Πώς κατάντησαν την Ε(θνική)ΥΠ Κ(ομματική)ΥΠ

 

Του Δημήτρη Χρήστου

Μια συγκλονιστική επιστολή στελέχους της ΕΥΠ, που περιγράφει την κατάσταση στην Υπηρεσία, είδε το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδες στην αρχή της εβδομάδας. Και επειδή κανείς από την διοίκηση ή την κυβέρνηση δεν τόλμησε να διαψεύσει ή να έστω να απαντήσει σε όσα καταγγέλλονται, η αξία της είναι υψίστης σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα.

Στην αρχή της επιστολής αναφέρεται: «Από το 2020 έως το 2021 κατέθεσα στην υπηρεσία περί τις 6 Αναφορές για ουσιώδη προβλήματα στη λειτουργία και στην εφαρμογή του κείμενου νομικού πλαισίου. Καμία δεν εξετάστηκε! Ειδικότερα ανέφερα σοβαρά περιστατικά παραβίασης του Κανονισμού Ασφαλείας, του Διοικητικού Δικαίου και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, του ίδιου του Κανονισμού της Υπηρεσίας και άλλα, μεταξύ των οποίων συμβάντα ενδεικτικά της ολιγωρίας της Διοίκησης και της αδιαφορίας που συστηματικά επιδεικνυόταν για το κατεξοχήν αντικείμενο της Υπηρεσίας και την εικόνα της στο εξωτερικό. Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ (όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός) δεν νοείται διότι απλά στην ΕΥΠ, υπό το πρόσχημα του “απορρήτου”, κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Και όσοι το επισημάναμε απομακρυνθήκαμε επιμελώς».

Και συνεχίζει: «Ειδικότερα, ο Διοικητής δεν υπέγραφε και δεν λάμβανε γνώση στη συντριπτική πλειονότητα των πληροφοριακών εγγράφων που παρήγαγε η Υπηρεσία, δεν μετείχε(!) σε πολυεθνικές συναντήσεις, δεν έδινε καμία οδηγία ή κατεύθυνση, ήταν γενικά “άφαντος”. Απορώ που επικαλείται “υβριδικές απειλές” γιατί είμαι βέβαιη πως ούτε γνωρίζει τι σημαίνει ο όρος. Πιστεύω στον αντίποδα, πως προφανώς ασχολείτο με άλλα πράγματα, ή του φαινόταν εντελώς “ξένο” το αντικείμενο της Υπηρεσίας».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Από πλευράς μας έχουμε καταθέσει: Καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αναφορά στην Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για περιστατικό παραβίασης των αρχών της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας κατά τη διαδικασία μετάταξής μας. Δεκάδες αιτήσεις (αναπάντητες) στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πέραν τούτων, έχουμε προσφύγει με Αίτηση Ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά των αντισυνταγματικών και προδήλως παράνομων μετατάξεών μας, ενώ θα προσφύγουμε άμεσα και στην Ποινική Δικαιοσύνη».

Κομματικό κράτος

Αυτή δεν ήταν τελικά ΕΥΠ, ΚΥΠ ήταν με το “Κ” να σημαίνει “Κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών”, για να προστατεύει τους πρίγκηπες του Μαξίμου από όσους αμφισβητούν τους διαχειριστές της εξουσίας. Σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά; Γιατί; Η μετατροπή των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη σε δυνάμεις καταστολής των κοινωνικών διαμαρτυριών, είναι αδιάφορη; Η είδηση ότι ο μάνατζερ-τηλεπωλητής-τηλεπαρουσιαστής trash εκπομπών Μένιος Φουρθιώτης είχε στη διάθεση του 14 αστυνομικούς και οχήματα να τον προστατεύουν και να τον εξυπηρετούν, ήταν άνευ σημασίας;

Δεν βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα από τη διαχείριση του σκανδάλου Novartis; Στην Ελλάδα όπου έλαβε χώρα το μεγαλύτερο μέρος των παρανομιών, η κυβέρνηση φρόντισε να εξαφανίσει στοιχεία και να απαλλάξει όλους τους ενόχους, παρότι με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Κράτους περιγράφεται αναλυτικά και με στοιχεία το σκάνδαλο. Μάλιστα, η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή αποζημιώσεως κατά της φαρμακευτικής εταιρείας! Γίνεται σκάνδαλο χωρίς ενόχους;

Το μεν Άδωνι απάλλαξαν διότι –είπαν– οι δωροληψίες έμειναν αδιευκρίνιστες, τον δε Λοβέρδο γιατί τα κρίσιμα στοιχεία στα έγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, έμειναν αμετάφραστα (χωρίς συνέπειες) και ένα κατώτερο όργανο πλημμελειοδικών έστειλε τον φάκελό του στο αρχείο!

Ξεπουλούν τα πάντα

Δεν ανησυχείτε που οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται κατόπιν διαταγών των Αμερικανών με τους Έλληνες επιτελείς, χωρίς λόγο και αρμοδιότητες, να παρακολουθούν βουβοί τις συνεχείς δωρεές οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία; Ξεπούλησαν με αδιαφανείς και ετσιθελικές διαδικασίες το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Αφόπλισαν όλες τις Ρυθμιστικές Ανεξάρτητες Αρχές, ανοίγοντας το δρόμο στα καρτέλ να κάνουν πάρτι κερδοσκοπίας.

Διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και την εγχώρια παραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι –σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Μέτρησης Προσφερόμενων Θέσεων Εργασίας (Job Vacancy Rate-JVR)– οι ελληνικές επιχειρήσεις να βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τον μέσο όρο σε επίπεδο ΕΕ-27. Το 79% των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία είναι θέσεις χαμηλών δεξιοτήτων, ενώ οι θέσεις υψηλών προσόντων μειώθηκαν.

Μια χώρα διεθνώς ρεζίλι

Γενικά η χώρα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη πιάνει πάτο στην Ευρώπη στην ποιότητα της δημοκρατίας και στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, ενώ βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε ό,τι αφορά την διαφθορά, τις τιμές ενέργειας και καυσίμων και συνολικά στην άνοδο του πληθωρισμού. Η Ελλάδα γίνεται ο παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως έχει επισημάνει με επιστολή της η Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μέιριντ Μακγκίνες.

Μπορεί στο Αιγαίο τα push backs να έχουν μετατραπεί σε push down στον πάτο της θάλασσας, πλην όμως ο υπουργός εσωτερικών Βορίδης –κατόπιν εγγράφου συστάσεως του ομογάλακτου υπουργού Γεωργιάδη και του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ– πολιτογράφησε τιμητικά(!) Έλληνα πολίτη τον καταζητούμενο από την Ιντερπόλ Τούρκο δραπέτη Γιασάμ Αγιαβέφε, με την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν λέει, δωρητής υγειονομικού υλικού στον ελληνικό λαό μέσω της μητρόπολης Πειραιά, στην περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, για να διευκολυνθεί η κατάσταση, ο αποδέκτης των “χορηγιών” δεσπότης, τον βάφτισε χριστιανό με το όνομα Λεωνίδας!

Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Η χώρα γίνεται διεθνώς ανυπόληπτη με τον πρωθυπουργό τοξικό και δακτυλοδεικτούμενο. Η υπόσταση της Ελλάδας ως δημοκρατίας, απειλείται και η όποια εθνική ασφάλεια αγοράζεται από τους πωλητές όπλων και ενοικιαστές βάσεων. Με άλλα λόγια, μας έχουν καταντήσει ένα άτυπο προτεκτοράτο.

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου