Επτά καυτά ερωτήματα για τη δημοσιοποίηση ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ εγγράφου του ΓΕΣ αλλά και για τον Έβρο!

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου -όχι μόνο ευρωπαϊκή- υπουργός που θα δημοσιοποιούσε ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ έγγραφο των Ενόπλων Δυνάμεων θα είχε θέμα. Είτε θέμα παραίτησης ,είτε θέμα απομάκρυνσης του από τη θέση του… Στην Ελλάδα αυτά είναι…ψιλά γράμματα και από χθες που έχουμε αναδείξει το θέμα …δεν έχει ανοίξει μύτη! Μόνο που θέμα υπάρχει και είναι και πάρα πολύ σοβαρό.

Λίγες σκέψεις για τα ωραία που είδαμε στην εκπομπή του Γ.Αυτιά στον ΣΚΑΙ από τα οποία προκύπτουν και σοβαρότατα θέματα για την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο!

Ο καλεσμένος του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της υποστήριξης των κυβερνητικών ισχυρισμών ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες κατά το πρόσφατο συμβάν στον ποταμό Έβρο, βρίσκονταν σε νησίδα εκτός της ελληνικής επικράτειας, εμφάνισε ΜΠΡΟΣΤΑ στην κάμερα ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (βαθμού ασφαλείας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Γεωγραφικού).

Το υπόψη έγγραφο, όπως φαίνεται από τα σχετικά πλάνα, εκδόθηκε την 26/7/2022 και έχει αποδέκτη τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.



Ο δημοσιογράφος βλέποντας τον Υπουργό να εμφανίζει το έγγραφο και προς άγρα δημοσιότητας και θέλοντας να δώσει έμφαση, ζητά από τον Υπουργό να το δεί, ο Υπουργός το δίνει λέγοντας ΒΕΒΑΙΩΣ….και έχουμε έναν δημοσιογράφο και προφανώς ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, να περιφέρει ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.



Το όλο αυτό συμβάν και κυρίως η συμπεριφορά Ανώτερου Κρατικού Αξιωματούχου, όπως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη γεννούν πολλά ερωτηματικά που φτάνουν ίσως και μέχρι την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Και εξηγούμεθα:

Ερώτημα 1ο: Πως ο Υπουργός παραβιάζει κανόνες ασφαλείας δημοσιοποιώντας ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ βαθμού ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ;

Aξίζει να σημειωθεί ότι στον ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ (https://geetha.mil.gr/wp-content/uploads/2019/10/DIAKLADIKOS-KANONISMOS-STRATIOTIKHS-ALLHLOGRAFIAS-2005-.pdf), περιγράφεται λεπτομερώς τόσο η διαδικασία διαβάθμισης, όσο και ποια έγγραφα λαμβάνουν το βαθμό ασφαλείας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ…



Και πριν κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές της Κυβέρνησης ισχυριστούν ότι ο Κανονισμός Στρατιωτικής Αλληλογραφίας έχει ισχύ μόνο στις ΕΔ, τους παραπέμπουμε σε αντίστοιχους κανονισμούς της Ε.Ε…. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή. Επιπλέον υπάρχει σε ισχύ και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΚΑ), ο οποίος κυρώθηκε με Υπουργική Απόφαση το 2018 και έχει ισχύ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ …




Άλλωστε το ΓΕΕΘΑ διεξήγαγε και σχετικό σεμινάριο τον Ιούνιο του 2018 (https://geetha.mil.gr/5571-seminario-gia-themata-eka-kai-ekba/)



Ερώτημα 2ο: Πως ο Υπουργός δημοσιοποιεί σε τηλεοπτικό κανάλι, ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ του οποίου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ, καθόσον η Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και όχι στο Υπουργείο. Εκτός ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη θέματα ασφαλείας και διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών, θέτει και σε κίνδυνο Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που του έδωσαν το έγγραφο.

Ερώτημα 3ο: Το έγγραφο του ΓΕΣ όπως αναφέρθηκε ήδη έχει ημερομηνία 26/7/2022. Από αυτό το γεγονός προκύπτει ότι οι Ελληνικές Αρχές ήξεραν πριν την παραπάνω ημερομηνία το πρόβλημα και απευθύνθηκαν στο ΓΕΣ, αδιαφορώντας για την δημοσιοποίηση του θέματος και κυρίως ΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, η οποία καθημερινά μας κατηγορεί για παράνομες επαναπροωθήσεις και κακομεταχείριση των προσφύγων – μεταναστών, τόσο με δηλώσεις αξιωματούχων, όσο και με ανακοινώσεις του Υπουργείου Άμυνας και της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ).

Ερώτημα 4ο: Στην εκπομπή ο Υπουργός αναφέρθηκε σε αποτροπή εισόδου 1.500 προσφύγων – μεταναστών σε 1 ημέρα, θέλοντας να τονίσει το πρόβλημα (προσφυγικό- μεταναστευτικό), για το οποίο πριν λίγες ημέρες ο συνάδελφός του Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωνε ότι δεν απασχολεί πλέον τους Έλληνες γιατί έχει λυθεί. Μήπως μπορεί να απαντήσει ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό αποτροπών σε Έβρο και Αιγαίο και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγελθεί ΔΗΜΟΣΙΑ και στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ η Τουρκία από την Ελλάδα ;

Eρώτημα 5ο: Τι έχει να πει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε χωρίς στοιχεία τα στελέχη των ΕΔ για διαρροή πληροφοριών, όταν διαβαθμισμένο έγγραφο του ΓΕΣ γίνεται φειγ-βολάν σε εκπομπή της τηλεόρασης ;

Eρώτημα 6ο: Μήπως ο κ. Θεοδωρικάκος να διαβάσει ξανά προσεκτικά τι γράφει το έγγραφο που κρατούσε στα χέρια του ;

Ερώτημα 7ο: Θα κινηθεί η δικαιοσύνη ή αυτό γίνεται μόνο για μη αρεστούς δημοσιογράφους;

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου