντας τα προηγούμενα.

Αν δεν αντιδρούσε η Ιρανική πλευρά δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι η Ελλάς, που «παραμένει πιστή στο διεθνές δίκαιο» καθώς λέει και ο γενναίος Δένδιας, έκλεψε το πετρέλαιο των Ιρανών κατά απαίτηση των Αμερικάνων.

Τώρα οι εγκέφαλοι του ΥΠΕΞ θα πρέπει η να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και να πάνε να λύσουνε την διαφορά, αλλιώς τα Ελληνικά πλοία δεν θα μπορούν να πλησιάσουν τον Περσικό κόλπο διότι και θα κινδυνεύουν και θα εκτοξευτούν τα ασφάλιστρα και αυτό θα φέρει και την συνακόλουθη αύξηση του κόστους μεταφοράς.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Προφανώς δεν κινδυνεύουν . Αντιθέτως όπως δήλωσαν βρίσκονται όλοι καλά στην υγεία τους και σύντομα θα επιστρέψουν. Οι «απολίτιστοι Ιρανοί» τους έχουν εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την διαβίωση τους όσο θα μείνουν εκεί. Καμία σχέση με εμάς τους «πολιτισμένους».

Ενώ συμβαίνουν αυτά η …γερμανική καγκελαρία ανακοίνωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι θα μας το έλεγε αυτή (και αυτό) αλλά το κράταγε κρυφό για να …μην το μάθουνε οι Ρώσοι.

Την ίδια στιγμή φεύγει Αμερικάνικο πλοίο από την Αλεξανδρούπολη και πάει σε άσκηση με τον Τούρκικο στόλο όπου το σενάριο της άσκησης είναι η …κατάληψη νησιού στο Αιγαίο.

Όπως καταλαβαίνει ο καθείς, πλέον δεν μιλάμε για Ελληνική κυβέρνηση. Μιλάμε για ασύλληπτη κωμωδία.

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαρή η διεθνής κατάσταση θα έπρεπε να έχουμε λυθεί από τα γέλια…

Πηγή: kommon.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου