Ανοίγουν οι ψηφιακές πλατφόρμες!


Του Νίκου Μέντζα

Πάρτε επιδόματα (ο,τι πάρετε, όσοι πάρετε, αν πάρετε, που δεν θα πάρετε)! Αυτές τις εποχές σχεδιάζεται το μέλλον μας. Όχι, η επιδοματικη λογική δεν είναι κάτι προσωρινό... είναι η επιδότηση της φτώχειας, της ανεχειας, της μιζέριας, της κακομοιριας. 

Το ζητούμενο (για τους σχεδιαστές του όλου πράγματος) είναι, ενδιδοντας, να συνηθίσουμε σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμη. Να θεωρήσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων ως ένα φυσικό φαινόμενο, ως κάτι εξωγενες, που ξεπερνάει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας.

Τα επιδόματα είναι οι μισθοί του μέλλοντος για εκείνους που θα αποκαλούνται ωφελουμενοι. Και ως μισθοί πλέον, δηλαδή με τον χαρακτήρα του μισθού θα μπορούν (αφού έγινε συνήθεια κι αυτό) να περικοπτονται και γενικά να υπόκεινται κάθε είδους ελαστική μεταχείριση, ανάλογα με τις εκάστοτε "ανάγκες" των αγορών.

Σήμερα, κάποιοι σχεδιάζουν το αύριο μας, προσπαθώντας να πάρουν τη τυπική συγκατάθεση μας. Όλα είναι προαποφασισμενα. Σε μας εναποκειται το αν θα ενδωσουμε σηκώνοντας ψηλά τα χέρια ή αν θα αποφασίσουμε ότι οι ζωές μας μας ανήκουν και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν διεστραμμένο να ρυθμίσει το πως θα ζήσουμε και το πως θα πεθάνουμε.

Το ζητούμενο είναι να μην θεωρήσουμε τη δουλεία μας ως μια αναποδραστη κατάσταση. Το ζητούμενο είναι να πετάξουμε από τις ζωές μας όλους αυτούς τους παλιατσους και τα θρασυδειλα ανθρωποειδη. 

Το ζητούμενο είναι να εστιάσουμε σε αυτά που μας συνδέουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Όσο δεν το κατανοούμε αυτό, τόσο καταδικαζουμε τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές, τόσο τους βοηθάμε στην επιτυχή έκβαση των στόχων τους.

Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ελευθερία ή Θάνατος!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου