Υποκλοπές: Πόσοι εισαγγελείς θα επιστρατευθούν για να σωθεί ο Μητσοτάκης;

 

Οι Μητσοτάκηδες δεν διαθέτουν το ένστικτο σωτηρίας της παράταξής τους, διότι δεν έχουν καμία παράταξη. Δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Μητσοτάκηδες

Του Θέμη Τζήμα

Ο Διονύσιος Καλιντέρης μας προσέφερε σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα την πραγματική δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τις υποκλοπές. Μπορούμε να υποστηρίξουμε με βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον εαυτό του να πεταχτεί στην άκρη από εκείνους που τον έβαλαν στο κέντρο της πολιτικής.

Η «συμπαθής» επαγγελματική κάστα των εισαγγελέων (και δη των πλέον προβεβλημένων) μας έχει προσφέρει εκείνους τους υπερ-παραγωγικούς δημοσίους λειτουργούς που υπογράφουν για κάτι χιλιάδες παρακολουθήσεις, χωρίς να ρωτούν πολλά-πολλά. Αρκεί να τους πει ο διοικητής της ΕΥΠ ότι τις ζητά για καλό σκοπό, δηλαδή για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Αυτή λοιπόν η «συμπαθής» κάστα, έχει μια σειρά από εκλεκτικές συμπάθειες: αν καταγγέλλει κάτι ο Κουκάκης αποδεικνύεται βαρύκοη. Αν όμως τιτιβίζει κάτι ο Τέλλογλου, το οποίο θα μπορούσε ίσως να δώσει σανίδα σωτηρίας στον Μητσοτάκη, τότε αντιδρά ταχύτερα από όσο οι ακόλουθοι των influencers στις αναρτήσεις των ινδαλμάτων τους.

Γιατί, σκεφτείτε να μπορεί να υπονοηθεί ότι κάποιοι παρακολουθούσαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τότε από τη γραμμή «δεν ήξερα αλλά παραιτείται ο διευθυντής του γραφείου μου», «ήταν νόμιμο. αλλά όχι ηθικό να παρακολουθούν κάποιοι άλλοι αρχηγό κόμματος και είναι και νόμιμο και ηθικό να παρακολουθούν κάποιοι άλλοι, όλους τους υπόλοιπους», μπορούμε να περάσουμε στη γραμμή «τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, άρα γιατί τα βάζετε μαζί μου;», ή στη γραμμή «είμαι και εγώ ένα θύμα ξένων δυνάμεων, ίσως των Ρώσων ή των Κινέζων».

Οι Μητσοτάκηδες άλλωστε δεν διαθέτουν το ένστικτο σωτηρίας της παράταξής τους, το οποίο θα τους οδηγήσει σε μια ομαλή αποχώρησή τους, όπως για παράδειγμα οι Καραμανλήδες, διότι δεν έχουν καμία παράταξη. Δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Μητσοτάκηδες. Αυτή είναι η μόνη τους παράταξη και το μοναδικό τους κόμμα. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα, όταν μιλούμε για τον ανεπιθύμητο, τριτοκλασάτο διάδοχο του ιδρυτή της εταιρείας-οικογένεια, ο οποίος ακόμα και μέσα αυτήν διαθέτει μειωμένα ερείσματα.

Θα δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πέφτει βασανιστικά, για οποιονδήποτε διαθέτει συναίσθηση (για τον αν διαθέτει συναίσθηση ο ίδιος δεν είμαστε σίγουροι βεβαίως, όπως και ούτε για το πού βρίσκεται). Καθώς θα πέφτει, όμως, θα προσπαθήσει να πάρει και τους δύο μαζί του: τον Αλέξη Τσίπρα ως κάποιον που επίσης παρακολουθούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με διάφορες δηλητηριώδεις διαρροές, ως προς το γιατί παρακολουθούνταν.

Εννοείται ότι ο περιορισμός της συζήτησης σε αυτήν τη σχέση μεταξύ των τριών αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους πάτρωνες και του Μητσοτάκη και της πατρίδας μας: διότι έτσι δεν θα δούμε ξεκάθαρα ποτέ ότι η επίκληση κινδύνων εθνικής ασφαλείας έχει καταστεί μια τυπική και επί της ουσίας ανέλεγκτη δικαιολογία, προκειμένου να παρακολουθείται και να παγιδεύεται όποιος ενοχλεί με όποιον τρόπο το κατεστημένο – με συγκεκριμένους εισαγγελείς να αποδεικνύονται οι τροχονόμοι των συμφερόντων παρακράτους, ξενοκρατίας και ολιγαρχίας.

Έτσι, δεν θα δούμε ότι επί της ουσίας κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια είναι οτιδήποτε απειλεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γερμανίας και της ολιγαρχίας επί της πατρίδας μας (ίσως να ξεχνούμε κάποια πρεσβεία, στα συμφέροντα της χώρας της οποίας, πλέον υπάγεται η εθνική μας ασφάλεια, αλλά ας μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες.)

Έτσι, θα μπορέσει να συνεχιστεί ο έλεγχος της πολιτικής ζωής της χώρας μας και μετά την κυβερνητική αλλαγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επιστρατεύσει κάθε σύμμαχό του στη δικαστική και μιντιακή λειτουργία, ώστε όταν πάει στις εκλογές να έχει βάλει και τους άλλους δύο στο κάδρο. Ενδέχεται να το καταφέρει εν μέρει, αλλά αυτό δεν θα επιδράσει ιδιαιτέρως στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όσο οι μέρες θα περνούν, ολοένα περισσότερος κόσμος θα αποφασίζει ότι ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει. Και όχι μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων, αλλά και μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στα παρασκήνια. Το μόνο το οποίο πετυχαίνει μέχρι σήμερα είναι να κάνει ένα μεγάλο δώρο στο Νίκο Ανδρουλάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση θα δούμε μια φιλότιμη προσπάθεια εισαγγελέων, δημοσιογράφων και άλλων, προτού ακουστεί ο πάταγος της πτώσης Μητσοτάκη. Αλλά θα ακουστεί. Και χωρίς να υποτιμούμε ούτε την αξία, ούτε το αναγκαίο αυτής της πτώσης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι κοριοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά. 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου