Το ελβετικό τυρί στο ΥΠΕΘΑ και οι δύο δρόμοι που απέμειναν

 

Του Χρήστου Καπούτση

Όταν ο Υπουργός Άμυνας καταγγέλλει δημοσίως και μάλιστα από το βήμα της Βουλής,  τους  Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων ως ανίκανους, να διαφυλάξουν ΑΠΟΡΡΗΤΑ θέματα ασφαλείας και ότι η Ασφάλεια Πληροφοριών είναι διάτρητη ως «Ελβετικό τυρί», υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: Να καταγγείλουν οι θιγόμενοι Στρατηγοί (ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ) τον Υπουργό ως υπονομευτή της αξιοπιστίας και της ενότητας των στελεχών  του Στρατού, υποδεικνύοντας εμμέσως στον Πρωθυπουργό την άμεση αντικατάστασή του. Και το Δεύτερο, οι θιγόμενοι στρατηγοί να υποβάλλουν την παραίτησή τους, διότι εθίγει το κύρος , η αξιοπρέπεια, η ικανότητα  και η στρατιωτική τους  τιμή,  από τον πολιτικό τους προϊστάμενο!!  

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, είναι να συνεχιστεί η συνύπαρξη της σημερινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ουδείς εκ των “προαυλιζόμενων” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αμφισβητεί την εντιμότητα, το κύρος και τις επιτελικές ικανότητες και των δυο Στρατηγών, με εξαίρεση ίσως τον αρμόδιο Υπουργό ….

Απόψεις και καταγγελίες από τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας, αυτού του ύφους και επιπέδου, δεν πλήττουν απλά  το γόητρο των μονίμων στελεχών του Στρατού, αλλά εισάγουν πανηγυρικά τα «δαιμόνια» του ΔΙΧΑΣΜΟΥ… 

Είναι αδιανόητο  Υπουργός Άμυνας να χωρίζει τα στελέχη των Ε.Δ. σε «δικούς μας» και στους  άλλους.  Ελπίζω κύριε Υπουργέ να μην έχετε απορίες και  για τις “διαρροές” που κάνουν άνθρωποι του γραφείου σας στο κόμμα σας και σε προνομιούχα ΜΜΕ…

Παρεμπιπτόντως,  το φαινόμενο των «διαρροών» παρατηρείται κυρίως, όταν ο υπουργός  Άμυνας αποφεύγει, ακόμη και καλημέρα να πει στους αρμόδιους στρατιωτικούς συντάκτες. Ο κύριος Ν. Παναγιωτόπουλος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δεν έχει δώσει ούτε μια,  ΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ , συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του!

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, σε μία εποχή επικίνδυνης κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων και απειλών ….

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου